Luna în care nu este bine să te căsătorești. Cele mai populare superstiţii despre nuntă

Nunta este unul dintre evenimentele cele mai importante din viața unei persoane tinere. De acest eveniment însă se leagă o mulțime de superstiții și tradiții.
Luna în care nu este bine să te căsătorești. Cele mai populare superstiţii despre nuntă

Majoiritatea superstițiilor de nuntă sunt frumoase. Chiar dacă uneori par duse la extrem, cele mai multe ne fac să zâmbim și, fără un motiv clar, avem tendința să le respectăm. Una dintre aceste superstiții se referă la luna în care nu este bine să te căsătorești. Nu este foarte clar motivul, dar majoritatea spun că o căsnicie care au început în această lună se termină înainte de vreme.

Este vorba de luna mai, despre care se crede că ar aduce ghinion și că ar duce la ruperea căsătoriilor. Se mai crede că cea mai bună lună pentru căsătorie este la începutul anului, când „păsările își găsesc perechea”. Mai precis, în februarie. Dar dacă vrei să ai o viață bogată, atunci ar trebui să te căsătorești în septembrie.

Pisica neagră sau broasca, semn bun

Dar aceasta nu este singura superstiție legată de nuntă. La americani spre exemplu, cea mai populară superstiție este cea care interzice mirelui să vadă mireasa îmbrăcată înainte de cununie. Ei mai spun că dacă mănânci din oală îți va ploua la nuntă. La români, însă, se spune că dacă plouă la nuntă e semn bun.

O altă tradiție spune că cei doi soți trebuie să aibă verighetele făcute din același material. Poartă ghinion dacă unul are inelul făcut din aur galben, spre exemplu, iar celălalt din aur alb sau roz.

Se mai spune că mireasa nu ar trebui să probeze niciodată rochia și voalul deodată, deoarece aduce ghinion. La fel, se mai crede că dacă se întâlnesc două mirese în drum spre biserică, nu este un semn bun.

Un divorț rapid se anunță dacă mireasa scapă buchetul de flori în timpul cununiei. Dar, dacă mirii întâlnesc în drumul lor spre biserică o pisică neagră sau o broască, acesta este semn bun.

De ce să nu porți rochie verde

În urmă cu mai bine de o sută de ani, când tinerele nu își cumpărau o rochie specială pentru nuntă, ci o îmbrăcau pur și simplu pe cea mai bună, ele evitau verdele. Se credea că ar aduce ghinion. O mireasă cu rochie verde era considerată o femeie de moravuri ușoare, culoarea verde fiind asociată cu petele de iarbă, după ce s-a „rostogolit” pe câmpuri, scrie karena.ro.

Astăzi, însă, rochia albă, care semnifică puritatea, este cumpărată special pentru nuntă. Superstiția însă spune că mireasa nu ar trebui să și-o croiască singură, deoarece va aduce ghinion.

Dar semn rău e și dacă miresei îi cade voalul de pe cap, însă dacă mireasa plânge la cununie, se crede că nu va mai plânge niciodată și va avea o căsnicie armonioasă.

Dacă mireasa îl hrăneşte pe mire în timpul petrecerii de nuntă, înseamnă că vor mânca toată viaţa împreună, notează playtech.ro.

Iată cum, de la luna în care nu este bine să te căsătorești, până la lacrimile miresei sau rochia de nuntă, toate se leagă de superstiții pe care unele mirese încă le respectă cu strictețe.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
8.4 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *