Cum se curăță bureții pentru machiaj. Trucuri şi sfaturi ca să fie ca noi

Iată cele mai eficiente trucuri și sfaturi care te vor ajuta să înveți cum se curăță bureții pentru machiaj

Scris de: Dana Cazacu

31 Mar. 2022

Cum se curăță bureții pentru machiaj. Trucuri şi sfaturi ca să fie ca noi

Cu siguranță nu strică să știi câteva trucuri și sfaturi despre cum se curăță bureții pentru machiaj în profunzime. Aceste trucuri funcționează foarte bine. Marea majoritate a femeilor folosesc bureții pentru machiaj sau beauty blender-ul aproape zilnic. Acesta a devenit un element important în machiajul fetelor și a femeilor, care face minuni. Când ți-ai curățat bureții de machiaj, ultima oară? Adică… chiar l-ai curățat? Ei bine, iată câteva trucuri  și sfaturi pentru cum să cureți bureții pentru machiaj acasă, ca să fie ca noi.

Cum se curăţă bureții pentru machiaj: trucuri şi sfaturi

Trucuri și sfaturi: cum să cureți bureții pentru machiaj
Curățare burților pentru machiaj – trucuri și sfaturi

După cum știm, bureții pentru machiaj se murdăresc repede. Într-un timp foarte scurt se adună în el diferite lucruri, cum ar fi: creme, pudră, fond de ten, sebum, precum și impurități și bacterii. Încă o certitudine este reprezentată de faptul că este greu de curățat.

Majoritatea celor care îl folosesc, preferă să arunce buretele când se murdărește. Și acest lucru se întâmplă după câteva utilizări. Dacă este folosit murdar, poate afecta tenul. În acest articol veți afla cum se curăță bureții pentru machiaj, ca să fie ca noi.

Bureții pentru machiaj. Cum se curăță

De cele mai multe ori, femeile uită de curățarea bureților de machiaj cade deseori în uitare. Dar este un pas super important din care chiar nu ar trebui să îți faci un obicei din a sări peste. În primul rând, este vorba de igienă. Un burete pentru machiaj murdar poate fi un adevărat teren de reproducere pentru tot felul de germeni și bacterii, care sunt apoi transferate pe pielea ta de fiecare dată când îl folosești.

Ca să nu mai vorbim de faptul că un burete murdar pur și simplu nu va funcționa la fel de bine; atunci când este acoperit de straturi de fond de ten vechi, culoarea oricărui produs pe care îl folosești poate fi afectată. Vestea bună? Să-ți faci bureții pentru machiaj să fie ca noi nu trebuie să fie un proces complicat sau consumator de timp. Iată tot ce trebuie să știi despre cum să cureți un burete pentru machiaj, rapid și eficient, potrivit celor de la realsimple.com.

Cum se curăță bureții pentru machiaj. Trucuri și sfaturi

Pentru a curăța bureții pentru machiaj nu este suficientă doar folosirea apei. Cu alte cuvinte, vei avea nevoie de săpun. Pentru a utiliza săpunul solid, mai întâi umezește bine buretele de machiaj. Apoi freacă săpunul solid direct pe burete, până la obținerea unei spume. Odată ce începi să vezi că spuma devine colorată clătește bine. Aruncă o privire la buretele pentru machiaj. Dacă încă mai pare puțin pătat, poți repeta procesul. Deoarece formula este atât de delicată, o poți folosi chiar și zilnic fără a deteriora buretele.

Dacă preferi să mergi pe calea lichidă, poți umezi buretele și să pui o picătură din săpun direct pe el. Urmează aceeași metodă ca în cazul săpunului solid. Sau, dacă buretele tău este foarte murdar, fă-i o baie cu spumă. Umple o cană cu apă și câteva picături de săpun și lăsă buretele să se înmoaie acolo timp de un minut sau două. Apoi, masează ușor cu mâna, înainte de a-i da o clătire finală.

Curățarea bureților pentru machiaj

Curățarea buretelui de machiaj este o modalitate rapidă și ușoară, cu un efort minim. Ca să nu mai vorbim de faptul că căldura de la cuptorul cu microunde este o modalitate excelentă de a-l igieniza și de a distruge orice germeni și bacterii. Asigură-te doar că urmezi acești pași pentru a nu sfârși prin a-ți topi buretele pentru machiaj.

În primul rând, adăugă câteva picături de săpun lichid într-o cană de apă. Să fie suficient amestec pentru a acoperi complet buretele. Umezește buretele sub jet de apă, apoi introduce-l în ceașcă. Pornește cuptorul cu microunde timp de 60 de secunde și asigură-te că îl lași să se răcească înainte de a-l scoate. Acea apă cu săpun va fi acum de tot felul de culori, iar buretele tău pentru machiaj ar trebui să fie ca nou. Odată ce acea apă acum murdară se răcește, scoate buretele. Clătește-l din nou sub jet de apă și lăsă-l să se usuce complet.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *