Ne-am despărțit după trei ani de căsătorie. Am crezut că nu mai există cale de întoarcere, dar acum vrea să ne împăcăm

Deși nu credeam că se va mai întâmpla asta vreodată, după doi ani de la divorț vrea să ne împăcăm. Din păcate, prea târziu pentru mine.
Ne-am despărțit după trei ani de căsătorie. Am crezut că nu mai există cale de întoarcere, dar acum vrea să ne împăcăm

Cred că Universul are uneori un ciudat simț al umorului. Cel puțin e singura explicație pe care o pot găsi pentru ce trăiesc acum. După o relație de 10 ani cu iubitul meu, ne-am despărțit după trei ani de căsătorie. Deși am crezut atunci că nu mai e nicio șansă pentru noi, acum vrea să ne împăcăm.

Mi-a fost greu să accept ideea despărțirii

Simț al umorului spun, pentru că după atâția ani în care toată viața mea s-a învârtit în jurul lui, mi-a fost foarte greu să accept ideea că ne despărțim. Mi-a luat ani buni să depășesc această stare, să-mi găsesc un scop în viața care să nu-l includă și pe el. Când, în sfîrșit, am reușit să trec peste această despărțire, s-a gândit mai bine și vrea să vină înapoi.

Viața mea a fost mereu legată de el. Ne cunoaștem de la 15 ani. Atunci am început să ieșim împreună. Eram doar niște copii, dar știam că ne placem reciproc și aveam mereu nevoie să fiu lângă el. Era valabil și pentru el, pentru că mereu mă căuta. Am terminat școala deodată, apoi eu m-am dus la facultate, însă el abia după un an, pentru că a vrut un an de pauză.

În fine, am terminat cu toate și după 10 ani de relație, am decis să o oficializăm. Totul a fost exact cum ne-am imaginat. Viața noastră mergea exact în direcția în care ne doream. Eu aveam un job bine plătit, el a lucrat puțin la firma unui prieten, dar a decis că vrea pe cont propriu. Așa că a devenit independent și îi mergea foarte bine.

Ne-am despărțit după trei ani de căsătorie

Numai că după căsătorie parca s-a schimbat ceva între noi. Parcă devenise obligatoriu ceva, nu ne mai simțeam la fel de liberi. Începusem să devenim nervoși și stresați pentru lucruri care altă dată ne-ar fi făcut doar să râdem. Nu știu unde ne-am pierdut pe dum, dar ne-am despărțit după trei ani de căsătorie. Pentru mine a fost un șoc imens, pentru că nu m-am așteptat la asta. Nici nu știam cum să trăiesc fără el, pentru că el a existat în viața mea de la o vârstă foarte mică.

După despărțire am intrat în depresie. Am semnat actele la notar, după care ne-am luat rămas bun. Și acum am în minte imaginea lui, privirea care nu mă mai făcea să mă simt confortabil în prezența lui și felul în care s-a întors pe călcâie și a plecat, fără să mai spună nimic altceva. Nu pot să uit nici senzația aceea de gol în stomac, de parcă tocmai mă prăbușeam în neant. Senzația că nu știu ce să fac, unde să merg. Cum să trăiesc mai departe.

Norocul meu au fost prietenii care m-au susținut și, mai cu seamă, prietena mea psiholog, care m-a ajutat să depășesc acest moment. Însă nu fără „peripeții”, în sensul că m-am îmbonlăvit fizic din cauza suferinței sufletești.

Mi-au trebuit doi ani să-mi revin total

Apoi, după aproape doi ani, totul a început să prindă contur. Prietean mea psiholoagă, rămasă și ea singură la scurt timp după mine, a insistat să mergem amândouă într-o vacanță. Chiar dacă în primele zile îmi lipsea, pentru că nu mai fusesem niciodată nicăieri fără el, încet, încet, am început să văd și partea frumoasă a vieții. Și am cunoscut alți oameni, veseli, frumoși, oameni care m-au făcut să vad că există viață și după divorț.

Apoi mi-am schimbat jobul, casa, coafura, chiar și dieta. Practic, eram alt om. Începuse să-mi meargă bine din nou. Totul era nou chiar și pentru mine, dar era bine. Era nou și frumos. Descopeream o variantă a mea de care nu știam că există, acea a unei femei de 30 de ani independente, libere și cu noi țeluri în viață.

Ei bine, abia acum vine partea amuzantă  Universului. După ce au trecut doi ani de la divorț și, în fine, îmi mergea bine, s-a gândit mai bine fostul meu soț și și-a dat seama că viața lui nu mai e la fel de frumoasă ca și înainte. Nu știu exact ce-i lipsea, dar eu nu duceam dorul la nimic din vechea mea viață. Așa se face că m-am trezit într-o zi cu  un telefon de la el, cerându-mi să mă vadă. Că are ceva important să-mi spună. Nu m-am așteptat la asta, m-am gândit că o fi ceva cu adevărat important, așa că am mers să mă văd cu el.

A fost surprins să mă vadă în noua mea postură și asta nu a putut ascunde. Apoi a început, efectiv, să-mi facă avansuri. Deși inima îmi bătea cu putere, știam că dacă o să cad în capcana lui mă trimite înapoi exact de unde am plecat. Iar eu nu mai sunt dispusă să trec prin asta o dată.

Nu mai vreau să mă simt abandonată

Ce șanse am ca un om care m-a abandonat o dată și care vrea să vină înapoi doar după ce vede că mi-e bine fără el, să plece din nou. Am așteptat luni și luni de zile un semn de la el, în perioada în care eram depresivă. Un mesaj de la el mi-ar fi dat speranță și putere pentru câteva zile, dar nu a făcut-o. Nu știu dacă era cu altcineva, pentru că nu am avut putere să verific. Iar prietenii, chiar dacă au știut, nu mi-au spus nimic. Probabil să nu mă rănească.

Un lucru este cert. Nu voi mai permite niciodată, nimănui, să mă mai facă să mă simt abandonată. Dacă va mai exista cineva în viața mea, va trebui să știe că independența mea nu mai este negociabilă.

Nu îl urăsc. Nu mai sunt supărată pe el. Faptul că ne-am despărțit după trei ani de căsătorie înseamnă doar că nu a știut cum să facă față acestei responsabilități. A fost prea mult pentru el. Pot înțelege că nu a știut cum să facă asta, dar încă mai cred că putea avea puțină empatie atunci când știa că sufăr din cauza lui.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Dacă ai și tu o poveste despre care crezi că merită spusă, nu ezita sa ne ajuți să o facem cunoscută comunității Ego.ro. Aici se leagă prietenii sau poți afla răspunsuri pe care alte persoane e posbil să ți le ascundă, din diferite motive. Scrie-ne povestea ta pe redactia@ego.ro, anunță-ne cum vrei să apară și dacă ai nevoie și de opinia unui specialist. Putem cere părerea unui expert și poate așa găsești mai ușor o rezolvare, o alinare sau măcar un gând bun din partea comunității EGO.RO!. De asemnea, la cerere, identitatea persoanei care ne scrie nu va fi făcută publică!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce face fiica lui Feli Donose la doar 5 ani și jumătate
9.5 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Imaginea MOMENTULUI! Prima fotografie după anunţul BOLII lui Kate. Familia Regală nu a mai putut...
Marele campion, AVENTURĂ amoroasă cu artista cunoscută de toată lumea! S-a aflat ce au făcut
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum s-a împrietenit cu medicul Ana Aslan
BOMBĂ! Mititelu jr, internat la „Spitalul 9!” Ce au constatat medicii după ce a fost...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca...
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită,...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum a devenit prieten cu Ana Aslan
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Un val de schimbare cosmică este pe cale să redea fiecărei zodii noi drumuri de...
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz-ul din România! La un an de la nuntă, vedeta noastră a anunțat...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *