Mesajul lui Putin, după moartea Reginei Elisabeta. Ce a transmis președintele Rusiei

Scris de: Dana Cazacu

10 Sep. 2022

Mesajul lui Putin, după moartea Reginei Elisabeta. Ce a transmis președintele Rusiei

În după-amiaza zilei de joi, 8 septembrie, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit. La momentul decesului, monarhul britanic avea vârsta de 96 de ani. Moartea suveranei a îndurerat o lume întreagă, iar mesajele de condoleanțe nu au întârziat să apară. Șefi de stat din toată lumea și-au exprimat regretele față de trecerea în neființă a celui mai longeviv monarh britanic, iar printre aceștia s-a afla și Vladimir Putin.

Mesajul lui Putin, după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Marea Britanie este în doliu, după ce Regina  Elisabeta a II-a a Marii Britanii a trecut în neființă. După cum spuneam, mai mulți demnitari și șefi de state din întreaga lume au transmis condoleanțe familiei regale britanice. Nici mesajul lui Putin nu a întârziat să apară.

Liderul de la Kremlin a lăsat deoparte tensiunile militare și politice și i-a transmis condoleanțe regelui Charles al III-lea, potrivit unui mesaj publicat în seara zilei de 8 septembrie pe canalul Telegram al Kremlinului.

„Cele mai importante evenimente din istoria recentă a Regatului Unit sunt indisolubil legate de numele Majestății Sale. Timp de multe decenii, Elisabeta a II-a s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea și respectul supușilor ei, precum și de autoritate pe scena mondială.

Vă doresc curaj și rezistență în fața acestei pierderi dificile și ireparabile. Vă rog să transmiteți sincere condoleanțe și sprijin membrilor familiei regale și întregului popor al Marii Britanii” a transmis președintele rus.

Mesajul lui Putin, după moartea Reginei Elisabeta
Mesajul lui Putin, după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Ce mesaje au transmis alți lideri mondiali

Așa că, într-un moment atât de dificil pentru britanicii din toată lumea și ciuda conflictului militar din Ucraina, președintele Vladimir Putin a decis să ignore pentru un moment conflictul dintre Rusia și Occident, transmițând Marii Britanii mesajul de mai sus.

După cum am menționat și în rândurile de mai sus, Vladimir Putin nu a fost singurul șef de stat care a transmis condoleanțe Casei Regale britanice. Mulți lideri mondiali au adus un omagiu regretatei regine. Potrivit mirror.co.uk, într-o declarație, Casa Albă a transmis:

„În anii următori, așteptăm cu nerăbdare să continuăm o prietenie strânsă cu Regele și Regina. Astăzi, gândurile și rugăciunile oamenilor din toată Statele Unite sunt alături de poporul Regatului Unit și al Commonwealth-ului în durerea lor”.

De asemenea, președintele Franței, Emmanuel Macron, a descris-o pe Elisabeta a II-a drept „regina inimilor”. Într-o declarație oficială, președintele francez a spus: „Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a a întruchipat continuitatea și unitatea națiunii britanice de peste 70 de ani. Păstrez amintirea unei prietene a Franței, o regină a inimilor care și-a marcat țara și secolul pentru totdeauna”.

8 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.