Motivul pentru care Elisabeta Lipă nu poartă tocuri. Prin ce a trecut la JO de la Atena din 2004: „Ne-a urcat pe niște tocuri de 10 centimetri” VIDEO EXCLUSIV

Cea mai bună canotoare a secolului XX, despre experiența trăită la JO. Ce nu s-a văzut

Elisabeta Lipă nu este doar „cea mai bună canotoare a secolului XX”, dar este și sportivul care, după retragere, continuă să-și dedice toată energia canotajului românesc. La 39 de ani a devenit cea mai vârstnică sportivă care a cucerit un titlu olimpic la cantoj, însă Olimpiada de la Atena are o dublă însemnătate pentru marea campioană. Elisabeta Lipă a dezvăluit în exclusivitate pentru EGO.ro că a avut mai mari emoții când a purtat drapelul delegației Române, decât atunci când a concurat în proma de opt rame cu cârmaci.

Ce înălțime are Elisabeta Lipă

Atunci când își face prezența într-o încăpere, inevitabil toate privirile sunt ațintite asupra ei, nu doar prin prisma greutății numelui pe care îl poartă, dar și staturii sale. Cu o înălțime care i-ar fi putut adus o carieră în modă, de peste 1,83 metri, Elisabeta Lipă este văzută extrem de rar purtând tocuri, chiar și atunci când vine vorba de evenimente mondene, însă ne-a mărturisit că de câte ori a fost nevoită să le poarte, s-a descurcat cu succes.

„Eram în 2004 la Jocurile Olimpice de la Atena. Eu port drapelul României și pentru JO, în general, ne îmbracă o firmă de îmbrăcăminte, de încălțăminte. Atunci, încălțămintea a fost realizată de Mihai Albu. Ne-a urcat pe niște tocuri cred că de 10 centimetri. Nu știu dacă mai mult sau mai puțin, dar tocuri, nu glumă. La ceremonia de deschidere, noi, reprezentanții României, stăteam într-un loc și așteptam să ieșim pe rând când ne venea rândul pentru defilare. Stadionul arăta foarte frumos, dar ce era în spatele stadionului nu vă imaginați: mormane de pâmânt, gropi. Mi-am spus atunci că ce mă fac eu cu pantofii cu toc, dar am rezistat eroic”, și-a adus aminte Elisabeta Lipă de acel moment, completând că nu s-a impiedicat și nici nu a avut niciun fel de incident neplăcut, însă evită pe cât posibil să încalțe pantofi cu toc înalt.

„Nu și-a rupt gâtul nimeni, dar s-a văzut în poză atât de bine încât vă recomand să purtați tocuri. De regulă nu port tocuri, dar nici când a trebuit să mă urc pe tocuri nu am avut nicio problemă. Acum nu aș putea să-mi desfășor activitatea mergând pe tocuri pentru că eu sunt într-o continuă mișcare și mi-ar distrage atenția tocurile și nu am de ce. Întodeauna când ies din casă mă îmbrac cu ce îmi este cel mai comod”.

„Sportul românesc are nevoie de multe”

În momentul de față nici nu ar avea cum să-și desfășoare activitatea pe tocuri, căci ziua pentru Elisabeta Lipă se desfășoară de la o locație la alta, de la Federație, la baza de antrenamente de la Snagov, până la diverse întâlniri pentru a face rost de fonduri pentru campionii României.

„Cei de acasă ne pot ajuta să fie alături de noi așa cum sunt de fiecare dată când avem nevoie pentru că performanța este frumoasă atunci când o vezi la televizor. Este foarte grea atunci când nu o vezi, dar mă bucur când omul de rând vede partea frumoasă și se bucură o dată cu noi. Ajutorul de care avem nevoie trebuie să vină din partea Ministerului Sportului, trebuie să vină din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, trebuie să vină din partea zonei de business pentru că niciodată statul nu poate acoperi nevoile sportului de înaltă perfomanță. Noi încercăm să nu coborâm ștacheta și să fim mai bun, având în vedere că 2023 este un an destul de greu fiind vorba de calificări pentru Jocurile Olimpice de la Paris, dacă nu te califici te uiți la televizor așa ca la Campionatul Mondial de fotbal, când am susținut de acasă pe alții că ai noștri nu au fost pe nicăeri. Ne dorim să fim cât mai mulți calificați și cât mai buni”, ne-a explicat marea canotoare despre ceea ce se întâmplă în momentul de față cu sportivii de care se ocupă.

Cu toate că în momentul de față sportivii noștri nu au aceleași resurse pentru a se antrena, de fiecare dată, de la orice competiție, se întorc cu medaliile de aur.

„Sportul românesc are nevoie de multe. De la medicină sportivă, de la cercetare sportivă, de la aparatura de recuperare pentru că dacă nu ai din toate acestea la cel mai înalt nivel, cu siguranță că nici tu nu te poți bate, să zic așa, de la egal la egal pentru locul 1 cu adversarii tăi. Încercăm să supraviețuim așa că orice ajutor este binevenit”, a mai povestit Elisabeta Lipă pentru EGO.ro.
Video: Dragoș Enăchescu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Anunţul trist al momentului! Este vorba despre Florin Piersic, s-a întâmplat chiar în ziua de...
S-a pozat fără HAINE într-o FARFURIE! Alexandra Stan, cele mai INCENDIARE imagini din 2024
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Uluitor cum arată casa în care locuiește Dana Budeanu și cum a decorat-o. Imagini spectaculoase
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată...
Mădălina Ghenea vorbește despre despărțirea de Grigor Dimitrov: „Mi se pare că e momentul potrivit...
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Andra, apariție BOMBĂ de Paște. Și-a lăsat fanii cu gura căscată
Horoscop 7 Mai 2024: Peștii ar trebui să le acorde mai multă atenție celor din...
Sfatul zilei 7 Mai 2024. Săgetătorii ar trebui să învețe să nu mai fie așa...
Top 5 zodii de bărbați care nu știu ce vor de la viață
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri....
Cel mai PROST ÎMBRĂCATE vedete la MET GALA 2024. GALERIE FOTO. Vezi ce alte celebrități...
Când vor avea românii următoarea mini-vacanță? De Rusalii vom avea din nou zile libere de...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *