Mesaje și urări de Sfânta Ana 2023. Cele mai frumoase gânduri pe care să le trimiți sărbătoriților

Semnificația deosebită a acestui nume

Scris de: Daoud Andra

08 Sep. 2023

Mesaje și urări de Sfânta Ana 2023. Cele mai frumoase gânduri pe care să le trimiți sărbătoriților

La o zi după Nașterea Maicii Domnului, creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe părinții ei, Ioachim și Ana. Această zi este marcată în calendar pe data de 9 septembrie și de ea se leagă și o serie de obiceiuri. Dacă ai cunoștințe care își serbează onomastica în această zi, iată ce mesaje și urări de Sfânta Ana 2023 le poți trimite! Ce semnificație specială are acest nume și ce derivate de la el mai sunt.

Cine a fost Sfânta Ana

Sfânta Ana și Sfântul Ioachim au fost, așa cum menționam anterior, părinții Fecioarei Maria. Ana provenea dintr-o familie de preoți, iar soțul ei, Ioachim, la rândul său, a fost preot. Cei doi nu au fost binecuvântați cu copii decât foarte târziu în viață. Ioachim s-a rugat și a postit până când Dumnezeu le-a dat-o pe fiica lor, cea care avea să devină mama Mântuitorului.

Citește și: Mesaje și urări de Sfânta Maria 2023. Cele mai frumoase urări pe care să le trimiți sărbătoriților

Când Fecioara Maria avea 3 ani, părinții ei au dus-o și au lăsat-o la Templu, drept orfană. După acest moment, Ana și Ioachim au mai trăit 7 ani, timp în care s-au dedicat complet postului și rugăciunilor. Ana a făcut mult bine oamenilor aflați în suferință și mai ales copiilor. Mama Fecioarei Maria a rămas în istoria creștinismului drept ocrotitoarea copiilor și a credincioșilor care îi cer ajutorul.

Mesaje și urări de Sfânta Irina 2023. Urări și felicitări frumoase pentru cei sărbătoriți
Icoană cu Sfânta Ana și Fecioara Maria

Mesaje și urări de Sfânta Ana 2023

Numele Ana provine din ebraică și înseamnă ”Dumnezeu a avut milă” sau ”Iahve s-a îndurat”. Este un nume clasic și foarte comun în rândul fetelor și femeilor, atât în forma originală, cât și derivat. Pe 9 septembrie, le putem spune ”La mulți ani!” tuturor femeilor care poartă numele: Ana, Ana-Maria, Anca, Aneta, Anița, Anișoara, Anuța, Ani, Anica. Iată ce mesaje le poți trimite femeilor care poartă acest nume, cu ocazia zilei onomastice!

Citește și: Mesaje de la îngeri pentru zodii. Ce nativi sunt binecuvântați până în toamnă, ghinionul nu se atinge de ei

  • Îți doresc ca, de ziua numelui tău, să ți se îndeplinească toate dorințele, să ai parte de noroc și multă iubire! La mulți ani, Ana!
  • Îți urez să ai parte de zile senine și fericite, alături de cei dragi! La mulți ani cu sănătate și cât mai multe visuri împlinite!
  • Sfânta al cărei nume îl porți să îți călăuzească pașii și să te ajute să iei cele mai bune și mai inspirate decizii! La mulți ani!
  • Fie ca această zi să îți poarte noroc și să îți aducă numai bucurii! La mulți ani de ziua numelui frumos pe care îl porți!
  • Un cer albastru fără nori în calea ta să fie, să ai în viață numai flori, noroc și bucurie! La mulți ani fericiți, Ana!

Citește și: Mesaje și urări de Sfânta Irina 2023. Urări și felicitări frumoase pentru cei sărbătoriți

  • Îți doresc ca de ziua ta să ai parte numai de momente frumoase, liniște și bucurie, alături de cei dragi! La mulți ani!
  • Sfânta Ana să te ocrotească și să îți îndrume pașii către tot ce este mai bun! La mulți ani cu multe bucurii!
  • De Sfânta Ana, îți urez să se reverse asupra ta toată bunătatea, sănătatea și norocul din lume! La mulți ani minunați!
  • Cu ocazia zilei onomastice, primește de la mine cele mai sincere urări, cele mai curate gânduri și un călduros La mulți ani!
  • Această zi să aducă în viața ta bucurie infinită și un milion de motive să zâmbești. Sfânta Ana să te ocrotească și să îți aducă înțelepciune!

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine sunt câștigătorii de la “Te cunosc de undeva!”, sezonul 20
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *