Matei Negrescu nu a fost 100% convins că va lua rolul principal în serialul ”Camera 609”: ”Nu mi-am dat voie să mă bucur” VIDEO EXCLUSIV

Actorul face dezvăluiri surprinzătoare

Matei Negrescu a renunțat la rolul de ispită la ”Insula Ispitelor” și a decis să se concentreze doar asupra carierei pe care și-a ales-o încă de acum câțiva ani, cea de actor și scenarist. Protagonistul serialului ”Camera 609”, difuzat în fiecare vineri pe Antena 1 a mărturisit, în exclusivitate pentru EGO.ro, că a fost ales pe ultima sută de metri să facă parte din distribuție, însă în sufletul lui știa că va ajunge să aibă un astfel de proiect, mai ales că s-a rugat Universului pentru visul lui.

Matei Negrescu nu este deloc arogant

Pe Matei Negrescu, lumea l-a etichetat drept o persoană arogantă, prin prisma interacțiunii lui atât la ”Insula Iubirii”, cât și în cadrul altor reality show-uri în care a mai participat. Acest lucru nu doar că nu-l deranjează foarte tare, dar a profitat de aroganță pentru a i-o atribui și personajului pe care îl intepretează în serialul ”Camera 609”.

”Un pic da, o duc, pentru că face parte din personaj. Așa o să fie. Sunt mai mulți oameni care spun că a fost mâna destinului. Am venit la casting pentru rolul ăsta, dar nu pot să zic nici că am fost punct ochit, punct lovit pentru că a fost un întreg proces prin care s-au gândit la diverși potențiali protagoniști, au fost mulți actori la casting și eu când am apărut am fost chiar ultimul, pe ultima sută de metri, pe ultimele căutări. Parcă nu erau 100% hotărâți cu alegerea. Tocmai din punctul ăsta de vedere nici mie nu mi-am dat voie să mă bucur până la capăt că mi-am zis că cine știe, poate mă schimbă și pe mine la fel de bine cum am schimbat și eu pe cel precedent”, ne-a povestit tânărul despre cum s-a desfășurat castingul.

Are chimie cu Anda Sârbei

L-a ajutat foarte mult și că a avut o interacțiune bună cu Anda Sârbei, partenera din serial, contând mult că nu știau foarte multe unul despre celălalt: ”Proba a fost cu Anda direct, știam că ea va fi protagonista. În punctul ăla. Am aflat abia mai târziu, după ce mi s-a spus că am luat rolul, că de fapt castingul dura de ceva timp și că au fost mulți pe rol. Nici Anda nu a știut sigur că va fi aleasă. Dar așa s-a întâmplat”, a mai povestit Matei pentru EGO.ro, mărturisind însă că a avut însă destule emoții că ar putea să nu primească rolul:

”Pot să lucrez cu orice tipologie, dar trebuie să rezonăm la ceva. Și cu Anda am simțit că se poate face treaba asta. Eu am avut ceva emoții că am știut că o să dau probă cu protagonista aleasă și chiar mă gândeam exact la treaba asta: să zicem că dau o probă bună, dar dacă nu ne potrivim noi atunci înseamnă că pentru mine s-a terminat castingul. Când am văzut-o am zis că se poate lucra”.

”Am fost la un templu în Bali”

După cum spune chiar el, avea nevoie de o schimbare și mai ales avea nevoie să se ducă pe drumul profesional pe care l-a ales. De aceea speră ca acest serial să se întindă pe mai multe sezoane și să fie deschizător de drumuri și pentru alte proiecte.

”Personajul este șovăielnic, adică nu știi exact ce se întâmplă cu el. Sunt și lucruri de conjunctură. E foarte mult mâna destinului în serial, așa cum este și în realitate. E un pic de Meta acolo. E amuzant cum ficțiunea imită realitatea, dar și viceversa”, ne-a mai spus Matei Negrescu despre rolul lui, care crede că pe undeva totul se datorează și meditației pe care a făcut-o cu ceva vreme în urmă în Bali, acolo unde a cerut Universului lucruri care să-i schimbe traiectoria profesională:

”Nu știu de unde a venit sincer treaba asta. Mulțumesc lui Dumnezeu. Am fost la un templu în Bali, dar nu știu dacă asta a contat. Habar nu am. Nici atunci când am fost în Bali nu știam că merg la un templu, am crezut că văd o cascadă, dar era o serie de mai multe temple. Am făcut un ritual. Nu credeam că o să fie atât de prolific, ritualul respectiv”.

”Nu am niciun fel de scrupul, mă duc și fur absolut tot”

La bază, Matei este și scenarist, așa că are libertatea de a jongla un pic pe textele lui, însă actorul mărturisește că nu vrea să profite de pe urma acestei libertăți, ci respectă indicațiile celor cu mai mare experiență decât a lui.

”Pe textele mele, poate. Dacă îmi vine vreo idee pot să o propun. Adică avem libertatea asta. Și uneori dacă îmi vine în momentul în care filmăm o să risc și o să împrovizez una sau două replici. Dar nu mă întind pentru că știu că până la urmă trebuie să respecți scenaristul. Sunt niște reguli în comedie, există ritm. E ca o matematică și nu poți să începi să improvizezi când vrei tu”, a mai spus actorul.

Cu atât mai mult cu cât pentru el este oricum un câștig faptul că este coleg de platou cu actori precum Magda Catone, Claudiu Bleonț, Virginia Rogin, Emilia Popescu, Mihai Călin și alții cu la fel de mare experiență, actori de renume de la care poate învăța foarte multe lucruri.

”Fur constant meserie. Fur de actori, de la regizori, de absolut oricine pot. Crede-mă că nu am niciun fel de scrupul, deci mă duc și fur absolut tot”, a mai povestit amuzat Matei Negrescu pentru EGO.ro.

 

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *