Motivul pentru care actrița Azaleea Necula nu a aplicat la casting pentru filmele internaționale. „Nu vreau să mă duc undeva să duc o tavă cu suc în cadru”. VIDEO EXCLUSIV

De peste zece ani filmează pentru ”Lecții de viață” (PRO TV)

Azaleea Necula se numără printre tinerii actori din noua generație, actori cu mare potențial ținând cont de proiectele la care participă în mod constant. Deși este un real talent, tânăra este destul de pesimistă atunci când se aduce în discuție o carieră internațională, fiind de părere că este destul de greu pentru un român să se facă remarcat la Hollywood. Azaleea Necula a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că nici nu își dorește un rol de figurant, doar de dragul de a bifa o producție internațională.

”Pentru că arăt eu mai micuță, nu poate să-mi dea un rol de femeie căsătorită cu 5 copii”

Pe Alzaleea o vedem din ce în ce mai des pe micul ecran, atât în cadrul emisiunii „Tu urmezi” de la Kanal D, cât și în seriile „Lecții de viață” de la Pro Tv. 

„Am filmat chiar săptămânile trecute pentru „Lecții de viață”. Mereu filmez. Cred că la „Lecții de viață” sunt de când eram eu mică, dar cumva nici nu pot să renunț acum, îmi plac foarte mult. Cred că de vreo 10-15 ani filmez la ei, de foarte mult timp. Nu am mereu roluri de adolescentă, dar pentru că arăt eu mai micuță, nu poate să-mi dea un rol de femeie căsătorită cu 5 copii. Dar mie îmi plac rolurile astea, adică aș vrea să profit cât mai mult de perioada asta și să primesc cât mai multe roluri de genul”, ne-a declarat Azaleea, completând că nu o deranjează deloc faptul că la, cei 24 de ani, continuă să joace doar roluri de adolescentă. 

„Eu zic că o să-mi vină și mie vremea să joc la  un moment dat. La 50 de ani o să joc un rol de femeie de 30 de ani. Dar după aceea se uită bărbații la mine și se întreabă câți ani oi avea oare. O să ajung și eu la un moment dat să joc rolurile alea. Mi se pare că fiecare are procesul lui”.

„Nu stau să învăț o replică mot-a-mot”

Azaleea a știut de micuță care este drumul pe care dorește să-l urmeze și nu a așteptat să se ivească o ocazie, ci a muncit încontinuu pentru cariera ei. În timp ce alte fetițe se jucau cu păpuși sau mergeau la spațiul de joacă pentru copii, ea cerea să fie dusă la teatru și studia actorii. 

„Fac asta de la 5 ani, cu actoria, și mă duceam în liceu pe „scândură” cum se zice la teatru și stăteam și „furam” meserie. Nu știu neapărat dacă asta este cea mai bună exprimare. Cred că cel mai mult înveți însă din propria experiență. Atunci când joc cu un actor mai mare suntem cumva de la egal la egal, chiar dacă el are mult mai multă experiență suntem acolo colegi, dar învăț foarte multe de la ei”, ne-a mai povestit Azaleea.

Așa a reușit să-și formeze propriul stil de a învăța replicile și de a le memora mai ușor. 

„Nu pot să învăț tocind niciodată. De când sunt mică. Mie dacă îmi dai un text astăzi să-l învăț pentru mâine, nu pot. Mie trebuie să-mi dai puțin mai mult timp, să-l citesc, să-l înțeleg, să-mi intre cumva natural. Dacă nu fac asta o să fie totul mecanic, o să se vadă că e fake și nu merge așa. Încerc să înțeleg ideea, situația, ce a făcut personajul înainte, cine este personajul. Nu stau să învăț o replică mot-a-mot. Mi se pare că cea mai importantă este esența nu neapărat replica în sine. Depinde și cu ce regizor lucrez, că nu ține de mine, dar uneori îmi place să merg și pe improvizație”.

„Andi Vasluianu a fost ca un mentor”

De-a lungul timpului a jucat alături de mai mulți actori consacrați, însă cea care a îndrumat-o în această carieră este profesoara ei de la UNATC. 

„Cred că profesoara mea de actorie. O cheamă Bogdana Darie. E o actriță extraordinară, dar e de fapt un pedagog foarte bun. Ea m-a învățat tot ce pot eu acum. Și Andi Vasluianu a fost ca un mentor. Cu el am m-am înțeles foarte bine când am filmat pentru „Profu”. De la el am „furat” foarte multă meserie”, a povestit Azaleea despre mentorii ei.

Azaleea Necula: „Am încercat să aplic pentru Disney”

Cu toate că, pasul firesc ar fi către o carieră internațională, Azaleea ne-a mărturisit că este destul de dificil pentru un român să ajungă la Hollywood. Cu toate că România se mândrește cu actori internaționali precum Sebastian Stan, Marcel Iureș, Maia Morgenstern sau Mădălina Ghenea, sunt extrem de multe etape de parcurs pentru a ajunge la un astfel de nivel.

„În America este foarte dificil să faci treaba asta. Pot să trimit CV-uri doar la castinguri pentru filme indi, pentru că eu trebuie să fiu parte dintr-o comunitate ca să joc într-un film de acolo și cum nu sunt, pentru că nu am cetățenie, nu am cum  să aplic. Am încercat să fac asta. Am încercat să aplic pentru Disney”, a mai povestit tânăra, care a încercat totuși să-și depășească barierele. 

„Eu la 20 de ani am fost în America, singură, și m-am văzut cu cineva care era de la Disney și i-a plăcut foarte mult tipologia mea: că sunt mică de înălțime și că sunt cum sunt, dar nu am putut să aplic. Pentru că nu am cetățenie. E foarte greu. Dacă trimiți așa e-mail singură nu te bagă nimeni în seamă. Când eram mică credeam că în America umblă „câinii cu covrigi în coadă”. Nu e deloc așa. E foarte complicat pentru că acolo practic sunt toți actori. E greu să ajungi actor în România. Deja dublez pentru Disney România. Deci practic sunt acolo, dar mai e un pas. Sunt cu vocea, mai trebuie și imaginea”, a completat actrița.

Cu toate acestea, Azaleea nu se descurajează și crede că, într-o bună zi, producțiile ei vor deveni extrem de cunoscute în Europa. 

„Promit să trimit măcar pe Europa. N-am făcut-o până acum, sincer. Am făcut un curs de spaniolă ca să merg în Spania, dar mi-am dat seama că nu o să vorbesc niciodată ca un nativ. E ca atunci când învață cineva româna. Vorbește el română, dar vorbește stricat. Câți străini vin în România și vorbesc limba bine, dar îți dai seama că nu este român? Nu o să ia niciodată un rol mare. Așa și eu. Nu vreau să mă duc undeva să duc o tavă cu suc în cadru, vreau să fac mai mult. Așa că mai bine rămân în România. Eu iubesc România, am ajuns la concluzia asta”, a mai povestit Azaleea pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.