Motivul pentru care Dan Negru refuză să intre în politică: „Am avut ofertă pentru Camera Deputaților” EXCLUSIV

Dan Negru a avut ofertă pentru Camera Deputaților:” Nici măcar nu știu unde e sediul lor”

Titulatura „Regele Audiențelor”, primită de Dan Negru, urmare a succesului din televiziune, i-a adus celebrului prezentator tv și oferte tentante din zona politică. Mulți au încercat să profite de pe urma celebrității, notorietății, dar și a faptului că Dan este extrem de „vocal”, pe conturile sociale. Dar, nici primăria orașului natal, Timișoara, și nici un fotoliu cald la Camera Deputaților nu l-au convins să renunțe la ceea ce se pricepe cel mai bine…la televiziune. Dan Negru, care în curând va debuta, la Kanal D, cu emisiunea-concurs ”Jocul cuvintelor”, ne-a povestit, în interviul pentru Ego.ro, despre insistențele unor oameni importanți de a-l atrage spre scena politică…

Dan Negru a refuzat ofertele de a intra în politică

Dan Negru, care are în spate o muncă susținută în televiziune, de aproape 30 de ani, este extrem de ”vocal” pe conturile sociale, unde comentează problemele la zi ale societății. Și nu o face deloc cu blândețe. Urmare a popularității sale, atât pe micul ecran, cât și din social media, Dan a ajuns, inevitabil, în atenția partidelor politice.

„Mi s-a propus să candidez la Primăria Timișoarei de două partide mari de la noi. Am crezut că este o glumă la început, dar apoi am văzut că oferta era reală. Nu m-am băgat pentru că nu mă pricep. Am avut ofertă pentru Camera Deputaților. Nici măcar nu știu unde e sediul lor. Nu mă interesează. Așa cum mie nu-mi place că orice păcălici fără nicio pregătire prezintă emisiuni de TV, așa nu cred că orice ageamiu, cum aș fi eu, are ce căuta în politică”, a declarat Dan Negru pentru EGO.ro.

”Oricine se pricepe în România să prezinte emisiuni la TV. În ritmul ăsta, televiziunea se va decredibiliza de la an la an”

Chiar dacă în momentul de față nu este pe deplin mulțumit de ceea ce se întâmplă în televiziunile din România, Dan Negru speră ca, în următorii ani, lucrurile să evolueze, să se schimbe în bine:

Cred că televiziunea își va găsi un drum al ei. Va trebui să învățăm să conviețuim cu online-ul, să contruim prezentatori de TV care au dispărut din România, să nu mai facem compromisuri cu producții îndoielnice doar de dragul audiențelor, să descoperim vizionari cum erau Lazarov sau Sârbu. Toate acestea se întâmplă în televiziunea mondială.

Cândva, televiziunile cumpărau formate pentru prezentatori și de asta ele aveau succes. Așa cum muzica se face pentru cântăreți. Azi există sute de formate în piața internațională, dar la noi au dispărut prezentatorii care să le poată prezenta. Actori, cântăreți, dansatori, oricine se pricepe în România să prezinte emisiuni la TV.

În ritmul ăsta, televiziunea se va decredibiliza de la an la an. Se vede asta pe formate uriașe de TV, eșuate în România. Noi avem o vorbă: nu inventează ei câte strică românii. Sunt încrezător însă că breasla va supraviețui. Oamenii vor avea nevoie și de ecranele asta, nu doar de online”, ne-a mai povestit prezentatorul emisiunii „Jocul cuvintelor”, care va avea premiera în curând la Kanal D.

Ani la randul a filmat 3 revelioane in fiecare an unul in Romania pe stil nou si 2 in Moldova pe stil nou si pe stil vechi
Ani la randul a filmat 3 revelioane in fiecare an: unul in Romania pe stil nou si 2 in Moldova pe stil nou si pe stil vechi

„Formate impecabile au eșuat în România din lipsa prezentatorilor”

Fără îndoială, Dan Negru este considerat unul dintre cei mai reprezentativi prezentatori tv din România, fiind singurul moderator european care a realizat, timp de 22 de ani consecutiv, Revelioane televizate. Din păcate, viitorul nu mai sună atât de bine. Este conștient și el de acest aspect și spune cu „durere” în glas că în clipa de față lipsesc cu desăvârșire prezentatori formați.

„Suntem ca o echipă de fotbal care are stadion, public, gazon, vestiare, dar nu are fotbaliști. O spun și ca unul care le predă și studenților la facultate. Noi nu mai avem prezentatori profesioniști. Degeaba avem mașini, dacă nu avem șoferi. Formate impecabile au eșuat în România din lipsa prezentatorilor. Știu case mari de producție TV europene care au pus România pe „black list” de teamă că suntem țara care strică toate formatele”, a mai spus Dan Negru.

El ne-a mai declarat că, în momentul de față, poate face audiență și venind în fața publicului cu un format din care oamenii să învețe cu adevărat ceva.

„Cred în calea de mijloc. Și cred că, încet-încet, marile televiziuni au renunțat la formatele îndoielnice care aduc audiență cu orice preț. Ele au dispărut însă și de pe piața internațională. O spun fără să fiu ipocrit, recunosc că am făcut audiențe uriașe și cu astfel de formate, dar mă bucur că am putut în perioada de acum să demonstrez că se poate și altfel. Am fost lider de audiență cu un interviu cu Florin Piersic, de exemplu”.

„După viața mea vor rămâne doar două nume care își vor mai aminti de mine. Copiii mei…”

Declara, acum ceva vreme, că în urma lui va rămâne fum, deși, dacă ar fi să facem un sondaj printre români, cu siguranță mai mulți ar ști cine este Dan Negru, decât cine este președintele țării. Extrem de modest, prezentatorul show-ului „Jocul cuvintelor”, care și-a dedicat toată viața carierei sale în televiziune, crede că, dacă s-ar retrage de pe micul ecran, foarte puțini i-ar mai pomeni numele.

„Am făcut lucruri atât de neînsemnate încât după cariera mea profesională nu va rămâne nimic. După viața mea vor rămâne doar două nume care își vor mai aminti de mine: Dara și Bogdan, copiii mei”, ne-a mai declarat Dan Negru.

De altfel, pentru el, este tot ce contează, căci familia este cea mai importantă. Cei doi copii, Dara și Bogdan, conștientizează cine este tatăl lor, cât de cunoscut este în România, dar și în Republica Moldova, însă, cu toate acestea, nu se numără printre telespectatorii lui fideli.

„Ei nu au nicio treabă cu televiziunea clasică. Adeseori am oaspeți acasă, colegi de breaslă, oameni de TV celebri, pe care cei mici ai mei nu-i cunosc. Dar când vin Selly sau Dorian Popa pe la mine pe acasă, Dara și Bogdan, copiii mei, nu se mai dezlipesc de ei”, a mai povestit amuzat.

Dan Negru alaturi de Indrei Ratiu fiul lui Ion Ratiu
Dan Negru alaturi de Indrei Ratiu fiul lui Ion Ratiu

„M-a marcat Corneliu Coposu prin simplitate și smerenie”

Dan Negru a învățat meserie de la Valeriu Lazarov, unul dintre cei mai importanți creatori de televiziune din lume. Prin urmare, simte că este de datoria lui să ducă aceste învățături mai departe. De-a lungul timpului, au venit la el tot felul de tineri care i-au cerut sfaturi, însă Dan nu a reușit să-i ajute pe cât de mult și-ar fi dorit.

„Au venit foarte mulți. Din păcate, în ultimii ani, nu am putut să-i îndrum niciunde pentru că mă loveam de producători care își angajau pilele pe diferite funcții. Nu e un secret și le spuneam și lor asta, în sălile de cursuri de la facultate. Acum lucrurile sunt într-o schimbare majoră și sunt încrezător”, ne-a mai declarat Dan Negru.

De-a lungul celor aproape 30 de ani de televiziune, cu sute de interviuri cu personalități ale României, Dan Negru a cunoscut și oameni care i-au înșelat așteptările.

„M-au dezamăgit mulți care nu doar că nu aveau logica de exprimare, dar erau și lipsiți de elementare reguli gramaticale. E plină piața de vedete de butoaie goale. Asta e o altă vină a presei. M-a marcat Corneliu Coposu prin simplitate și smerenie. Eu eram la început de drum și nu m-a făcut deloc să mă simt un puști neavizat cu un microfon în mână”.

Prezintă din nou show-ul de Anul Nou? ”Vom vedea ce o să fie după vară, când o să vină miros de Revelion”.

Mulți cred că transferul la Kanal D va însemna și încheierea unui capitol important al carierei sale, cea de moderator al show-urilor de Revelion. În clipa de față, Dan nu se gândește la asta, ci doar la emisiunea pe care o va modera în curând. Nu exclude însă ideea ca, pe 31 decembrie, să fie din nou în casele românilor. „

E devreme să vorbim despre Revelion, dar mă bucur că a face Revelionul cu Negru a ajuns o vorbă populară, sinonim cu cei care stau acasă de Revelion și nu cred că se va uita atât de ușor brand-ul ăsta cu „Negru de Revelion”, chiar dacă nu voi mai face Revelionul niciodată.

22 de ani am fost lider de Revelion, de pe două televiziuni, TVR și Antena 1, care nu erau de fapt televiziuni-lider. Aproape un sfert de secol de Revelioane într-o țară care are de totul un secol. Vom vedea ce o să fie după vară, când o să vină miros de Revelion”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *