Neti Sandu, mesaj de solidaritate pentru Elena Lasconi. Ce spune după ce aceasta a fost pusă la zid de propria fiică

Elena Lasconi se bucură de sprijinul persoanelor apropiate

Scris de: Daoud Andra

07 Nov. 2023

Neti Sandu, mesaj de solidaritate pentru Elena Lasconi. Ce spune după ce aceasta a fost pusă la zid de propria fiică

Pe Neti Sandu și pe Elena Lasconi le leagă o prietenie veche. Cele două au fost colege ani buni în Pro TV și au rămas în relații apropiate și după ce Elena Lasconi s-a retras din televiziune și s-a implicat în politică. Ce spune Neti Sandu despre criticile pe care și le-a atras buna ei prietenă, după declarațiile făcute recent.

Neti Sandu este alături de Elena Lasconi în scandalul momentului

Elena Lasconi a provocat un val de reacții în spațiul public, după ce a declarat că susține familia tradițională și că a votat ”DA” la referendumul organizat de Coaliția pentru Familie în anul 2018. Printre cei care au criticat-o dur s-a numărat și însăși fiica ei, Oana, în vârstă de 31 de ani, susținătoare a drepturilor comunității LGBTQ+.

După valul de reacții, USR i-a retras sprijinul și a exclus-o de pe lista pentru europarlamentare. În ciuda criticilor primite, Elena Lasconi se bucură însă de susținerea persoanelor apropiate. Printre acestea se numără și Neti Sandu, fosta ei colegă din Pro TV și prietenă cu ea de ani buni. Prezentatoarea horoscopului de la Pro TV a explicat că își susține prietena, însă nu a vorbit cu ea după scandalul declanșat.

Citește și: Cu ce se ocupa Elena Lasconi, înainte de a ajunge primarul municipiului Câmpulung. A lucrat aproape 25 de ani la Pro TV

„Elena Lasconi e prietena mea. Și nu de ieri, de azi! În povestea asta complicată nu am sunat-o însă! Și am să vă spun și de ce! În primul rând, fiindcă ea știe cel mai bine ce are de făcut. Nu are nevoie de sfatul meu sau al nu știu cui! Ea știe ce trebuie să facă și sunt sigură că va face! Așa cum sunt sigură că va rezolva problema, la fel de sigură sunt și că știe că se bucură de prietenia mea necondiționată. Nu e nevoie s-o sun ca să-i spun asta!”, a declarat Neti Sandu, pentru cancan.ro.

Neti Sandu, mesaj de solidaritate pentru Elena Lasconi. Ce spune după ce aceasta a fost pusă la zid de propria fiică
Neti și Elena, pe vremea când erau colege în Pro TV

Mesajul transmis de Elena Lasconi, după scandalul creat

La scurt timp după ce fiica sa a spus că este dezgustată de declarațiile ei și după ce USR a anunțat că o va scoate de pe listele pentru alegerile europarlamentare, fosta jurnalistă a transmis un mesaj în mediul online. Primărița orașului Câmpulung Muscel a declarat că se retrage de la alegerile pentru Parlamentul European și că afirmațiile ei au fost interpretate greșit.

”După declarația mea de ieri în care am fost sinceră și am spus că din punctul meu de vedere căsătoria este între un bărbat și o femeie, s-au inflamat toate rețelele sociale. Îmi pare rău. Niciodată nu am avut nimic împotriva relațiilor dintre persoanele de același sex. Nu am nimic împotriva unui parteneriat făcut legal pentru a avea aceleași drepturi. Singura sensibilitate pentru mine ca persoană este asta: cuvântul căsătorie.

Citește și: Cine este și cu ce se ocupă fiica Elenei Lasconi. Puțini știu că Oana nu locuiește în România

De 51 de ani trăiesc într-o societate în care căsătoria este între o femeie și un bărbat. Educația și formarea pe care le-am primit m-au adus în punctul acesta pentru că iubesc oamenii și lupt pentru drepturile lor. Am prieteni gay pe care îi respect, îi admir și îi susțin. Ei știu asta.

Lecția pe care trebuie să o învățăm în viața asta este iubirea. Mi se pare dureros să știi și să simți cu toată ființa ta că iubești oamenii și să constați că primești înapoi ură. Și pentru ce? Sunt pentru căsătoria dintre o femeie și un bărbat și pentru un parteneriat legal între persoane de același sex. Cred în drepturile omului și în valorile europene la fel ca echipa din care fac parte. Ne diferențiază însă nuanțele.

Acestea fiind zise, eu nu mă agăț de funcții și liste. Pur și simplu muncesc cu drag pentru țara pe care o iubesc, pentru câmpulungeni, pentru România pe care ne-o dorim cu toții. Dacă munca și crezul meu nu sunt suficiente, dacă sinceritatea, toleranța și iubirea nu sunt suficiente și dacă doare atât de mult un cuvânt, prin votul colegilor mei din Biroul Național USR se decide retragerea mea de pe lista candidaților la europarlamentare.”, a transmis Elena Lasconi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *