Marea greșeală pe care o fac părinții cu copiii lor. Psihologul Radu Leca: „Mă lovesc de nepăsare” VIDEO EXCLUSIV

Radu Leca: „Părinții sunt cheia către tot acest eșec fulminant pe care copiii noștri îl au”
Marea greșeală pe care o fac părinții cu copiii lor. Psihologul Radu Leca: Mă lovesc de nepăsare VIDEO EXCLUSIV

Psihologii trag un semnal de alarmă cu privire la educația pe care părinții o oferă copiilor în zilele noastre și le recomandă adulților să renunțe la tendința de a-i supraproteja pe cei mici și a le oferi totul pe tavă. Cu o astfel de a atitudine nu faci decât să crești un copil care nu se va putea adapta în societate, afirmă psihologul Radu Leca.

Marea greșeală pe care o fac părinții cu copiii lor

Tendința părinților de a-i supraproteja pe copii și a le oferi pe tavă tot ceea ce au nevoie, fără ca aceștia să depună un minim efort, devine din ce în ce mai accentuată în societatea de azi. Acest mod de educare are consecințe devastatoare asupra dezvoltării emoționale a copilului, care atunci când va fi adult va fi incapabil să se descurce în viață.

„Mă lovesc de nepăsare, de nepăsarea părinților (…) Părinții sunt cheia către tot acest eșec fulminant pe care copiii noștri îl au în viața de zi cu zi. Stai și te uiți la majoritatea copiilor care fac parte dintr-o structură a societății, care este amorfă și dismorfă în același timp și care creează niște monștri pe care noi îi asimilăm ca fiind copiii noștri. Și noi spunem despre ei că sunt cei mai minunați.

Îi vezi dimineața pe părinți în clasele III, IV, V, VI, până la VIII, cum stau și își duc copiii de mână ca și când ar fi un handicapat total și își strâng copilul în brațe. E ca și când ei pleacă la război și tu ești cel care își ia la revedere de la el.”, a precizat psihologul Radu Leca în cadrul ediției din această seară a emisiunii Ego Life, moderată de Dana Săvuică.

Radu Leca, mesaj dur pentru o anumită categorie de părinți

Mai mult, cu un astfel de comportament greșit al părinților față de copii, până la vârsta maturității, cei mici le vor fi încercat pe toate, inclusiv droguri și alte lucruri interzise.

Radu Leca a dezvăluit că la el apelează din ce în ce mai mulți părinți disperați, care se confruntă cu situații similare, în speranța ca vor putea remedia toate aceste probleme. Din păcate, însă, adesea strigătul de ajutor este mult prea târziu, iar tânărul rămâne pentru toată viața cu traume profunde.

„Vine și mă întreabă (părințele – n.r.) „eu unde am greșit?”. Stai puțin că am cinci răspunsuri, pe care să ți-l dau…? Ai greșit că exiști, că ai existat doar pentru tine, că ai făcut copilul doar ca să fie sclav, slugă și executant și l-ai creat pentru tine ca să ce? Să faci ce cu el? Nimic, zero! Și apoi stai și te uiți la el și spui mamă ce eșec am avut. Pai ai avut, prietene, cel mai mare eșec!”, a mai spus specialistul.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
5.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *