Metoda genială de a curăța fierul de călcat. Ai nevoie de un ziar şi puțină sare

Trucul ingenios care te va ajuta să scapi de teama petelor pe haine, lăsate de fierul de călcat. Ainevoie de doar două lucruri banale.
Metoda genială de a curăța fierul de călcat. Ai nevoie de un ziar şi puțină sare

Nimic nu poate fi mai enervant decât să ai nevoie să calci urgent o cămașă ca să ajungi la întâlnire, dar să te trezești că fierul tău de călcat tocmai ți-a distrus cămașa preferată. E nevoie să înveți să previi astfel de situații. De aceea trebuie să afli despre metoda genială de a curăța fierul de călcat. Un mic truc te va învăța cum să-l cureți, astfel încât să arate ca nou.

Există mai mulți factori care pot murdări fierul de călcat. În mod obișnuit, căldura evaporă umiditatea, producând calcar care murdărește orificiile de pe suprafața tălpii fierului de călcat. Deși, în aproape toate cazurile, este posibil să îndepărtezi petele de pe haine, poți evita problemele curățând temeinic fierul de călcat și facilitând evacuarea aburului.

Metoda genială de curățat fierul de călcat, pas cu pas

Ai nevoie de ziare și sare pentru ca fierul tău de călcat să arate ca nou.

Sigur că există trucuri pentru ca hainele să nu se șifoneze când le scoți din mașina de spălat și să nu mai fie nevoie să le calci. Totuși, sunt haine care arata bine doar când sunt călcate. Când vine vorba despre hainele pentru care nu poți evita călcatul, curăță-ți fierul de călcat și folosește-l fără teamă de pete.

Trebuie doar să pornești fierul de călcat, în timp ce pregătești o foaie de ziar pe masa de călcat și adaugi suficientă sare. Acum treci fierul de călcat peste ziar de mai multe ori. Sarea nu numai că va curăța fierul, dar îl și dezinfectează.

După ce ai „călcat” ziarul până când aproape toată sarea este îndepărtată, oprește și deconectează fierul de călcat. Lasă-l să se răcească și, abia apoi, îndepărtează urmele de sare. Treci cu o cârpă moale peste talpa fierului de călcat și voilà.

Ziarul nu lasă scame și îndepărtează murdăria de pe suprafețe; sarea, între timp, îndepărtează bacteriile acumulate, are proprietăți de albire și te va ajuta să îndepărtezi tot felul de pete, scrie viviendoencasa.mx.

Iată cum metoda genială de a curăța fierul de călcat te poate salva dintr-o situație enervantă.

Acum că ți-ai curățat fierul de călcat, merită să te ocupi de placa de îndreptat părul, deși metoda este alta. Întreținerea acestor dispozitive și a altor aparate le poate prelungi durata de viață. Vei putea, astfel, să utilizezi mai mult aparatele în care ai investit bani.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
7.8 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *