Locuri cu cel mai curat aer din România. Te vor fascina cu frumusețea lor, trebuie să ajungi cel puțin o dată aici

Unde se respiră cel mai curat aer din România
Locuri cu cel mai curat aer din România. Te vor fascina cu frumusețea lor, trebuie să ajungi cel puțin o dată aici

Unele dintre cele mai frumoase lucruri pe care le putem găsi în lume sunt peisajele care nu au fost afectate de poluare. Crezi sau nu, există și la noi în țară câteva zone curate. Acestea au o frumusețe aparte, așa că trebuie să le vizitezi neapărat. Iată unde găsești locurile cu cel mai curat aer din România!

Unde găsești cel mai curat aer în România

A lua o gură de aer în unul dintre locurile de mai jos este o adevărată plăcere pentru că nu respiri fum, gaze sau chiar particule pe care nici măcar nu le poți vedea cu ochiul liber.

Nu mai este niciun secret că aerul curat este extrem de benefic pentru sănătatea noastră. El reprezintă o adevărată comoară pentru plămâni, iar pe noi ne poate face să ne simțim mult mai tineri și mai energici.

Cu toate acestea, nu este deloc simplu să-l găsești, mai ales în marile orașe ale lumii. În România însă, există câteva locuri unde se respiră mai bine decât în Elveția. Da, ai auzit bine! Pare imposibil, dar este cât se poate de adevărat. Iată care sunt acestea, conform celor de la agromedia.ro:

Citește și Stațiunea din Grecia aproape de România. Locul superb unde ajungi cel mai repede cu mașina!

Poiana Marului
Poiana Marului
  • Poiana Mărului

Poiana Mărului este, poate, locul cu cel mai pur aer din România. Poiana Mărului se află în Munții Tarcu din județul Caraș-Severin, la o altitudine de 500 de metri. În aceasta zonă vei găsi numeroase trasee turistice, așa că nu ezita să o vizitezi. În plus, există o legendă care circulă în zonă în care se spune că în regiunea dintre Muntele Mic și Poiana Mărului ar fi îngropat tatăl lui Decebal, Scorilo.

  • Salina Slănic Prahova

Salina Slănic Prahova este, de asemenea, un loc superb, unde poți respirat aer curat. Ea se află la circa 100 de kilometri de București, într-o zonă superbă, înconjurată de dealuri și păduri. În plus, orașul Slănic merită vizitat datorită lacurilor sărate pe care le găsești acolo: Baia Baciului, Baia Verde și Baia Roșie.

  • Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este locul unde se respiră cel mai curat aer din Europa, potrivit unui clasament realizat de Asociația Respire. Astfel, nu ezita și fă-ți timp să mergi câteva zile în Cluj, fiindcă ai multe obiective turistice interesante de vizitat.

Citește și Locul secret din România în care te simți ca în Zanzibar. Are peisaje de vis și atmosferă tropicală!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
6.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *