Mesaje și urări de Sfântul Ciprian 2023. Cele mai frumoase gânduri pe care să le transmiți sărbătoriților

Urări pentru sărbătoriții zilei

Scris de: Daoud Andra

02 Oct. 2023

Mesaje și urări de Sfântul Ciprian 2023. Cele mai frumoase gânduri pe care să le transmiți sărbătoriților

În fiecare an, pe data de 2 octombrie, creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfântul Ciprian și pe Sfânta Iustina. Ziua reprezintă o ocazie excelentă pentru a le transmite gânduri bune celor care poartă aceste prenume. Ce mesaje și urări de Sfântul Ciprian 2023 poți să le trimiți celor dragi în această zi.

Semnificația numelui Ciprian

Numele Ciprian este unul dintre cele mai vechi, fiind folosit încă din primele secole. În Roma Antică, Cyprianus era folosit ca nume de familie, însă ulterior a început să fie utilizat ca prenume. Acesta este derivat de la numele insulei Cipru, iar semnificația lui, la început, era ”care provine din insula Cipru”.

Numele este întâlnit în prezent la mai multe popoare latine. În spaniolă, italiană și portugheză, varianta numelui este Cipriano. Există și varianta Cebrian sau Cibran, în alte țări. În România, numele este puternic asociat cu Sfântul Mucenic Ciprian, ale cărui moaște se află la biserica Zlătari din București.

Citește și: Ce nu este bine să faci sub nicio formă de Sfântul Ciprian, sărbătorit pe 2 octombrie

Ce nu este bine să faci sub nicio formă de Sfântul Ciprian, sărbători pe 2 octombrie
Sfântul Ciprian și Sfânta Iustina

Mesaje și urări de Sfântul Ciprian 2023

Această zi reprezintă o ocazie excelentă pentru a le transmite gânduri bune bărbaților care poartă acest prenume, precum și femeilor care poartă numele Iustina.

  • Sfântul al cărui nume îl porți să îți călăuzească pașii spre lumină și credință! La mulți ani, Ciprian!
  • Cu ocazia zilei onomastice, îți doresc să ai parte de realizări și succes în tot ce îți propui să faci! La mulți ani, cu multe împliniri!
  • Ziua numelui să îți aducă sănătate, noroc, bucurie și numai motive să zâmbești. La mulți ani și tot ce îți dorești, Ciprian!
  • Fie ca această zi să fie una cu adevărat specială și memorabilă pentru tine! La mulți ani, Ciprian, să fii fericit și împlinit!
  • Sfântul de la care ai numele să vegheze asupra ta și să reverse numai bunătate, seninătate și împlinire! La mulți ani cu sănătate, Ciprian!

Citește și: Calendar ortodox octombrie 2023. Ce sărbători importante sunt în această lună

  • De ziua onomastică, îți doresc să fii fericită și înconjurată de oameni dragi! Să ai parte numai de momente frumoase și motive de bucurie! La mulți ani, Iustina!
  • Sfânta Iustina să te binecuvânteze cu sănătate, noroc și iubire. Fie ca toate lucrurile să îți meargă din plin și să găsești bucurie în tot ce faci! La mulți ani fericiți, Iustina!
  • Îți doresc să ai o zi specială, plină cu momente deosebite. Să ai parte numai de bucurie astăzi și în toate zilele ce vor urma! La mulți ani, Iustina!
  • La mulți ani, Iustina! Ziua onomastică să îți aducă numai motive de bucurie și fericire!

Citește și: Rugăciunea puternică de la miezul nopții. Între ce ore să o rostești pentru noroc și sănătate. Face adevărate minuni

Cine au fost Sfinții Ciprian și Iustina

Ciprian a trăit la mijlocul secolului al III-lea, în Siria Antică. Acesta s-a născut într-o familie de oameni necredincioși, iar atunci când a ajuns la maturitate, a început să practice vrăjitoria. La un moment dat, a venit la el un tânăr care i-a cerut să o facă pe Iustina, o tănără creștină, să se îndrăgostească de el. În ciuda eforturilor lui Ciprian, credința Iustinei a fost mai puternică, iar vraja nu s-a legat.

Văzând acest lucru, Ciprian s-a convertit la creștinism. A fost mai întâi diacon, apoi preot și ulterior episcop al Cartaginei. În momentul în care împăratul a aflat că este creștin și că a adus pe calea credinței numeroși oameni, a poruncit ca Ciprian să fie întemnițat împreună cu Iustina.

Cei doi nu s-au lepădat de credința în Dumnezeu, motiv pentru care au murit ca martiri, pe 2 octombrie, anul 304. Aceștia sunt prăznuiți împreună în fiecare an, în această zi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *