Machiaj de nuntă 2022! Dana Petrina: „Prima condiție este ca mireasa să nu fie de nerecunoscut” EXCLUSIV

Miresele mai îndrăznețe pot opta pentru gene false și ruj roșu.

Tendințele în machiaj se tot schimbă, iar anul acesta viitoarele mirese au de unde alege. Make-up artistul Dana Petrina a declarat, pentru EGO.ro, că pentru sezonul vară-toamnă 2022 există nici mai mult, nici mai puțin, de șase stiluri de machiaj. Astfel, este aproape imposibil ca viitoarele mirese să nu se identifice cu unul dintre ele.

”Trebuie totuși să ținem cont și de ceea ce ni se potrivește”

În funcție de propunerile designerilor, în materie de rochii de mireasă, se aleg și trendurile pentru coafuri și make-up, ca, într-un final, imaginea completă să fie una spectaculoasă. Anul acesta, se merge foarte mult pe glamour, dar și pe retro, astfel încât make-up artiștii au fost nevoiți să caute cele mai interesante machiaje. Din fericire pentru sezonul de nunți vară-toamnă 2022 există mai multe stiluri de machiaj.

„În primul rând alegem ceea ce ne face să arătăm mai frumoase decât suntem deja. Cumva sunt cam șase stiluri de machiaj: cel clasic, cel glamour, un stil minimalist, pentru aleg să facă evenimentul pe plajă, miresele retro, adică avem de unde alege. Trebuie totuși să ținem cont și de ceea ce ni se potrivește și ne face să simțim foarte bine. Una dintre primele condiții ale unui machiaj de mireasă este ca mireasa să nu fie de nerecunoscut. Trebuie să-și păstreze naturalețea. Nu este momentul potrivit să încercăm ceva ce se află în afara ariei noastre de confort”, a declarat make-up artistul Dana Petrina pentru EGO.ro.

”Se aplică genele false astfel încât să ne înfrumusețeze, nu să ne îngreuneze privirea”

Chiar dacă se optează pentru un machiaj cât mai natural, make-up artiștii recomandă în continuare aplicarea genelor false, însă doar în anumite situații.

„Se poartă genele false în continuare. Cumva pentru un look retro sunt trei elemente care nu pot lipsi: rujul roșu, genele false și sprâncenele stilizate. Evident, se aplică genele false astfel încât să ne înfrumusețeze, nu să ne îngreuneze privirea”, a mai declarat Dana Petrina, completând că miresele nu trebuie să fugă de rujul roșu în cea mai importantă zi din viața lor, cu specificația însă să știe să poarte un machiaj dramatic.

„Dacă este vorba despre o mireasă care își asumă că este îndrăzneață, senzuală, poate opta pentru un machiaj chiar dramatic în zona ochilor și poate să-și evidențieze și buzele cu un ruj roșu. Condiția este ca acest look să fie unul asumat și să știe să-l poarte. Practic nu look-ul să o poarte pe ea, ci invers. Chiar arată frumos o astfel de mireasă. Ca mireasă, este indicat să alegem un look pe care să-l considerăm frumos și potrivit și peste mulți ani”, a mai spus specialistul.

Sfaturi valoroase pentru machiajul de nunta
Sfaturi valoroase pentru machiajul de nuntă

Machiajul o face pe mireasă încrezătoare

Indiferent de stilul de machiaj pentru care optează, o viitoare mireasă trebuie să fie atentă atunci când face alegerea. Tocmai de aceea specialiștii recomandă să vină mai întâi la o probă și în ziua evenimentului să nu grăbească procedeul.

„Costurile unui machiaj încep de la 150 de euro. Este un aspect pe care vreau să-l precizez, și anume că, machiajul nu se face niciodată în grabă. Le recomand mireselor să se asigure că au timp suficient pentru realizarea machiajului. Cumva, între o oră și jumătate-două ore, ele trebuie să aloce acest proces”, a mai spus Dana Petrina pentru EGO.ro.

„Prețurile pentru un astfel de make-up pornesc de la 150 de euro”

Make-up-ul vine în completarea rochiei, a coafurii, a buchetului, iar rolul lui nu este doar pentru a creea o imagine impecabilă, ci de a-i oferi miresei o stare bună de spirit.

„Prețurile pentru un astfel de make-up pornesc de la 150 de euro și cresc în funcție de cerințele miresei. Eu cred că nimeni nu se căsătorește de pe o zi pe alta și atunci avem timp să ne ajutăm bugetul în funcție de ceea ce ne dorim. Nu că sunt make-up artist, dar machiajul este important. Nu doar pentru poze sau pentru toți ceilalți, ci este important pentru mireasă pentru că îi dă o altă stare, o altă atitudine, și este important să se simtă frumoasă și încrezătoare în ziua nunții”.

Citește și: „Luna în care nu este bine să te căsătorești. Cele mai populare superstiţii despre nuntă”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *