Motivul pentru care Einstein nu purta niciodată șosete. Mulți au rămas surprinși să afle asta

De ce a renunțat Albert Einstein să mai poarte șosete.
Motivul pentru care Einstein nu purta niciodată șosete. Mulți au rămas surprinși să afle asta

Albert Einstein este considerat de mulți drept unul dintre cei mai mari savanți nu doar ai secolului trecut, ci din întreaga istorie a omeniri, având o contribuție covârșitoare în fizica modernă. Dar pe lângă aspectul profesional, Einstein mai era cunoscut și pentru excentricitățile sale. Spre exemplu, fizicianul german nu purta niciodată șosete. Iată care este motivul suprinzător pentru care a ales să facă acest lucru.

Motivul pentru care Einstein nu purta niciodată șosete

Albert Einstein, unul dintre cele mai mari genii din istoria umanității, a fost cunoscut nu doar pentru contribuțiile sale științifice remarcabile, ci și pentru un detaliu mai puțin obișnuit al modului său de viață: el nu purta niciodată șosete.

Această excentricitate a fost subiectul multor discuții și speculații, iar mulți au rămas surprinși să afle motivul din spatele acestei alegeri aparent neobișnuite.

Atunci când a venit pe lume, familia sa a fost sceptică cu privire la creșterea lui sănătoasă, din cauza faptului că se născuse cu capul mare, deformat și un corp supraponderal. Doctorii însă nu și-au făcut griji, iar pe măsură ce săptămânile treceau, capul său a început să capete o formă normală, scrie Facts Net.

Citește și: Cine este Elon Musk și cum a ajuns cel mai bogat om din lume. Povestea neștiută a miliardarului excentric

De asemenea, în copilăria mică, Einstein a avut întârzieri de limbaj. Părinții lui s-au îngrijorat că ar fi putut avea o dizabilitate mintală pentru că nu a vorbit până la vârsta de aproximativ patru ani. Din această cauză, teoreticianul social Thomas Sowell a folosit mai târziu termenul „sindrom Einstein” pentru a descrie copiii strălucitori care se confruntă și cu apariția târzie a limbajului.

Înainte să devină celebru, fizicianul părea că nu își va găsi un drum în viață. Timp de doi ani a încercat să își găsească un loc de muncă ca profesor. Oricât de sclipitor era, nu reușea să obțină un post.

În cele din urmă s-a angajat ca examinator de brevete la Oficiul Federal pentru Proprietate Intelectuală din Berna, unde a lucrat timp de 7 ani. În paralel însă se ocupa și de proiectele sale în domeniul fizicii.

De ce a renunțat Einstein să mai poarte șosete

Albert Eistein a fost considerat mereu o persoană ciudată, iar una dintre excentricitățile sale a fost faptul că nu purta niciodată șosete.

Motivul? Când era tânăr, a descoperit că de fiecare dată când purta șosete, degetele mari ale picioarelor îi făceau găuri în ciorapi, motiv pentru a renunțat la ei.

În plus, în loc de pantofi prefera să poarte sandale. El mărturisea că uneori participa la ocazii importante purtând cizme înalte pentru a ascunde faptul că nu are ciorapi.

De-a lungul vieții, Albert Einstein a publicat peste 300 de lucrări științifice și 150 de lucrări neștiințifice. Ele au contribuit la descoperiri în domeniul energiei nucleare, electromagnetismului și mecanicii cuantice.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *