Magazinele Profi dispar din România. Schimbare majoră, toți clienții trebuie să știe asta

Magazinele Profi dispar din România. Schimbare majoră, toți clienții trebuie să știe asta

Este anunțul momentului pe piața de retail din România. Unul dintre cei mai importanți jucători din acest segment – Profi – se retrage, iar locul său va fi luat de un alt gigant din domeniu. Iată de când vor dispărea magazinele Profi din România și ce companie uriașă le-a cumpărat.

Magazinele Profi dispar din România

Una dintre cele mai importante vești de pe piața de retail din România a fost confirmată luni, 30 octombrie, când compania care deține brandul Mega Image a anunțat că își va extinde rețeaua de magazine după cumpărarea magazinelor Profi.

Ahold Delhaize a încheiat astfel cea mai importantă tranzacție a anului în curs, după lungi discuții și negocieri. Tranzacția, în valoare totală de 1,3 miliarde de euro, este supusă aprobării de către autoritățile competente în materia regulilor de concurență și se estimează a fi finalizată în cursul anului 2024.

Citește și: De ce se pune muzică în Kaufland, Mega Image, LIDL, Carrefour sau Auchan. Nu e deloc întâmplător, misterul a fost deslușit

Vânzarea Profi către Ahold Delhaize reprezintă cea mai mare tranzacţie pe segmentul de produse alimentare din Europa continentală care implică un fond de private equity și cea mai mare de până acum pe segmentul alimentar din Europa Centrală şi de Est, scrie Agepres.

”România este o piaţă atractivă, cu o dezvoltare susţinută prin investiţii solide. Ne bucurăm că vom continua să contribuim la dezvoltarea pieţei locale de retail alimentar, acum şi alături de Profi, care devine parte din familia noastră de branduri Ahold Delhaize. Magazinele din reţeaua Profi vor extinde şi completa reţeaua deja existentă de magazine Mega Image”, a declarat Jesper Lauridsen, Brand President Ahold Delhaize din Europa Centală și de Est.

Ahold Delhaize a cumpărat una dintre cele mai importante companii de retail aliementar din România

Profi este unul din liderii pe segmentul de supermarketuri şi magazine de proximitate în România, cu o reţea de peste 1.650 de magazine. Compania a fost cumpărată de MidEuropa în 2017, iar de atunci a cunoscut o creștere continuă, devenind cea mai exstinsă reţea de supermarketuri din România (ca număr de magazine) şi unul dintre retailerii cu cea mai rapidă creştere de pe piaţa locală, adăugând peste 1.100 de magazine şi crescând vânzările de peste 3,3 ori.

Citește și: Ce înseamnă, de fapt, cercurile colorate de pe ambalajul alimentelor din Lidl sau Kaufland. Sigur nu ai fi bănuit

În prezent, Profi are 28.000 de angajați în întreaga țară și a generat vânzări de peste 2,5 miliarde de euro în perioada de 12 luni încheiată în iunie 2023.

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o rețea ce cuprinde în prezent 969 de magazine în București, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Ploiești, Brașov, Oradea, Timișoara, Bacău, Sibiu și alte orașe din țară, sub mărcile Mega Image și Shop&Go.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
5.5 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *