Mihai Albu: „Nu aș dărui nimănui o pereche de sandale, vedetele au destui bani, pot și cumpăra” Cum şi-a salvat afacerea de la faliment, în pandemie EXCLUSIV

Fiica lui Mihai Albu este talentată la desen, astfel că sunt mari șanse să-i ducă munca mai departe.
Mihai Albu: Nu aș dărui nimănui o pereche de sandale, vedetele au destui bani, pot și cumpăra Cum şi-a salvat afacerea de la faliment, în pandemie EXCLUSIV

Designerul de încălțăminte Mihai Albu a avut mari emoții, în cei doi ani de pandemie, când comenzile s-au suspendat brusc, odată cu anularea evenimentelor. Ca să nu trimită în șomaj angajații, el a fost nevoit adesea să aducă bani de acasă. În interviul exclusiv pentru Ego.ro, Mihai Albu, al cărui nume figurează și în Cartea Recordurilor, ne-a vorbit despre tendințele din acest an, dar și despre fiica lui, care i-a moștenit pasiunea pentru desen. El a realizat și un top al celor mai sexy dive din România, în care figurează, surpriză, și două veșnice rivale…

Dana Săvuică poartă de mulți ani încălțări cu toc și pentru asta este admirată de Mihai Albu
Dana Săvuică poartă de mulți ani încălțări cu toc și pentru asta este admirată de Mihai Albu

Mihai Albu: „Nu am reduceri, însă am echilibrat prețurile ca să fie mai accesibile”

Reporter Ego.ro: Lucrurile par să se mai fi dezmorțit, după cei doi ani grei de pandemie. Cum te-ai descurcat pe partea financiară, ce modele s-au vândut mai bine? Ai avut și cereri la export?

Mihai Albu: A fost o perioadă extrem de dificilă, am mers pe pierdere în acești doi ani, sper că lucrurile se vor mai îndrepta, că va fi mai bine. Ca modele, au mers bine adidașii, adică încălțămintea de mai toată ziua, pentru că nu au fost nunți sau alte evenimente. Au început să mai vină cliente, să se intereseze, se simt ceva îmbunătățiri. Comenzile de peste graniță au fost făcute însă tot de români, de cei stabiliți în străinătate, de cei care mă cunosc, care au vrut probabil să susțină și să ajute firma. Aceste cliente au fost interesate și de tocuri, dar și de încălțămintea sport.

Andreea Marin se remarcă mereu pe tocuri, lucru apreciat de Mihai Albu
Andreea Marin se remarcă mereu pe tocuri, lucru apreciat de Mihai Albu

Ai avut și mari reduceri, ca să le poți vinde mai repede, să fie mai accesibile la preț?

Eu nu am reduceri, neapărat, însă am echilibrat prețurile, ca să fie mai accesibile. De obicei, lucrez la comandă, nu am stocuri, încălțămintea sport e în serie mică, aici am avut reduceri și de 50%. Mă bucur însă că, în urma eforturilor, am reușit să mențin angajații, să nu concediez pe nimeni.

Care sunt cele mai comode tocuri, potrivit lui Mihai Albu

Figurezi în Cartea Recordurilor cu cele mai înalte tocuri, de 37 cm. În pandemie, femeile au trecut la încălțămintea comodă, sport. Revin însă tocurile la putere?

În momentul în care vor începe evenimentele, ținutele vor fi, firește, mai elegante. Astfel, se vor impune tocurile mai spectaculoase, începând de la 8 cm în sus. Un toc de 8 cm este relativ modest, arată bine, este și comod, sunt multe cliente care aleg înălțimea asta. Dar sunt și femei care poartă mai înalt, de 10-11 cm. Mai mult de 12 cm nu prea am cerințe, pentru că presupune a avea și platformă în față, ca să preia din înălțime.

O femeie pe tocuri poate avea lumea la picioare?

Mihai Albu: Tocurile, din start, insuflă feminitate, eleganță și un aer sexy. O femeie pe tocuri arată foarte bine. Se ridică mușchiul gambei, iese călcâiul în afară, sunt niște curbe care se formează, atunci când purtăm încălțăminte înaltă, și care sunt atractive și sexy pentru un bărbat.

Poți iubi și acum ca la 20 de ani?

Dragostea e cam aceeași, poți iubi și acum ca la 20 de ani, desigur. Așa o percep eu, poate e un pic mai complex totul, căci trebuie să fii cu mult mai responsabil.

Alături de fiica lui, Mikaela, care i-a moștenit talentul la desen
Alături de fiica lui, Mikaela, care i-a moștenit talentul la desen

Fiica i-a moștenit talentul la desen: „Mi-ar plăcea să ducă mai departe activitatea mea”

Fiica ta este foarte talentată la desen, tu ești de profesie arhitect. Crezi că te va ajuta în afacere, este atrasă de design? Are păreri, încă de pe acum, privind anumite modele sau culori de încălțăminte?

Mikaela are de foarte multe ori păreri, am adus-o adesea, în vacanță, și la atelier. Desenăm când vine, are înclinație, îi place să alăture diverse texturi, culori, e mai exuberantă, încearcă însă culori mai tari, specifice vârstei. Are înclinație, mi-ar plăcea să se axeze pe desen, să ducă mai departe activitatea mea…

Mama ta este un bun sfătuitor, ți-a fost mereu aproape. Te mai ceartă și acum? Ai fost un fiu ascultător, ai fost băiatul mamei?

Mihai Albu: În principiu, acum eu sunt capul familiei, eu am grijă de mama, mă ocup de toate nevoile ei. Dar mă sfătuiesc cu ea, luăm decizii împreună. De certat nu prea mă mai ceartă, și, da, m-a perceput mereu ca pe băiatul mamei.

Mihaela Rădulescu este o altă vedetă apreciată de designerul de pantofi
Mihaela Rădulescu este o altă vedetă apreciată de designerul de pantofi

Care vedete din România sunt extrem de sexy pe tocuri? Dar din lume? Cărei dive i-ai dărui o pereche de sandale, ca să defileze pe covorul roșu?

Sunt multe vedete în România care stau bine pe tocuri, care au picioare foarte frumoase. Îmi plac Antonia, Dana Săvuică, Andreea Marin și Mihaela Rădulescu. Iar din străinătate le admir pe Jennifer Lopez și pe Victoria Beckham. Nu aș dărui nimănui o pereche de sandale, vedetele au destui bani, pot și cumpăra. Aș lucra pentru Victoria Beckham.

Mihai Albu: „Este prima primăvară, după doi ani de pandemie, fără mască și pe tocuri!”

A mai dispărut feminitatea?

Feminitatea nu a dispărut, din ce am observat. Femeile însă au ales să poarte ținute și încălțări mai comode, de toată ziua. Nu s-a pierdut însă farmecul feminin. Încălțămintea sport, chiar dacă are tălpile mai voluminoase, exagerate, atunci când se poartă cu atitudine degajă multă feminitate.

Mihai Albu figurează în Cartea Recordurilor, cu tocurile de 37 de cm
Mihai Albu figurează în Cartea Recordurilor, cu tocurile de 37 de cm

Un gând frumos, optimist, pentru cititoarele Ego.ro

Mihai Albu: Va urma o perioadă relaxată, o perioadă care poate nu va fi la fel ca înainte de pandemie. Le-aș sugera femeilor să se îmbrace conform orei, zilei, a momentului din zi, când este cazul de ținută sport și elegantă sau de cea spectaculoasă. Să scoatem hainele frumoase din șifonier, este o explozie de culori, anul acesta se poartă roșu, fucsia, albastru și galben. Este prima primăvară, după doi ani grei, de pandemie, fără mască și pe tocuri!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9.1 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *