Motivul pentru care Nicoleta Nucă nu a băut apă până la 15 ani: „Mi se făcea greață la propriu” VIDEO EXCLUSIV

Nicoleta Nucă ne-a dezvăluit faptul că face o mare greșeală în alimentația ei

Nicoleta Nucă are o siluetă de invidiat și se muncește din greu pentru a se mențin în formă. Cu toate că lumea o invidiază pentru rezultatele ei, artista a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că face eforturi pentru a arăta așa și că, de departe, este un model demn de urmat. Nicoleta Nucă ne-a dezvăluit faptul că face o mare greșeală în alimentația ei, și anume nu reușește să se hidrateze suficient.

Conștientă de faptul că un artist trebuie să acorde o mare atenție imaginii sale, Nicoleta Nucă face sacrificii pentru a se prezenta impecabil în fața publicului ei. Chiar dacă este conștientă de faptul că i-ar fi mult mai ușor să apeleze la serviciile chirurgului estetician, Nicoleta vrea să amâne cât mai mult posibil întâlnirea cu „bisturiul” și să reușească cu ajutorul sportului și a tratamentelor noninvazive să ajungă la rezultatul dorit.

„Eu sunt adepta prevenției în principiu, în ceea ce privește aspectul fizic. Sunt lucruri pe care nu ai cum le previi și nu ai cum să le schimbi decât prin chirurgie estetică, dar până acolo eu încerc să previn cu ajutorul tratamentelor faciale, de hidratare, tonifiere, tratamente corporale de tot felul. Bineînțeles având grijă și pe partea internă, de sănătate. Că asta este cea mai importantă”, a povestit Nicoleta Nucă pentru EGO.ro.

De departe însă, pentru artistă, cea mai importantă parte o constituie alimentația, recunoscund însă că destul de târziu și-a dat seama de acest lucru.

„Sunt atât de norocoasă că nu am nicio alergie, nicio intoleranță, nicio problemă de genul acesta, deci pot să mănânc ce vreau, cum vreau, când vreau, fără să-mi apară nicio bubă sau să mă înroșesc, să mă umflu. Dar chiar și așa oricum am grijă foarte mult la ceea ce mănânc. Deși nu sunt intolerantă la gluten, spre exemplu, nu exagerez cu glutenul. La fel și în cazul lactozei, deși nu am intoleranță eu nu consum lactate aproape deloc. Nici măcar la cafea. În cafea folosesc lapte vegetal, iar în rest am în casă doar lapte vegetal. Uneori mai mănânc ceva din brânzeturi, dar rar, foarte rar și în cantități foarte mici. Am foarte mare grijă la alimentație”.

„Până pe la 15 ani aproape că nu știam cum este gustul apei”

De-a lungul timpului a învățat să-și cunoască corpul, dar mai ales să învețe din propriile greșeli. Nu este adepta sfaturilor cu privire la tot felul de diete sau trucuri pentru o slăbire rapidă, însă ceea ce Nicoleta vrea să împărtășească cu cele care o urmăresc este că pentru un corp frumos și armonios este nevoie de foarte multă hidratare.

„Sincer nu beau suficientă apă. O să fiu foarte sinceră. Încerc să mă forțez să beau mai multă apă, dar oricum nu este suficientă pentru nevoile organismului meu, dar mai compensez că mănânc foarte multe fructe, legume și atunci, să zicem că se mai echilibrează balanța în privința asta. În ceea ce privește băutul apei, eu undeva până pe la 15 ani aproape că nu știam cum este gustul apei. Nu înțelegeam cum poate lumea să bea apă, curată, apă simplă. Psihicul meu nu accepta acest lucru încât mi se făcea greață la propriu, îmi venea să vomit de la sezanția de apă goală, apă fără niciun gust”, a dezvăluit Nicoleta Nucă pentru EGO.ro, completând că abia când s-a apucat intens de sport și-a dat seama cât de important este consumul de apă pentru organismul ei.

„Până într-un moment în care pur și simplu mi-am propus, când m-am apucat și de sală și de alimentație sănătoasă, că trebuie să mă reeduc complet în ceea ce privește alimentația. Să știi că am făcut-o. Adică de la băut, de la ceai rece, dulce sau sucuri de tot felul, am făcut o trecere lejeră spre apa minerală, gen carbogazoasă, după care, la scurt timp, am trecut complet pe apă plată. De acolo am intrat complet într-o zonă extremă. Pentru mine, motivația din spatele acestei tranziții a fost foarte puternică, anume să am grijă de corpul meu, să văd rezultate la sală pentru că în timpul acela mă și apucasem de sport și atunci voiam să văd rezultatele de azi pe mâine. Antrenorul mi-a explicat foarte clar că dacă vreau să slăbesc și să arăt bine, să-mi arate și pielea frumos, trebuie să nu mai beau prostii cu zahăr, nu mai mănânc tâmpenii de tot felul cu zahăr și prăjeli. Mi-a zis că pot să mănânc ce vreau eu, dar să mănânc sănătos, gătit cum trebuie. Așa că am înțeles din prima misiune și de atunci apa a devenit ingredientul, ca să zic așa, necesar din viața mea. Fundamental chiar. Acum beau doar apă plată. Restul sucurilor sau alte chestii le beau din an în Paște, foarte rar, atunci când mi se întâmplă să mai calc strâmb, să mai bag un fast-food așa, atunci beau și un suc că altfel nu merge. Dar în rest apa plată este sfântă pentru mine”.

Nicoleta Nucă
Nicoleta Nucă

„Îmi împlinesc absolut toate poftele”

De altfel, tot pe propria piele a trebuit să învețe faptul că abținerea de la anumite alimente nu înseamnă automat un drum mai scurt către o siluetă perfectă. Astfel că, în clipa de față își face mici capricii culinare și mănâncă chiar și dulciuri atunci când îi este poftă.

„Am trecut și de faza în care mă învinovățeam după ce mâncam ceva. Am depășit-o, dar am avut etapa asta. Acum tind să cred că, la vârsta pe care o am, am devenit ceva mai înțeleaptă și nu mă mai învinuiesc. Am mâncar prostii, asta este. Plus că din punct de vedere psihologic este demonstrat că atunci când nu te pedepsești pentru o mâncare pe care ai mâncat-o, organismul nu o percepe ca pe ceva de care trebuie să țină. Atunci am preferat să o iau ca atare. Dacă mi-a fost poftă de tort cu ciocolată asta este, am mâncat o bucățică de tort. Într-adevăr știu să-mi controlez cantitățile. Nu mănânc un tort întreg, mănânc o feliuță subțirică, dar îmi împlinesc absolut toate poftele”, a mai povestit Nicoleta Nucă pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *