Mirela Zeța, într-o ipostază în care nu ai mai văzut-o până acum! „Nu mă mai sperie nimic”. În ce rol inedit va putea fi urmărită VIDEO EXCLUSIV

”M-a provocat foarte tare partea muzicală și partea vocală”

Mirela Zeța este una dintre actrițele principale ale musical-ului ”Chicago”, una dintre cele mai longevive producții de pe Broadway, care ajunge la București pe 6 și 7 aprilie. Pentru acest rol, îndrăgita actriță a pus pe pauză alte proiecte, tocmai din dorința de a intra și mai bine în pielea personajului Velma Kelly. Mirela Zeța a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că astfel de proiecte o provoacă enorm și acestea sunt și motivul pentru care nu își dorește neapărat să revină pe micul ecran.

”Să ne obișnuim și noi să mergem la musical-uri”

Actrița nu mai are nevoie de nicio prezentare căci de-a lungul timpului a demonstrat că poate intra cu ușurință în pielea oricărui gen de personaj, ba chiar poate să imite perfect multe dintre vedetele autohtone, așa cum s-a bine văzut că o făcea pe vremea când se difuza ”Mondenii!”. Cu toate acestea, în clipa în care a fost invitată să joace o cântăreață și dansatoare de vodevil, acuzată de uciderea surorii și soțului ei, Mirela Zeța a știu că trebuie să acorde o mai mare atenție rolului.

”Eu sunt Velma Kelly, dar nu prea este de treabă, din păcate, în schimb are o latură foarte frumoasă, are o determinare de-a lungul întregii piese, o determinare feroce, pe care, într-o mică măsură, o admir. Să vină lumea să ne vadă, să ne susțină. Cred că avem nevoie de susținere din partea comunității, din partea tuturor pentru că genul acesta merită un loc în România, un loc de cinste și deocamdată am putea spune că noi și alți regizori suntem un pic cei care se sacrifică puțin pe altarul artei ca să aducă acest gen în prim plan și să ne obișnuim și noi să mergem la musical-uri”, ne-a declarat actrița despre rolul ei în ”Chicago”.

Acest musical revine în România după o pauză de 17 ani, la momentul respectiv din distribuție făcând parte Anca Țurcașiu, Monica Davidescu, Aurelian Temișan, dar și alți actori de renume. Cu toate că avea 25 de ani la momentul respectiv și juca deja în piese de teatru, Mirela Zeța mărturisește că nu ar fi putut face față la acel moment la un astfel de proiect.

”M-aș fi chinuit foarte mult să o înțeleg atunci, cred că aș fi avut emoții extrem de mari. Nu cred că aș fi fost pregătită. Acum am vârsta potrivită pentru acest rol și nu mă mai sperie nimic. Mă emoționează în schimb feedback-ul colegilor atunci când fac ceva bun sau amuzant. Cred că este vremea bună pentru Welma Kelly”, a completat actrița.

Citește și: Cu ce se ocupă și cum arată Andreea Grămoșteanu, din serialul Mondenii, după ce s-a retras din televiziune. Viața i s-a schimbat radical FOTO

Cu toate acestea a văzut spectacolul susținut acum 17 ani, însă nu s-a inspirat absolut deloc din el, căci ceea ce vor prezenta pe 6 și 7 aprilie în fața publicului este o abordare cu totul diferită.

”L-am văzut acum mulți ani la Teatrul Național. Acea este o variantă, noi facem cu totul și cu totul altă variantă, avem foarte mulți tineri în distribuție, cu o energie apartă, cu multă viață și cu o poftă de muncă, și asta se simte. S-a simțit inclusiv la repetiții. Mă bucură tare mult că eu sunt cea mai mare de vârstă, așa că mă pot hrăni și mă simt inspirată de ei, pentru că sunt foarte muncitori și foarte talentați”.

Mirela Zeța s-a apucat de sport pentru a face față personajului

Dacă din punct de vedere actoricesc nu a fost nici cea mai mică problemă să intre în pielea personajului, atunci când vine vorba de energia Velmei Kelly, Mirela Zeța recunoaște că a trebuit să se pregătească intens pentru a-i face față.

”Nu sunt sportivă. Sunt o leneșă în general, dar pentru acest proiect a trebuit să mă pregătesc un pic mai bine. Așa că merg la sală, fac exerciții speciale pentru efortul pe care trebuie să îl depun aici. Un efort considerabil și susținut. Am vrut să nu clachez. Deci mă duc și fac mișcare”, a mai povestit actrița pentru EGO.ro.

Cu atât mai mult cu cât vrea să arate spectaculos în ținutele pregătite special pentru ea de stilist, iar musical-ul ”Chicago” este recunoscut pentru ținutele cel puțin interesante.

”Ținutele sunt absolut seducătoare pe ici pe colo. Irene Costin este cea care face costumele și evident că ea a avut grijă ca noi să ne simțim confortabil, să ne simțim bine în costumele noastre și sunt superbe costumele”.

Citește și: Momentul în care Flavia Mihășan a fost uimită de copiii săi. Totul s-a întâmplat la repetițiile pentru musical-ul ”Chicago”: „Am fost foarte șocată” VIDEO EXCLUSIV

La construirea din  punct de vedere actoricesc au contribuit, pe de-o parte indicațiile regizorului George Costin, dar pe de altă parte multitudinea de personaje pe care le-a interpretat de-a lungul carierei sale.

”Documentare cred că am avut mai degrabă pe partea muzicală. Datorită sau din cauza experiențelor mele, făcând foarte multe personaje de-a lungul timpului, până în prezent sunt peste 600-800 de personaje făcute ca exercițiu în meserie, nu îmi este foarte greu să caut în mine resorturi pentru acest personaj. Ce m-a provocat foarte tare a fost partea muzicală și partea vocală, pe care a trebuit să o aprofundez și să mă pregătesc alături de colegii mei în fiecare zi. Am făcut exerciții de canto, am mers și am vorbit cu artiste care asta fac, să-mi explice atunci când vreau să obțin o anumită notă, când obosesc ce pot să fac, niște trucuri vocale. Nu cred că o să am acest lux de a face pauză vocală, dar îmi protejez un pic vocea, adică nu țip, nu beau rece. Cât se poate”, a mai explicat actrița.

Mirela Zeța nu prevede să se reîntoarcă prea curând pe micul ecran

Cu toate că este pentru prima dată când joacă într-un musical, Mirela Zeța aștepta cu nerăbdare acest gen de provocare. De aceea, pentru a se putea dedica trup și suflet și pentru a nu fi distrasă în niciun fel, actrița și-a făcut ordine în agendă și a refuzat alte proiecte paralele.

”Pentru acest proiect pe care l-am început în ianuarie am făcut un fel de sacrificiu. E mult spus sacrificiu, dar am prioritizat acest proiect înainte de toate. Am jucat doar spectacole pe care le am la teatru și am fost foarte prezentă aici, pentru că un astfel de gen ocupă un spațiu interior foarte mare, dar și un spațiu în program foarte mare, pentru că am repetat multe ore, e necesar să repeți multe ore pentru tipul acesta de spectacol, musical, și n-am intrat în alte proiecte. În schimb am avut această experiență să lucrez în două proiecte de teatru în paralel și mi-a fost foarte greu pentru că este complicat”, ne-a explicat actrița.

De altfel acesta este și modul ei de lucru atunci când vine vorba de un proiect cu totul nou pentru ea. Drept urmare, dacă publicul speră ca ea să se reîntoarcă în televiziune, mai ales că ultimul ei proiect de genul a fost în anul 2016 pe când juca în serialul ”Atletico Textila”, mai are de așteptat, căci Mirela Zeța nu pare să își dorească foarte tare o reîntoarcere pe micul ecran.

”Mie îmi place teatrul și eu m-am format pentru teatru. Asta am visat să fac. Nu s-a ivit încă un proiect atât de mare sau nu s-a ivit un proiect în care să cred, să-mi placă. Nu mi s-a oferit un proiect de genul ăsta. După mult timp în televiziune devii un pic mai pretențios, poate, uneori poți deveni și nerealist, vreau să cred că am devenit un pic mai pretențioasă în ceea ce privește meserie și aștept să vină acel proiect de televiziune seducător. Nu zic NU în principiu, zic nu dacă nu îmi place”, a completat Mirela Zeța pentru EGO.ro.

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *