Suntem în plină vară și mulți români sunt plecaţi sau intenţionează să plece la mare sau la munte. Din păcate, vacanța unora ajunge să se transforme într-un adevărat coșmar din cauza toxiinfecțiilor alimentare. Cum să eviţi o astfel de problemă de sănătate? Ei bine, iată un truc simplu care te ajută să îți dai seama dacă mâncarea de la împinge tava este stricată sau nu.
Nu există an în care să nu auzi că cineva a făcut toxiinfecție alimentară la mare sau la munte din cauza preparatelor pe care le-a mâncat. Această problemă de sănătate apare doar dacă mâncarea a fost contaminată, alterată sau toxică.
Iar simptomele pot include indigestie, durere abdominală, greață, vărsături și diaree. Cu siguranță, nu-ți dorești să le simți pe propria piele, mai ales dacă ești în vacanță, departe de casă. Cum să eviți acest dezastru?
Noi îți vom dezvălui un truc simplu care te va ajuta să îți dai seama dacă mâncarea de la împinge tava este stricată sau nu. Tot ceea ce trebuie să faci este să fii atent la temperatura alimentelor.
Potrivit specialiștilor, microbii se dezvoltă în mod periculos la temperaturi de circa 36 de grade Celsius. Prin urmare, dacă preparatele din caserole sunt fierbinți și au în jur de 50 de grade Celsius, atunci sunt foarte mici șansele de a suferi o toxiinfecție alimentară, conform dcnews.ro.
Totodată, experții mai susțin că mâncarea fiartă și păstrată la temperaturi de circa 60 de grade Celsius este sigură, deoarece microbii nu se pot dezvolta la aceste valori.
Citește și De ce să nu pui niciodată mâncarea caldă în frigider. Pericolul nebănuit la care te expui!
De asemenea, specialiștii mai avertizează că și sosurile pot fi extrem de periculoase pentru organism dacă nu sunt ținute la o temperatură de maximum 8 grade Celsius.
Așadar, este foarte important să ai mare grijă la ceea ce mănânci și unde alegi să te hrănești, mai ales pe timpul verii, când temperaturile de afară șunt extrem de ridicate și există oricând riscul de a suferi o toxiinfecție alimentară.