Cu ce se curăţă pixul de pe haine. Trucuri rapide, care dau rezultate

Iată care sunt cele mai rapide trucuri care dau rezultate, atunci când nu știi cu ce se curăță pixul de pe haine

Scris de: Dana Cazacu

04 Apr. 2022

Cu ce se curăţă pixul de pe haine. Trucuri rapide, care dau rezultate

Fie că ți-ai mâzgălit din greșeală mâneca în timp ce notai un mesaj, ai uitat pixul  în buzunarul blugilor, sau micuțul tău obsedat de pix a ajuns înaintea ta la grămada de rufe și a decis să îți deseneze tricoul cu pixul, nu te îngrijora.

Din fericire, este posibil să îndepărtați petele de pix de pe haine folosind produse de uz casnic obișnuite. Nu spăla și nu usca niciodată hainele înainte de a îndepărta pata, deoarece pata se va fixa prin uscare și va fi mult mai greu de îndepărtat. Există trucuri rapide, care dau rezultate, care te vor învăța cu ce se curăță pixul de pe haine. Iată câteva.

Cu ce se curăță pixul de pe haine. Sarea elimină rapid petele

Cerneala de la pix, de pe haine sunt unele dintre cele mai comune probleme cu care se confruntă majoritatea oamenilor. Petele de cerneală de pix, diferite, necesită o îngrijire diferită, așa că asigură-te că urmezi ghidul de instrucțiuni corespunzător, în funcție de tipul de material, dar și tipul de cerneală de pix de pe haine.

Trucuri rapide - cu ce se curăță pixul de pe haine
Cum să scoți pixul de pe haine cu ajutorul trucurilor

Petele proaspete de pix de pe haine sunt mai ușor de îndepărtat decât cele uscate. Dacă ești suficient de norocos să descoperi o pată de cerneală de la pix, înainte ca aceasta să se usuce, acoperă pata cu sare, tamponeaz-o ușor cu un prosop de hârtie umed, apoi îndepărtează sarea cu o perie. Repetă acest procedeu până când pata dispare.

Cu se se curăţă pixul de pe haine

Vești bune: Cerneala proaspătă de pix de pe haine se curăță mai ușor de pe hainele lavabile, cum ar fi bluzele de bumbac și blugii din denim. Urmează aceste trucuri rapide, care dau rezultate, pentru ca hainele tale să arate din nou ca noi. Ca în cazul oricărei pete, cu cât te ocupi mai repede de ea, cu atât va fi mai ușor de îndepărtat. Iată cu ce se curăță pixul de pe haine, conform următorului truc.

Daca nu ştii cu ce se curăţă pixul de pe haine, așază un prosop de hârtie sub pată și spal-o cu alcool. Folosește o pipetă pentru a aplica alcoolul direct pe pată sau, pentru o pată mai mare, turnă alcoolul într-un vas mic, scufundă zona pătată și las-o la înmuiat timp de 15 minute.

Cerneala ar trebui să înceapă să se dizolve aproape imediat. Continuă să ștergi cu buretele și să tamponezi pata până când nu se mai eliberează cerneală de pe țesătură. Clătește sub jet de apă rece, aplică un agent de îndepărtare a petelor înainte de spălare și spălă haina la cea mai fierbinte temperatură cu un înălbitor care este sigur pentru țesătură. Optează pentru o formulă care nu dăunează culorii pentru hainele colorate. Verifică dacă cerneala este complet îndepărtată înainte de a usca articolul.

Cu ce se curăţă pixul de pe haine, când speli manual

Curățarea pixului pe haine necesită ceva mai mult timp, dar nu este imposibil, atâta timp cât urmezi aceste trucuri rapide. Clătește pata sub apă rece pentru a elimina cât mai multă cerneală. Umple un lighean cu apă caldă și toarnă un detergent de rufe lichid, fără înălbitor. Cantitatea pe care ai folosi-o pentru a spăla manual o bluză ar trebui să fie suficientă. Adaugă în plus și câțiva stropi de amoniac. Amestecă soluția și scufundă haina. Freacă pata cu degetele și las-o să se înmoaie timp de 30 de minute până la o oră.

Dacă este o pată încăpățânată, las-o să se înmoaie peste noapte, frecând-o din când în când. În curând vei vedea că va începe să se estompeze.

Pentru a o ajuta, amestecă o soluție proaspătă sau adăugă puțin mai mult amoniac. Când pata a dispărut sau s-a atenuat cât se poate de mult, clătește haina, mai freac-o cu puțin detergent lichid de rufe și spal-o ca de obicei. Dacă pata este uscată este mai greu de îndepărtat, decât una proaspătă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *