Nicoleta Nucă nu crede în ritualurile de protejare a vocii practicate de alți colegi de breaslă: ”Mie să-mi închizi gura? Doamne ferește” VIDEO EXCLUSIV

”Toate acestea sunt de fapt niște mituri”

Prin prisma meseriei, artiștii nu-și prea permit să răcească sau să-și pună vocile în pericol. Așa că, mulți dintre ei recurg la tot felul de leacuri băbești sau ritualuri înainte de vreun spectacol sau sesiuni de înregistrări pentru a încerca să-și protejeze vocea. Nu este și cazul Nicoletei Nucă care mărturisește în exclusivitate pentru EGO.ro că nu are astfel de obiceiuri și, cu atât mai mult, nici nu concepe să facă pauză vocală nici pentru câteva ore.

Nicoleta Nucă, despre ritualurile de protejare a vocii practicate de alți artiști

Nicoleta Nucă se numără printre acei artișit care aleg de fiecare dată să cânte live în fața publicului ei, ceea ce înseamnă automat o mai mare expunere a corzilor vocale.

Cu toate acestea nu crede în leacuri miraculoase, precum ouăle crude, lapte călduț cu miere sau alte preparate pe care le consumă diverși cântăreți înainte de un spectacol.

”Toate superstițiile, sau mă rog, că trebuie să bei ouă crude, sau să mănânci nu știu ce, toate acestea sunt de fapt niște mituri. Dar cu siguranță nu este un mit, este chiar obligatoriu aș spune pentru cine își respectă și iubește vocea, să facă vocalize, să-și încălzescă vocea înainte de fiecare concert, de fiecare sesiune în studio, chiar și asta. Treaba asta că: ”eu sunt talentat și cânt”, nu este adevărată.

Ești talentat, ți-a dat Dumnezeu voce, dar nu e suficient”, ne-a povestit artista, făcând o comparație cu un sportiv de performanță și obiceiurile acestuia.

”Un sportiv de performanță înainte de un meci important, de exemplu, face antrenamente, se încălzește, pentru că astfel evită să-și traumatizeze musculatura. La fel este și cu vocea. Corzile vocale sunt un mușchi practic”.

”Încerc să vorbesc mai puțin și mai încet”

Din fericire, până în momentul de față nu a întâmpinat vreo problemă în care vocea să-i fie pusă în pericol, nici măcar în situațiile în care a avut maraton de recitaluri sau a fost în vreun turneu.

”Sincer nu mi-a întâmplat să-mi pun vocea în pericol pentru că mi-am respectat mereu ritualurile să zic așa în ceea ce privește vocea: încălzire de fiecare dată. Poate se mai întâmpla să nu duc la același randament în cazul situațiilor în care eram răcită.

Chiar și așa răcită eram nevoită oricum să-mi duc toate concertele până la capăt. Poate atunci resimțeam, în zilele următoare o oarecare oboseală, dar de obicei câteva zile de pauză vocală era suficient.

De fapt ce vorbesc, că eu nu am făcut niciodată pauză vocală. Mie să-mi închizi gura? Doamne ferește. Nu există așa ceva. Dar încerc să vorbesc mai puțin și mai încet un pic, și îmi revin”, a mai povestit Nicoleta Nucă pentru EGO.ro.

Citește și Nicoleta Nucă și-a făcut încă un tatuaj, împinsă de la spate de logodnicul ei. „Noi suntem extreme”. Ce părere are Alex Ursache despre desenele permanente VIDEO EXCLUSIV!

”Dacă nu mă vedeai și doar mă ascultai ziceai că sunt un băiețel”

Cu o voce aparte, mai precis cu un timbru vocal aparte, e greu de crezut pentru mulți că Nicoleta Nucă nu face prea mari eforturi pentru a fi la acest nivel. Se pare însă că a fost înzestrată de mică cu acest timbru și că nu a avut nevoie de prea mare ajutor pentru a-și lucra vocea.

”Există mutarea vocii și la fete. Într-adevăr mai puțin evidentă, comparativ cu băieții, dar eu nu am avut-o. Eu când eram mică, foarte mică, asta era partea cea mai surprinzătoare ca să zic așa despre mine și despre vocea mea, cântam super jos, aveam o voce foarte groasă, foarte așezată, practic cum sunt acum.

Eram un mic băiețel, dacă nu mă vedeai și doar mă ascultai ziceai că sunt un băiețel. Mi-a plăcut mereu treaba asta la mine pentru că de obicei fetele au vocea aia ”albă”, să spun așa, adică o voce subțire, foarte diafană, iar eu eram opusul.

Eram pe partea cealaltă, de jos, iar cu vârsta, cred că mi s-a mai înălțat vocea, adică la mine s-a întâmplat invers tot procesul cumva”, ne-a povestit artista, recunoscând în același timp că a avut norocul ca părinții ei să-i remarce talentul de la o vârstă fragedă și să o ajute să-și pună talentul în valoare.

”Ai mei și-au dat seama de vocea pe care o am foarte devreme. Le tot spuneau oamenii din jur pentru că la grădiniță eu cântam la toate serbările pentru că nu aveam încotro, eram obligată, nu că îmi doream eu foarte mult, după care și în timpul școlii la fel, adică toată lumea care mă auzea le spunea să mă ducă să lucrez mai mult pe voce pentru că are extrem de mult potențial. Și am început să iau ore de canto foarte devreme, pe la 8-9 ani am început să iau ore de canto și am tot continuat până acum recent”.

Cu toate acestea, conștientă de faptul că nu poate miza doar pe talentul nativ, cântăreața apelează la profesioniști atunci când simte nevoie de mici ajutări.

”Chiar și acum, deși nu mai merg la ore de canto, oricum îmi respect cu sfințenie exercițiile. Dacă simt că vreau să-mi mai îmbunătățesc ceva în vocea mea pentru că sunt foarte bună prietenă cu Crina Mardare, pe care o admir la nebunie pentru ceea ce face, dacă am nevoie de ceva o sun când vreau să fac ceva cu vocea mea și ne apucăm de treabă”, a mai completat Nicoleta Nucă.

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Citește și Ce a pățit Nicoleta Nucă la prima întâlnire cu viitorul soț: „Bineînțeles că nu am știut, nu eram conștientă de treaba aceasta” VIDEO EXCLUSIV!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Anunţul TRIST al momentului despre Kate Middleton! Toţi aşteptau o veste bună, dar nu a...
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscopul lunii Mai 2024 pentru toate zodiile. Unii dintre voi îşi vor culege roadele muncii...
Horoscop 29 Aprilie 2024. Berbecii vor fi foarte inventivi și își vor cuceri șefii cu...
Berbecii și o zodie misterioasă primesc un val de energie astrală, învățând să depășească provocările
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Mai îndrăgostită ca oricând! Ce a dezvăluit Lidia Buble despre relația cu omul de afaceri...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *