Mesaje și urări de Sfântul Ilie 2022. Ce nume se serbează pe 20 iulie

Câte persoane își sărbătoresc ziua de nume pe 20 iulie
Mesaje și urări de Sfântul Ilie 2022. Ce nume se serbează pe 20 iulie

Sărbătoarea de Sfântul Ilie este una dintre cele mai importante zile din vară pentru creștinii ortodocși. Aceasta se sărbătorește în fiecare an pe data de 20 iulie, zi în care foarte multe persoane își serbează numele. Ce mesaje le poți transmite apropiaților de Sfântul Ilie, de ziua lor?

Sfântul Ilie. Ce nume se serbează pe data de 20 iulie

Cine își serbează numele în ziua de Sfântul Ilie? Lor trebuie să le trimiți mesaje cu “La mulți ani” și urări de bine. Potrivit statisticilor, în România, aproximativ 127 000 de persoane poartă numele Sfântului Ilie sau derivatele acestuia. Iată mai jos lista numelor sărbătorite pe 20 iulie:

Ilie, Ilinca, Iliuță, Liana, Lian, Iliuș, Elian, Eliade, Ilieș, Lia, Ilia, Lică, Licuță, Elias, Eliana, Iliev.

În general, mai mulți bărbați își sărbătoresc ziua de nume de Sfântul Ilie. Din cele 127 000 de persoane care se sărbătoresc pe 20 iulie, doar 15 000 sunt femei care poartă derivate ale numelui Sfântului Ilie.

Mesaje și urări de Sfântul Ilie 2022. Ce le poți scrie celor dragi

  • În această zi specială pentru tine îți doresc să ai parte doar de zâmbete, de momente frumoase și de bucurii. Să îi ai alături pe toți cei dragi sufletului tău și să îți meargă toate ca pe roate. Sfântul Ilie să te ocrotească mereu!
  • Numele sfânt pe care îl porți să îți ofere protecție și putere să treci peste toate încercările vieții. Să ai parte doar de oameni buni în viața ta și de clipe minunate. La mulți ani!
  • Vreau să știi că astăzi ești în gândul meu și că îți doresc să ai parte de multă fericire. Să primești la schimb măcar jumătate din cât oferi și să ai parte de noroc. La mulți ani de Sfântul Ilie!
  • Sfântul căruia îi porți numele să te ocrotească în fiecare zi din viața ta și să îți călăuzească pașii. La mulți ani cu împliniri!
  • La mulți ani, Ilinca! Fie ca începând cu această zi toate necazurile să te ocolească, dragostea la tine în suflet să poposească fără să mai plece, să ai doar zile însorite și pline de bucurie. La mulți ani!
  • Zâmbește și s-aveți parte de toată distracția și emoția specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de lumină și sănătate. La mulți ani de Sfântul Ilie!
  • Fie ca această zi să-ți deschidă poarta unui viitor plin de succese și realizări. Sfântul Ilie al cărui nume îl porți să te ocrotească și să te călăuzească mereu. La mulți ani!

Tradiții în ziua de Sfântul Ilie

În ajunul zilei de Sfântul Ilie, fetele tinere se tăvălesc prin cânepă și se spune că astfel ele vor visa cum le va fi soarta. Dacă visează cânepă verde înseamnă că se vor căsători cu un bărbat tânăr. Dacă este cânepă uscată se vor căsători cu un bărbat în vârstă.

Potrivit tradiției, se spune că în noaptea de 20 iulie Cerurile se deschid, iar oamenii trebuie să se roage pentru a le fi îndeplinite dorințele.

În dimineața de Sfântul Ilie bătrânii culeg plante de leac și le duc la biserică, apoi le dau foc. Cenușa lor este folosită apoi în scopuri terapeutice.

Se spune că dacă în ziua de Sfântul Ilie va ploua, pomii își vor strica roadele, iar recolta va fi săracă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce nu au făcut niciodată Ramona Olaru, Dani Oțil și Răzvan Simion
9.6 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *