Mihai Bendeac, amendat cu 10.000 de lei. Motivul pentru care actorul trebuie să plătească această sumă fabuloasă

Cristian Jura: "Acest videoclip creează o atmosfera de intimidare"
Mihai Bendeac, amendat cu 10.000 de lei. Motivul pentru care actorul trebuie să plătească această sumă fabuloasă

Mihai Bendeac a fost amendat cu suma de 10.000 de lei după o reclamă din vara anului 2021. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat, iar pe data de 16 noiembrie 2022, fostul jurat de la iUmor a primit amenda.

Mihai Bendeac, amendat cu 10.000 de lei

Secretarul de stat Cristian Jura a dezvăluit motivul pentru care Mihai Bendeac a fost amendat cu o sumă atât de mare. Este vorba despre o reclamă la vin, promovată prin imagini în care se vede cum Mihai Bendeac o lovește pe actrița Anca Dinicu.

„Mihai Bendeac, în calitate de antreprenor, a fost sancționat azi cu amendă de 10.000 lei pentru reclama la un sortiment de vin, deoarece a făcut o asociere, nepotrivită, între o băutura alcoolică și violența împotriva femeilor. Acest videoclip creează o atmosfera de intimidare, ostilă, degradantă, umilitoare sau ofensatoare la adresa femeilor.

Apreciez faptul că acel videoclip nu mai este disponibil în spațiul virtual, dar, din păcate, remarc perpetuarea unor prejudecăți înrădăcinate în mentalul colectiv românesc. Consider că este extrem de important ca toate persoanele publice, formatorii de opinie să promoveze valorile egalității și nediscriminării prevăzute de legislația națională și europeană. De asemenea, eticheta de pamflet sau o reclamă nu reprezintă o acoperire pentru afirmații discriminatoare sau care aduc atingere demnității” a spus Cristian Jura, secretar de stat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru gandul.ro.

Potrivit reprezentantului CNCD, s-a decis amendarea producătorului, în calitate de antreprenor, din cauza faptului că viziunea s-a artistică ar încuraja violența asupra femeilor. Pentru această reclamă, în imaginile căreia Mihai Bendeac o lovește cu palma pe Anca Dinicu, actorul are de plătit 10 000 de lei. Între timp, reclama a dispărut de pe Youtube.

Ce se întâmplă cu Mihai Bendeac după ce a părăsit juriul iUmor

Monica Munteanu, managerul lui Mihai Bendeac, a declarat că actorul se află în continuare sub contract cu Antena 1. Din acest motiv nu poate spune nimic despre proiectele viitoare. De asemenea, aceasta a dezvăluit că Mihai Bendeac va avea mai multe proiecte, pe lângă teatru, dar despre care nu se pot oferi detalii momentan. Monica Munteanu nu a putut oferi detalii despre ceea ce s-a întâmplat cu Mihai Bendeac și ce l-a determinat să ia decizia de a pleca din juriul iUmor.

„Suntem sub contract cu Antena 1, nu putem spune nimic momentan despre proiectele viitoare. În niciun caz nu se pune problema plecării lui la un alt trust. Ca de fiecare dată, vom avea mai multe proiecte, dar nu vă pot spune pentru că există un contract juridic”, a spus Monica Munteanu.

În tot acest timp, Mihai Bendeac se ocupă de cariera sa de actor. Are mai multe spectacole, în mai multe zone din țară.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
3 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *