Lora aude frecvențe pe care un om obișnuit nu le sesizează. ”Îmi verific auzul de două ori pe an” VIDEO EXCLUSIV

”Urechea obișnuită nu le distinge neapărat”

Lora este una dintre cele mai talentate voci feminine din România, însă, pe lângă cântat, artista este și o bună compozitoare. Pentru a crea muzică nu este nevoie doar de inspirație pentru a scrie versuri, ci și de un auz foarte fin, iar Lora are pachetul complet. Artista a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că nu că are un auz foarte bine dezvoltat, dar aude frecvențe pe care puțini oameni reușesc să le distingă.

”La bătrânețe s-ar putea să mă liniștească și pe mine acest Univers”

Este cunoscută mai mult ca solistă, însă Lora a compus mult mai multe piese decât a lansat sub numele ei. Dacă la început o făcea pentru a câștiga bani din asta, acum compune cu drag și pentru alți colegi de scenă. Pe lângă pasiunea pentru muzică, artistei îi place foarte mult să-și așterne gândurile pe o foaie.

”Jurnal nu mai am timp să fac. Jurnalul meu arată mai mult a program și a liste cu chestii de făcut, dar muzică scriu. Chiar zilele trecute am scris o strofă superbă pentru o piesă. Aveam nevoie de strofa a doua.

Este o piesă pe care am scris-o mai de mult, dar nu îmi venea strofa a doua. A venit pur și simplu incredibil de frumos. Am și înregistrat-o. Abia aștept să o lansez.

Sper să fie single-ul de toamnă, că după ce se strâng mai multe piese, se face așa o comisie de disciplină, se ascultă și se face audit de niște oameni foarte răi (râde)”, ne-a explicat cântăreața.

Așa se face că, în biroul său, există piese scrise și de acum 3-4 ani, compoziții care își așteaptă rândul pentru a fi scoase în lume. Nu uită de ele, ci crede că fiecare lucru, chiar și atunci când vine vorba de muzică, se întâmplă atunci când este momentul.

”Nu e că îmi aduc aminte. Eu le știu tot timpul. Dar sunt anumite piese care au alt timing și atunci se cer singure când vor să iasă la lumină”.

Citește și: Lora, dezvăluiri despre planurile sale mărețe de viitor. Artista își extinde domeniul de activitate: “Sunt foarte mândră” VIDEO EXCLUSIV

Cum și-a câștigat primii bani din muzică

Printre primii bani câștigați din muzică au fost și cei din vânzarea pieselor către alți artiști. Se întâmpla la începuturile carierei sale, iar atunci nu își dorea neapărat să se despartă de aproape toate creațiile ei.

În momentul de față nu mai gândește așa, ci crede că multe dintre piesele ei ar putea fi mai bine puse în valoare de vreun coleg de scenă.

”Bineînțeles. De multe ori vin special pentru alții. Adică îi și sun și le spun că au un ”colet” la mine. Asta face parte din magia muzicii. Indiferent la cine vine o anumită piesă, ea își alege omul. Și la cine vine, dar și unde trebuie să ajungă.

Eu am câștigat bani la începutul carierei scriind pentru alții. Câteodată erau unele piese pe care nu aș fi vrut să le dau neapărat, că atât de tare mă atașasem de ele, dar aveam nevoie foarte mare de bani și atunci am considerat că asta este”.

Lora este extrem de fixistă, mai ales când vine vorba de muzica ei

Nu doar că privește cu profesionalism tot ce are legătură cu muzica, dar și cu business-urile sale, dar Lora este genul de persoană extrem de fixistă.

Nu de puține ori s-a întâmplat să-i ceară lui Ionuț Ghenu, iubitul și managerul ei, să scoată o piesă de pe radio pentru a o reînregistra, asta după ce o făcuse de câteva ori înainte de forma finală, pentru că i se părea că se aude pe fundal un sunet deranjant.

”Era ceva frecvență care mă deranja. Eu aud foarte bine. Îmi verific auzul de două ori pe an și vreau să zic că aud foarte bine. Aud niște frecvențe pe care urechea obișnuită nu le distinge neapărat. Mulți zic că îi deranjează ceva și habar nu au ce. Ei bine, eu știu ce deranjează. E un zumzăit așa”, a povestit amuzată Lora.

Citește și: Cu ce s-a întors Lora din Bali: ”Sunt anumite secrete cu care am venit”. Asta o va ajuta enorm în afacerea ei VIDEO EXCLUSIV

Speră însă ca spre bătrânețe să scape de acest ”blestem” și să nu mai audă tot felul de sunete, asta pentru că este o muncă titanică și pentru ea să încerce să explice celor din jur ce anume o deranjează.

”La bătrânețe s-ar putea să mă liniștească și pe mine acest Univers și să mai ai un pic din niște chestii, ca să stau și eu mai cuminte, să fie liniște”, a completat râzând artista pentru EGO.ro.

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *