Mesaje și urări de Sfânta Maria Mică 2023. Cele mai frumoase sms-uri, gânduri și felicitări pentru cei care își serbează onomastica

Cum le poți spune celor dragi ”La mulți ani!”

Scris de: Daoud Andra

07 Sep. 2023

Mesaje și urări de Sfânta Maria Mică 2023. Cele mai frumoase sms-uri, gânduri și felicitări pentru cei care își serbează onomastica

Sărbătorile dedicate Fecioarei Maria reprezintă ocazii de sărbătoare și pentru cei care îi poartă numele. De Sfânta Maria Mare și de Sfânta Maria Mică, peste 2,2 milioane de români își sărbătoresc ziua onomastică. Iată ce mesaje și urări de Sfânta Maria Mică 2023 poți să le trimiți celor care poartă acest nume sau alte nume derivate, pe 8 septembrie.

Semnificația numelui Maria

Numele Fecioarei Maria este purtat de mulți români, majoritatea dintre ei fiind femei. Maria, dar și derivatele de la acest nume sunt foarte populare în rândul româncelor. În timp ce unii sunt de părere că de Sfânta Maria Mare (sau de Adormirea Maicii Domnului) nu se fac urări, de Sfânta Maria Mică lucrurile sunt clare. Nu greșești dacă urezi ”La mulți ani!” cuiva care poartă numele Maria, pe data de 8 septembrie, când se sărbătorește Nașterea Maicii Domnului.

Citește și: Ce nu este bine să faci de Sfânta Maria. Obiceiul banal care aduce ghinion

Numele Maria provine din limba ebraică, de la Miriam. Există și alte teorii cu privire la proveniența lui, dar aceasta este cea mai populară. Potrivit Doxologia, acest nume s-ar traduce prin: ”cea iubită, cea îndrăgită”. Este considerat un nume binecuvântat pentru orice fată sau femeie, indiferent că este folosit în forma originală sau derivat.

Nume care se sărbătoresc de Sfânta Maria Mică: Maria, Mari, Meri, Marioara, Măriuța, Marița, Mara, Mariana, Marilena, Marina, Marinela, Marusia, Măriuca, Maricica, Mia, Mioara, Marian, Marin, Marinuș, Marinică, Marius.

Citește și: Se spune sau nu “La Mulți Ani” de Sfânta Maria, pe 15 august? Ce spune de fapt preotul

Mesaje și urări de Sfânta Maria Mică 2023

Dacă ai cunoștințe care poartă unul dintre numele menționate anterior, cu siguranță vrei să le transmiți un gând bun, cu ocazia sărbătorii Nașterii Maicii Domnului. Iată câteva urări și mesaje inspirate pentru a le transmite celor care își sărbătoresc ziua onomastică pe data de 8 septembrie!

  • La mulți ani și fie ca Fecioara Maria, al cărei nume îl porți, să te ocrotească și să te călăuzească la fiecare pas!
  • Numele pe care îl porți să îți aducă noroc și bucurie. Fie ca această zi să aducă numai lucruri bune în viața ta, la mulți ani, Maria!
  • La mulți ani cu sănătate! Îngerii să îți călăuzească pașii și Fecioara Maria să te aibă în pază în fiecare zi a vieții tale!
  • Toate dorințele să devină realitate pentru tine, astăzi, cu ocazia acestei zile de mare sărbătoare! Fii fericit, zâmbește și bucură-te de numele ce îl porți! La mulți ani!
  • Cu ocazia zilei onomastice, îți doresc multă sănătate, noroc și împlinirea tuturor dorințelor! La mulți ani fericiți!

Citește și: Ce se împarte de Sfânta Maria. Ce este bine să dai de pomană

  • Să ai parte de o zi luminoasă și să te bucuri de numele pe care îl porți! Fecioara Maria să îți aducă noroc, dragoste și bucurie! La mulți ani!
  • Maica Domnului să reverse asupra ta toată bunătatea și dragostea ei. Să ai parte de o zi la fel de frumoasă precum numele pe care îl porți! La mulți ani!
  • Această zi specială să îți aducă tot ce îți dorești și ceva în plus! La mulți ani binecuvântați, Maria!
  • La mulți ani! Maica Domnului să te ocrotească și să te ajute în fiecare zi a vieții tale!
  • La mulți ani, cu ocazia zilei onomastice! Să ai parte de sănătate, pace, belșug și bucurii la tot pasul!
  • Ziua onomastică să îți fie presărată cu bucurii și momente deosebite, alături de cei dragi! La mulți ani minunați!
  • De Sfânta Maria, îți doresc să ai mereu putere să lupți pentru visurile tale. La mulți ani cu multe împliniri!

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
2 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *