Mesaje de Sfântul Alexandru 2023. Cele mai frumoase urări și felicitări pentru cei care își serbează onomastica

Peste 2.2 milioane de români își sărbătoresc onomastica în această zi

Scris de: Daoud Andra

30 Aug. 2023

Mesaje de Sfântul Alexandru 2023. Cele mai frumoase urări și felicitări pentru cei care își serbează onomastica

În fiecare an, pe data de 30 august, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Alexandru. Acesta este considerat a fi protectorul omenirii, iar numele lui este extrem de popular în țara noastră și nu numai. Peste 2.2 milioane de români își serbează ziua onomastică în această zi. Iată ce mesaje de Sfântul Alexandru 2023 poți să le trimiți celor dragi, pentru a le arăta că te gândești la ei!

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Alexandru

Numele Alexandru provine din grecescul Aleksandros și înseamnă ”cel care îi protejează pe oameni”. Este un nume cu o rezonanță puternică, dar și cu o istorie îndelungată, fiind foarte popular încă din primele secole creștine. În România, pe lângă numele Alexandru și Alexandra există foarte multe prenume derivate de la acestea.

Citește și: Pe ce dată pică Sfânta Maria Mare și Sfânta Maria Mică 2023. Semnificația acestor sărbători

Printre cei peste 2.2 milioane de români care își sărbătoresc onomastica de Sfântul Alexandru se numără și cei care poartă următoarele prenume: Alecu, Lexi, Lixandru, Lixandra, Lisandru, Lisandra, Sandru, Sandra, Alexandrin, Alexandrina, Sandrina, Sandu, Sanda, Săndel, Sănducu, Ducu, Duțu, Saşa, Alessandra, Alessandro, Alexandria, Alexandro, Alexandros, Alexander, Alexie, Alexina, Alexia, Alessia, Alexine și Alexis.

Dacă ai cunoștințe care poartă aceste prenume, le poți trimite mesaje cu ”La mulți ani!” și urări de bine, în ziua de 30 august.

Citește și: Dezlegare la pește în postul Sfintei Marii. Ce apare menționat în calendarul creștin ortodox

Mesaje de Sfântul Alexandru 2023

  • Această zi de sărbătoare să îți aducă bucurie, fericire și raze de soare la tot pasul. Să fii ocrotit de sfântul al cărui nume îl porți! La mulți ani!
  • De ziua ta, îți doresc să îți păstrezi sufletul curat și toate dorințele să ți se îndeplinească. La mulți ani cu sănătate!
  • Sfântul Alexandru să își reverse bunătatea asupra ta și să te vegheze la fiecare pas! La mulți ani, sănătate, noroc și armonie!
  • La mulți ani, Alex! De ziua numelui tău, îți doresc să fii fericit și să ți se îndeplinească toate dorințele!
  • Sfântul Alexandru să te călăuzească și să îți lumineze calea oriunde ai merge și orice decizie ai lua! La mulți ani fericiți!
  • De ziua numelui, îți doresc sănătate, noroc și iubire! Să ai o viață frumoasă și să fii ocrotit de sfântul al cărui nume îl porți!
  • La mulți ani! Îți doresc să ai parte de o zi luminoasă și fericită, în care fiecare dorință să devină realitate! Sfântul Alexandru să îți poarte noroc și să te îndrume în fiecare zi!

Citește și: Lăsata Secului pentru postul Adormirii Maicii Domnului 2023. Tradiții și obiceiuri

  • În această zi specială, gândurile mele se îndreaptă către tine. La mulți ani, multă fericire și sănătate!
  • Sfântul al cărui nume îl porți să îți aducă liniște și pace și să îți ghideze pașii către cele mai luminoase orizonturi! La mulți ani fericiți!
  • Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, să ai în viață numai flori, noroc și bucurie! La mulți ani și Sfântul Alexandru să te călăuzească mereu!
  • Fie că Sfântul Alexandru, al cărui nume îl porți, să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și liniștea interioară. La mulți ani!
  • Fie că sfântul ce te protejează să-ți aducă mult noroc, fericire și împliniri. Să ai o zi minunată! La mulți ani!
  • Să ai parte de sănătate, multe realizări și să te bucuri în fiecare zi de numele ce îl porți! La mulți ani!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Jorge, dezvăluiri despre relația pe care o avea la început cu soția sa
9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *