Metoda simplă care te ajută să îți dai seama dacă mâncarea de la împinge tava este stricată. Așa eviți orice pericol - Ego.ro

Metoda simplă care te ajută să îți dai seama dacă mâncarea de la împinge tava este stricată. Așa eviți orice pericol

Așa eviți să suferi o toxiinfecție alimentară
Metoda simplă care te ajută să îți dai seama dacă mâncarea de la împinge tava este stricată. Așa eviți orice pericol

Suntem în plină vară și mulți români sunt plecaţi sau intenţionează să plece la mare sau la munte. Din păcate, vacanța unora ajunge să se transforme într-un adevărat coșmar din cauza toxiinfecțiilor alimentare. Cum să eviţi o astfel de problemă de sănătate? Ei bine, iată un truc simplu care te ajută să îți dai seama dacă mâncarea de la împinge tava este stricată sau nu.

Trucul simplu care te ajută să îți dai seama dacă mâncarea de la împinge tava este stricată

Nu există an în care să nu auzi că cineva a făcut toxiinfecție alimentară la mare sau la munte din cauza preparatelor pe care le-a mâncat. Această problemă de sănătate apare doar dacă mâncarea a fost contaminată, alterată sau toxică.

Iar simptomele pot include indigestie, durere abdominală, greață, vărsături și diaree. Cu siguranță, nu-ți dorești să le simți pe propria piele, mai ales dacă ești în vacanță, departe de casă. Cum să eviți acest dezastru?

Noi îți vom dezvălui un truc simplu care te va ajuta să îți dai seama dacă mâncarea de la împinge tava este stricată sau nu. Tot ceea ce trebuie să faci este să fii atent la temperatura alimentelor.

Potrivit specialiștilor, microbii se dezvoltă în mod periculos la temperaturi de circa 36 de grade Celsius. Prin urmare, dacă preparatele din caserole sunt fierbinți și au în jur de 50 de grade Celsius, atunci sunt foarte mici șansele de a suferi o toxiinfecție alimentară, conform dcnews.ro.

Totodată, experții mai susțin că mâncarea fiartă și păstrată la temperaturi de circa 60 de grade Celsius este sigură, deoarece microbii nu se pot dezvolta la aceste valori.

Citește și De ce să nu pui niciodată mâncarea caldă în frigider. Pericolul nebănuit la care te expui!

Cum iti dai seama daca mancarea de la impinge tava este stricata
Cum iti dai seama daca mancarea de la impinge tava este stricata

Sosurile, periculoase pentru organism

De asemenea, specialiștii mai avertizează că și sosurile pot fi extrem de periculoase pentru organism dacă nu sunt ținute la o temperatură de maximum 8 grade Celsius.

Așadar, este foarte important să ai mare grijă la ceea ce mănânci și unde alegi să te hrănești, mai ales pe timpul verii, când temperaturile de afară șunt extrem de ridicate și există oricând riscul de a suferi o toxiinfecție alimentară.

Citește și Alimentele pe care să nu le încălzești niciodată în cuptorul cu microunde. Îți poți distruge mâncarea, dar și aparatul!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Pătruleasa nu spune ”nu” atunci când e vorba de întoarcerea în TV. Ce face acum, de când ”stă acasă”
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *