Motanul din România desemnat cel mai frumos din lume. Cum arată Elros, a fost ales din 500 de feline FOTO

Din ce rasă face parte exemplarul.

Un motan din România a fost desemnat cel mai frumos din lume. Îl chemă Elros și a fost ales din nu mai puțin de 500 de feline. Iată din ce specie face parte și câte medaluii a reușit să obțină la Campionatul Mondial din Franța.

Elros, motanul din România desemnat cel mai frumos din lume

RO Panco’s Elros a uimit juriul și asistența la Campionatul Mondial de la Strasbourg. În vârstă de 3 ani și 8 luni, motanul face parte din rasa Maine Coon și este născut și crescut în România. Crescătorul său este Yann Panco din Bucureşti, care aduce în România primul trofeu mondial cucerit de motan – „FIFe World Winner”.

Citește și: De ce pisica doarme pe tine. 5 motive ascunse care te vor face să o iubești și mai mult

Elros are o greutate de 9 kilograme a concurat la Campionatul Mondial din Franţa cu alte 500 de feline şi s-a întors acasă cu şase medalii. A fost desemnat cel mai frumos exemplar din categoria pisicilor cu blana semilungă.

Proprietarul motanului crește pisici, din pasiune, de 11 ani. El a explicat pentru Observatornews.ro care au fost punctele forte ale felinei sale în cadrul competiției.

”Acum să intram puțin mai în detaliu. Toate caracteristicile pisicii au un punctaj. Capul, forma capului, în profil, cum trebuie să arate botul, cum trebuie să se încadreze, ele sunt punctate de către arbitri. Faptul că el are labele astea foarte mari și puternice, iarăși, sunt o caracteristica a Maine Coon-ului. ”, a decalarat Yann Panco.

În ciuda faptului că are o dietă strictă pentru a se menține în formă, motanul campion este răsfățat din când în când cu diverse delicii, precum pliculețe cu pui și ton. Totodată, înainte de competiții, Elros primește o coafură impecabilă.

Citește și: Cu ce să stropești mobila din casă pentru ca pisica să nu o mai zgârie. Ai nevoie de un singur ingredient

1.300 de pisici au participat la concurs

Concursul din Franța s-a desfăşurat în noul şi modernul Parc des Expositions din Strasbourg, între 28 și 29 octombrie. La expoziţie au fost prezente peste 1.300 de pisici din toată lumea şi câteva mii de vizitatori pe zi le-au putut admira, potrivit News.ro.

La start s-au prezentat pisici din nu mai puțin de 26 de categorii. Au putut fi văzute tot felul de feline domestice: liniștite sau agitate, cu parul lung, scurt sau complet goale. Pisicuțele sunt examinate din toate punctele de vedere de un judecător sever.

Președintele Federației Franceze a Pisicilor spune că ”selecția se face examinând o pisică de la vârful nasului până la vârful cozii”. Totul este examinat: capul, corpul, ochii, expresia, calitatea blănii, culoarea… totul contează”, spune profesionistul . Și nu doar frumusețea contează, ci și caracterul. O pisică agresivă, care scuipă de exemplu, ar fi imediat eliminată.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *