Motivul pentru care nu ar trebui să-ți mângâi niciodată câinele pe cap. Explicațiile specialiștilor te vor surprinde

Motivul pentru care nu ar trebui să-ți mângâi niciodată câinele pe cap. Explicațiile specialiștilor te vor surprinde

Câinii sunt animale iubitoare și devotate, care ne oferă companie și afecțiune. De multe ori, și noi, la rândul nostru, le arătăm afecțiunea noastră prin mângâieri și îmbrățișări. Însă mângâierea anumitor zone ale corpului patrupedului, cum ar fi capul, ar trebui să evitată. Iată de ce să nu ar trebui să îți mângâi niciodată câinele pe cap.

Motivul pentru care nu ar trebui să-ți mângâi niciodată câinele pe cap

Mângâierea câinelui pe cap este una dintre activitățile pe care cei mai mulți dintre iubitorii de animale o fac instinctiv. Cu toate acestea, specialiștii în comportamentul canin avertizează că acest gest aparent inofensiv poate avea consecințe neașteptate.

Citește și: Ce înseamnă când câinele te urmărește peste tot. 4 motive care te vor face să plângi

Potrivit experților de la PetKeen, unii câini nu au nicio problemă cu mângâierea pe creștet, în timp ce alții pot resimți disconfort sau pot reacționa mai puțin favorabil. Există mai multe motive pentru care mângâierea pe cap poate fi neplăcută sau incomodă pentru câini.

Capul este o zonă sensibilă

Capul, urechile și fața câinilor sunt zone sensibile și pot provoca durere sau sensibilitate atunci când sunt atinse. Acest lucru este valabil mai ales pentru câinii care au avut experiențe neplăcute în trecut, cum ar fi o intervenție chirurgicală la nivelul capului sau o traumă.

De asemenea, câinii cu probleme de sănătate, cum ar fi o infecție a urechii sau o afecțiune oculară, pot fi sensibili la atingerea în aceste zone.

Citește și: De ce tremură câinele, de fapt. Nu îi este frig, 5 motive care te vor întrista

Mângâierea pe cap poate fi interpretată ca un gest de dominație

În lumea canină, capul este o zonă importantă pentru relațiile sociale și afirmarea dominației. Prin urmare, mângâierea pe cap poate fi interpretată de câine ca un gest de dominație, care poate duce la conflicte sau agresivitate.

Mișcări rapide sau atingerea neprevăzută pot fi gesturi iritante

Unii câini pot fi speriați sau iritați atunci când sunt atinși brusc pe cap sau cu mișcări rapide. Acest lucru este valabil mai ales pentru câinii care au avut experiențe neplăcute în trecut, cum ar fi o agresiune fizică.

Stresul sau agitația

Câinii pot resimți stres sau agitație în prezența anumitor persoane sau în anumite situații. De aceea, în astfel de cazrui, pot fi mai sensibili la orice formă de atingere sau mângâiere.

Arată-i afecțiune câinelui, fără a-l mângâia pe cap

În loc să îți mângâi câinele pe cap, experții recomandă alte modalități de a interacționa cu el. Atingerea blândă pe spate, pe partea laterală a gâtului sau în zona de sub urechi poate fi mai plăcută pentru majoritatea câinilor. De asemenea, jocurile interactive și premiile pentru comportamentul bun pot contribui la construirea unei relații pozitive cu animalul tău de companie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *