Mesajul lui Piedone, după ce a fost condamnat în dosarul Colectiv: „Dacă părinții cred că eu le-am omorât copiii, așa să îi ajute Dumnezeu”

Primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv
Mesajul lui Piedone, după ce a fost condamnat în dosarul Colectiv: Dacă părinții cred că eu le-am omorât copiii, așa să îi ajute Dumnezeu”

Mesajul lui Piedone, după ce a fost condamnat în dosarul Colectiv. Primarul Sectorului 5 al Capitalei a fost condamnat joi la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. Edilul se consideră nevinovat și este convins că această condamnare a sa a fost dată pentru a fi dat drept exemplu. Cirstian Popescu Piedone a mers la secția de poliție însoțit de avocat. De acolo, el va fi dus la Penitenciarul Rahova.

Mesajul lui Piedone, după ce a fost condamnat în dosarul Colectiv

Joi, 12 mai, a fost pronunțată sentința finală în Dosarul Colectiv. Judecătorii Curții de Apel București i-au condamnat definitiv la închisoare cu executare pe patronii clubului care a ars în urmă cu 7 ani, dar și pe primarul Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone.

Edilul a fost condamnat la patru ani de închisoare, în timp ce Costin Mincu, patronul clubului, a fost condamnat la 8 ani de închisoare, Paul Gancea – 6 ani şi 4 luni, iar Alin George Anastescu a fost condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

După aflarea sentinței, Piedone a stat de vorbă cu jurnaliștii și le-a transmis că în realitate alții ar fi vinovații pentru tragedia din seara zile de 30 octombrie 2015 și că aceștia s-ar asucunde, de fapt, „în spatele paravanelor”.

„Este crucea pe care Dumnezeu mi-a dat să o port. Am credinţă în continuare în Dumnezeu. Astăzi, prin condamnarea mea, m-aş putea jertfi. Dacă aş putea să învii cele 64 de victime, nu aş ezita. Sunt alţii care stau ascunşi în spatele paravanelor. Mă duc cu demnitate, onoare şi respect, dacă justiţia a considerat asta.

Trăim pe pământ, nu în ceruri. Mai devreme sau mai târziu, desecretizare şi multe alte lucruri vor ieşi la iveală. Voi continua să lupt în continuare.

Sunt vinovaţi şi nu sunt eu care să spun cine, dar Cristian Popescu Piedone, astăzi, cu patru ani condamnare cu executare, vă spune încă o dată, domnilor: Aş fi lăsat capul în jos. Nu. Îl ţin şi mai sus.

Familia mea îmi dă putere. Ei ştiu şi nu ştiu doar ei.  Sunt cei care mi-au spus că nu sunt criminal de serviciu. Avem nevoie de un brand, de ceva să dea breaking news la voi. Piedone, astăzi, este pentru o dezvoltare a României. Să dea Dumnezeu, dar România nu se dezvoltă aşa.”, a spus edilul.

Piedone: „Dacă acei părinți cred că eu le-am omorât copiii, așa să-i ajute Dumnezeu”

Întrebat de jurnaliști ce le transmite părinților victimelor care au ars în clubul Colectiv, Piedone a răspuns:

„Nu vreau să-i jignesc pe părinți. Dacă acei părinți cred că eu le-am omorât copiii, așa să-i ajute Dumnezeu. Legea nu se face plată pe pământ. Se face plată, acolo, în ceruri. Am credinţă în continuare în Dumnezeu.”

Totodată, primarul Sectorului 5 a afirmat că lupta lui nu se oprește aici și a amenințat că va „începe să vorbească”.

Mă voi întoarce. Nu voi conteni să lupt. Am postat un mesaj pe Facebook şi nu voi înceta să fiu activ (n.r. pe reţeaua de socializare). Dacă Piedone a tăcut 27 de ani de administraţie locală, Piedone va începe să vorbească”, a declarat edilul.

„Mă duc să mă predau, nu am nevoie de cătuşe”

Deoarece se consideră nevinovat, Piedone îi îndeamnă pe români să plece din țară.

„Mai bine slugă în altă țară, decât în genunchi în ţara ta”, a adăugat primarul Sectorului 5.

El a mai precizat că merge să se predea de unul singur, chiar dacă o mașină a poliției aștepta la poarta casei sale, pentru că nu are nevoie de cătușe.

(…) Bagajul era făcut. Mă duc să mă predau, nu am nevoie de cătuşe. Nu am fugit din ţară cum s-a zis, spectacole de prost gust (…) Rolul primarului este să ducă la puşcărie când deranjează. Voi pleca singur, nu am nevoie să plec însoțit. Închisoarea e pentru oameni, chiar dacă merg nevinovați. În clipa asta merg spre penitenciarul Rahova”, a mărturisit Piedone.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
9.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii
  • Camelia Radulescu

    Are dreptate Piedone nimic nu se pierde totul o să iasă la iveală
    Respecte ! Capul sus bravo 👍🙏🇷🇴✌️!O să fie victorie!
    Dumnezeu cu tine 🙏!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *