Mihai Trăistariu, povestea neștiută din spatele succesului. „Eu nu am avut haine noi de școală niciodată. Erau cârpite, cusute în cot”. Fotografii de colecție EXCLUSIV

”Eram foarte cuminte, numai în prima bancă”

Mihai Trăistariu și-a amintit cu drag de perioada școlii, explicând că, deși nu avea resurse financiare, era un copil bogat sufletește, fiind bun la învățătură. Celebrul cântăreț ne-a dezvăluit, în exclusivitate pentru Ego.ro, că îndrăgea cartea, astfel că mereu se afla în prima bancă. Când vine vorba despre hainele pe care le purta, acesta primea de la frații săi mai mari piesele vestimentare, însă nu a simțit niciodată nevoia de lucruri noi.

Mihai Trăistariu: „Eu am fost un tocilar desăvârșit, de-abia așteptam să înceapă școala”

Mihai Trăistariu a învățat foarte bine, având note mari și fiind atent la tot ce se preda la școală. Cu toate acestea, cântărețul susține că vremurile s-au schimbat și copiii nu mai sunt așa de silitori, ca pe vremuri. Acesta era olimpic la 6 materii, astfel că profesorii lui aveau cu ce să se mândrească:

„Eu am fost un tocilar desăvârșit, de-abia așteptam să înceapă școala. Am luat numai premiul întâi, aveam coronițe, șnururi cu insigne în piept, pentru comandanți de grupă și de unitate. Am fost și cel mai bun elev din școală, în clasa a-VIII-a am fost chemat în careu ca să țin un discurs. Eram foarte cuminte, numai în prima bancă. La mine școala a însemnat ceva. Știu că astăzi se întâmplă exact opusul, copiii nu țin cont de școală, nici părinții nu își dau interesul. Nu mai contează așa mult școala. Există și Internetul care are informații bune, dar, nu știu, este o debandadă, ca să zic așa, pe partea de școală. Nu mai este ce a fost, nu se mai învață la fel. Am învățat, am fost olimpic la 6 materii, la matematică și geografie am ajuns pe țară. Am luat 10 la intrare la liceu, am luat 10 la BAC la matematică, am făcut 3 facultăți.”

Mihai Trăistariu, fotografie de colecție din copilărie
Mihai Trăistariu, fotografie de colecție din copilărie

Purta uniformă la școală

Artistul purta uniformă la școală și consideră că este mai bine ca micuții să aibă o costumație asemănătoare pentru a avea senzația de apartenență. El și-a amintit de o călătorie în Japonia, când a observat că toți elevii erau îmbrăcați la fel:

„Noi aveam atunci costumație de școală, uniformă cu cravată de pionier. Mie mi-a plăcut cu uniformă, am înțeles că unele școli revin, ține de fiecare școală. Mie îmi place cu uniformă, decât să vină fiecare pestriț și colorat. Parcă cu uniformă este mai altfel. Am fost în Japonia și am văzut pe stradă doar copii îmbrăcați la fel. Mi-a plăcut, mi s-a părut inedit. Noi am pierdut acest lucru”.

Mihai Trăistariu, în copilărie, alături de familia sa
Mihai Trăistariu, în copilărie, alături de familia sa

Nu avea haine noi în copilărie: ” Am fost un copil sărac, dar bogat sufletește”

Mihai Trăistariu primea, în copilărie, hainele de la frații săi mai mari, fiind mezinul familiei. Totuși, chiar dacă nu avea piese vestimentare noi, el nu a suferit din această cauză. Cântărețul consideră că a fost un copil care nu a avut mari posibilități materiale, însă bogat sufletește:

„Eu eram cel mai mic, suntem 4 frați, o fată și trei băieți. Toate hainele lor îmi rămâneau mie. Eu nu am avut haine noi de școală niciodată. Erau cârpite, cusute în cot, dar nu contează. Au fost drăguțe chiar și așa. Nu am suferit și nu am simțit că este vreo problemă. Într-adevăr, toate hainele celor mai mari îmi reveneau mie. Am fost un copil sărac, dar bogat sufletește. Eu nu mi-am dat seama, am crezut că așa este la toată lumea. Nici nu îmi amintesc să fi avut uniforme sau haine noi”.

Era descurcăreț

Mai mult, părinții l-au însoțit la început la școală, însă Mihai Trăistariu s-a dus mulți ani singur, căci era descurcăreț încă de la o vârstă fragedă:

„Cred că la început ne însoțeau, dar după nu. Am mers ani de zile singur la școală, ținând cont că era aproape de casă. Locuiam în Piatra Neamț la o casă și făceam cam 4 sau 5 minute până la școală. Traversam o stradă și atât. Mai veneau la ședințe, m-au dus la început, dar eram descurcăreț”.

Mai multe fotografii de colecție cu artistul, din copilărie, în galeria foto de sus!

9.9 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.