Locul din România unde se află tunelul secret al Reginei Maria. E imens, pare desprins din filme

Iată unde se află tunelul secret al Reginei Maria!
Locul din România unde se află tunelul secret al Reginei Maria. E imens, pare desprins din filme

Regina Maria a trăit între anii 1875 – 1938 și a fost principesă de coroană și a doua regină a României, în calitate de soție a principelui devenit ulterior regele Ferdinand I al României. Mulți români cunosc deja aceste informații, însă, cu siguranţă, puţini știu că ea a deținut un tunel. Acesta a fost construit în anul 1930 la cererea sa și cei care doresc îl pot vizita astăzi. Iată unde se află și la ce-i folosea Reginei Maria!

Unde se află tunelul secret al Reginei Maria

România este o țară renumită pentru frumusețea ei. Țara noastră ascunde locuri superbe, pline de farmec, dar și extrem de misterioase. Spre exemplu, puține persoane știu că pe meleagurile noastre se află un tunel secret, care a fost construit în anul 1930 la cererea partenerei de viață a regelui Ferdinand I al României.

În urmă cu ceva timp, acesta a fost reabilitat, iar astăzi turiștii pot să-l viziteze. El se află chiar la Castelul Bran, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Braşov, dacă nu chiar cel mai vizitat.

Citește și Obiective turistice în Brașov. Locuri superbe pe care trebuie să le vezi dacă ajungi aici!

Locul din Romania unde se afla tunelul secret al Reginei Maria
Tunelul secret al Reginei Maria

Motivul pentru care s-a construit acest tunel

Așa cum spuneam și mai sus, tunelul secret de la Castelul Bran a fost construit la ordinul soției regelui Ferdinand I al României. El a fost ridicat pentru ca Regina Maria, la acea vreme suferind de artrită, să ajungă mai repede din curtea interioară a castelului către grădina regală, notează cei de la Adevărul.

Acum, acest tunel încărcat de istorie poate fi vizitat, după ce a fost restaurat cu o investiţie de circa un milion de euro. El este prevăzut cu un lift care face legătura între castel şi parc pe o distanţă de circa 40 de metri. Astfel, turiștii pot urma traseul pe care îl parcurgea Regina Maria atunci când voia să ajungă, mai rapid, în castel.

”Construcţia unicat a fost executată în cadrul unui monument istoric în condiţii deosebite, în subteran, cu tehnologii speciale, deoarece geometria, atât a tunelului, cât şi a domului, presupune secţiuni fără nici un fel de repetabilitate şi un grad extrem de ridicat de dificultate în realizare. 12 mineri au dislocat 330 metri cubi de stâncă de diverse durităţi, pentru a putea fi mărită secţiunea puţului şi a tunelului orizontal.

În egală măsură, cabina liftului este special proiectată pentru Castelul Bran, este unică, are un termen de garanţie de 25 de ani de funcţionare zilnică şi deţine un record deosebit: efectuează cea mai lungă cursă avizată din România, de 31,5 metri, între cele două staţii, cea de pornire şi cea de sosire“, a declarat Bogdana Balmuş, PR manager al Castelului Bran.

În tunelul secret al Reginei Maria se poate intra chiar pe lângă Casa de Ceai, acolo unde a doua regină a României obișnuia să servească ceaiul. Amintim că, în anul 2006, Castelul Bran a fost retrocedat lui Dominic de Habsburg, fiul principesei Ileana, și surorilor sale. Dominic de Habsburg, în vârstă de 86 de ani, este arhitect și locuiește în New York. În prezent, Castelul Bran este administrat de o companie românească.

Citește și Singurul lac din lume care își schimbă culoarea în funcție de anotimp. Se află în România, locul fascinează prin frumusețea lui!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *