Mască cu ciocolată pentru față. Cum se aplică. Efecte extraordinare pentru ten

Află totul despre utilitatea măștii cu ciocolată pentru ten. Ce efecte benefice are asupra pielii.
Mască cu ciocolată pentru față. Cum se aplică. Efecte extraordinare pentru ten

Mască cu ciocolată pentru față, un remediu naturist cu beneficii nebănuite pentru ten. Ca deliciu sau ceva de ronțăit în zilele mai puțin bune, ciocolata este desertul favorit care rezolvă totul. Totuși, știai că te poate ajuta și să ai un ten cu aspect neted și strălucitor? Da, cu ajutorul ciocolatei poți să obții acea strălucire impecabilă pe care ai dorit-o întotdeauna.

Iată cum poate fi folosită ciocolata pe piele și cât de sigură este pentru a fi aplicată pe față. Cum se aplică și care sunt efectele extraordinare pentru ten. Îți vom detalia tot ce trebuie să știi despre utilizarea ciocolatei în rutina de frumusețe.

Mască cu ciocolată pentru față. Ce e bine să știi

Ciocolata este un ingredient cu efecte deosebite asupra pielii. Iată doar câteva dintre beneficiile extraordinare pe care le are:

Protejează pielea de daunele solare

Flavonolii prezenți în ciocolată nu doar că protejează pielea de razele UV dăunătoare. Totodată îmbunătățesc nivelul de hidratare al pielii și stimulează fluxul sanguin. Ciocolata neagră este folosită deseori în îndustria frumuseții sau în saloanele de specialitate. Datorită ingredientelor sale ajută la combaterea stresului. Stresul se numără printre principalii factori care cauzează apariția ridurilor. Cele mai recente studii au constatat că ciocolata neagră bogată în cacao, ajută la reducerea nivelului hormonilor de stres.

Ciocolata neagră ajută, de asemenea, la schimbarea stării de spirit. Atenuează stresul, contribuie la reducerea tensiunii arteriale și a riscului de afecțiuni cardiace.

Tratează dermatita

Extractele de cacao prezente în ciocolata neagră ajută și la tratarea dermatitei atopice. Aceste ingrediente pot trata și vindeca simptomele dermatitei atopice. Un studiu efectuat recent a constatat că polifenolii găsiți în extractele de cacao au efecte deosebite pe piele. Reduc inflamațiile și pot vindeca alte simptome alergice care apar pe piele.

Redă strălucirea tenului

Cel mai eficient și mai delicios remediu pentru tenul gras este ciocolata neagră. Despre aceasta se știe că absoarbe uleiul, iar acest efect este dublat dacă se adaugă și lămâie. Ciocolata neagră și lămâia lasă pielea netedă, îndepărtează murdăria și desfunda porii feței. Astfel sunt eliminate punctele negre, iar tenul capătă un aspect moale și strălucitor. Un alt ingredient care poate fi amestecat cu ciocolata este argila. Argila extrage uleiul suplimentar din piele, exfoliază și ajută la îndepărtarea celulelor moarte.

Mască de fața cu ciocolată. Cum se aplică

Pentru a face o mască de față cu ciocolată ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 batoane de ciocolată neagră (folosește-le pe acelea cu cel puțin 70% cacao);
  • ⅔ cană lapte;
  • 1 linguriță sare de mare;
  • 3 linguri de zahăr brun;

Cum se obține amestecul:

Topește batoanele de ciocolată într-un castron, adaugă sarea, zahărul, laptele și amestecă bine. Lăsă totul să se răcească și apoi aplică masca pe față și pe gât. Masca de ciocolată trebuie să acționeze timp de 15-20 de minute și apoi se clătește.

Repetă acest tratament de două ori pe săptămână și efectele benefice nu vor întârzia să apară. Bogată în antioxidanți, această mască de față cu ciocolată îți hrănește pielea și o protejează de radicalii liberi nocivi.

Încearcă și masca cu miere și lămâie. Soluția simplă și eficientă care te scapă de punctele negre. Cât timp se lasă pe față

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *