Motivul pentru care botoxul nu se face după vârsta de 40 de ani. Dr. Bogdan Niculae explică totul VIDEO EXCLUSIV

Care sunt zonele feței unde se poate injecta botoxul.
Motivul pentru care botoxul nu se face după vârsta de 40 de ani. Dr. Bogdan Niculae explică totul VIDEO EXCLUSIV

Botoxul este una dintre cele mai comune soluții de combatere a ridurilor de la nivelul feței. Injecțiile cu toxina botulinică reprezeintă o procedură foarte simplă, rapidă ș minim invazivă. Cu toate acestea, există unele limite de vârstă pentru utilizarea acestui produs. Dr Bogdan Niculae, medic specialist dermatolog, a explicat, în cadrul ediției de miercuri seară, 20 decembrie, a emisiunii EGO Life, de ce nu este indicat ca botoxul să se facă după vârsta de 40 de ani.

Motivul pentru care botoxul nu se face după vârsta de 40 de ani

Industria cosmetică a devenit extrem de vastă, cu produse care promit de multe ori întinerirea pacienților peste noapte. Însă, așa cum o recunosc și specialiștii din domeniu, multe dintre acestea nu sunt altceva decât marketing, fără a produce rezultatele promise.

Citește și: Ego Life, ediția a 89-a. Dana Săvuică, dr. Bogdan Niculae și Carmen Negoiță, despre frumusețe și sănătate. Cum îți îngrijești corespunzător pielea

Din multitudinea de soluții de înfrumusețare apărute până acum, au rămas câteva constante. Printre ele se numără și injecțiile cu botox.

Dr. Bogdan Niculae explică faptul că toxina btulinică acționează într-un mod complet diferit față de alte tratamente estetice, cum ar fi, spre exemplu, acidul hialuronic, și el un produs extrem de popular în industrie.

”Botoxul lucrează la nivel muscular, blochează contracția musculară. Nemaimișcându-se zona, ai avantajul că ridul se duce. Dar, ideal, dacă stimulezi o zonă cu un produs de stimulare de colagen și vrei ca produsul să rămână acolo, poți să faci botox înainte ca să ajuți.”, a precizat specialistul.

Medicul dermatolog dezvăluie și care sunt zonele feței unde se pretează a fi injectată toxina botulinică:

”Dar botoxul se face pe frunte, pe glabelă și la zona de ochi.”

Citește și: Ego Life, ediția a 85-a. Dana Săvuică, Ovidiu Lipan Țăndărică și Radu Groza, despre secretul artiștilor longevivi și banii care se câștigă din muzică

Dacă până nu demult se spunea că injecțiile cu botox trebuie făcute după o anumită vârstă pentru a păstra sau redobândi frumusețea feței, ultimele studii arată exact contrariul, afirmă specialistul.

În cazul în care o persoană are optoză (lăsarea pleoapelor superioare), injectarea de botox în frunte poate duce la coborârea suplimentară a sprâncenelor.

”S-a dovedit o chestie fantastică, după 40 de ani nu trebuie să mai faci botox. De ce? Pentru că dacă ai optoză, eu am pleoapele lăsate și îmi blochez mușchiul care îmi ridică pleoapele, fruntea, mi se întâmplă chestia asta (zona sprâncenelor se lasă – n.r.).”, a mai precizat medicul.

In editia de miercuri, 20 decembrie, a emisiunii EGO Life, Dana Savuica in are invitati pe medicul dermatolog Bogdan Niculae și pe Carmen Negoita
In editia de miercuri, 20 decembrie, a emisiunii EGO Life, Dana Savuica in are invitati pe medicul dermatolog Bogdan Niculae și pe Carmen Negoita

De ce botoxul nu se injectează în sprâncene

Dr. Bogdan Niculae vorbește și despre cerințele nerealiste ale unor pacienți, care din dorința exgerată de a arăta impecabil, ajung să cadă în extreme.

”Vin pacienți la mine și îmi spun să le ridic sprâncenele cu botox. Botoxul nu este făcut să ridice sprâncenele, e făcut să relaxeze contracția musculară în proporție de 70-80%. Vin doamne: ”vreau să nu mai am niciun rid, să nu mai mișc deloc”. Asta este ”frozen-face” (față înghețată n.r.).

Despre sănătatea și frumusețea pielii poți afla mai multe lucruri urmărind ediția din această seară a emisiunii EGO Life. Aceasta se difuzează începând cu ora 21:00 pe site-ul www.ego.roFacebook Ego.ro, dar și pe canalul nostru de YouTube.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
5.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *