Noi acuzații grave la adresa părintelului Calistrat. Proetul ar mai fi lovit în trecut și un călugăr

Noi acuzații grave la adresa părintelului Calistrat. Proetul ar mai fi lovit în trecut și un călugăr

Noi acuzații grave la adresa părintelului Calistrat. Un călugăr din Iași a povestit că acesta ar fi avut un comportament agresiv și față de el. L-ar fi lovit cu pumnul chiar în curtea Mănăstirii Vlădiceni. Totul ar fi pornit de la un reproș pe care călugărul i l-a adresat părintelui Calistrat legat de mâncarea lăsată în altar de către preoți.

Noi acuzații grave la adresa părintelului Calistrat

Recent, părintele Calistrat Chifan a fost implicat într-un scandal de proporții. El a fost filmat în timp ce lovea o femeie în curtea Mănăstirii Vlădiceni. Părintele a încercat să-și justifice gestul spunând că respectiva femeie ar fi avut un comportament necuviincios și chiar agresiv în mai multe rânduri la adresa unor călugări din mănăstire, făcându-le chiar avansuri.

Părintele Calistrat este acuzat din nou de comportament agresiv. De această dată un călugăr din Iași este cel care face afirmații grave. Gheorghe Carcea, pe numele de călugăr Gherasim, susține că a fost lovit de două ori de preotul Calistrat Chifan.

„Ce mi s-a întâmplat la Mănăstirea Vlădiceni nu mi s-a întâmplat nicăieri. Loviturile pe care le-am avut, zdrobitoare de la părintele Calistrat. Într-o zi, în 2018, vin în sfântul altar, la Paraclisul Sfântului Ilie în cadrul Mânăstirii Vlădiceni.

Intru în altar şi acolo era mâncare foarte multă şi le spun unora dintre vieţuitori, ieromonahilor Calistrat şi Haralambie, să ia mâncarea de acolo, că dacă o lasă mai mult de o oră, două, miroase totul a mâncare şi se vor strânge fel de fel acolo. Sfântul altar este un jertfelnic al lui Dumnezeu totuşi”, a povestit călugărul.

„Mă lovește cu pumnul în cap”

După ce li s-a adresat celor doi care nu erau în altar, călugărul Gherasim spune că prăintele Calistrat l-a trimis pe părintele Haralambie în altar după el, unde a fost lovit în zona capului. De față ar fi fost și starețul Mănăstirii Vlădiceni, părintele Arsenie Butnaru, care nu a intervenit.

Al doilea incident reclamat de Gherasim s-a întâmplat în același an. Atunci, părintele Calistrat l-ar fi lovit atât de puternic cu pumnul încât ar fi căzut cu capul de toneta paznicului mănăstirii.

„Opreşte maşina cu Calistrat, se dă jos din maşină, fuge prin faţa maşinii şi mă loveşte cu pumnul în cap, de am venit jos până cu capul de toneta care este a paznicului de la poarta mănăstirii Vlădiceni. A fost o lovitură foarte zdrobitoare, am venit jos de nu am ştiut ce este cu mine”, a mai adăugat Gherasim, conform Ziarul de Iași.

Noi acuzații grave la adresa părintelului Calistrat
Noi acuzații grave la adresa părintelului Calistrat

„Mi-a rupt sprânceana de la ochi că am venit şi peste bordură”

Un al treilea incident similar ar fi avut loc după o întâlnire dintre cei doi pe platoul bisericii. Călugărul povestește că lovitura a fost atât de puternică încât a fost nevoit să meargă la spital.

„În timpul acesta vine părintele Calistrat la mine şi spune: „haideţi să mergem până la părintele stareţ”, iar eu nu ştiam de ce. Am spus hai să mergem, şi pe alee, când mergeam spre stăreţie, s-a întors şi m-a lovit peste cap, o lovitură foarte zdrobitoare, am venit jos de nu am ştiut ce este cu mine, mi-a rupt sprânceana de la ochi că am venit şi peste bordură şi trandafirii de acolo.

M-am ridicat şi m-am dus la spital, apoi părintele Arsenie stătea şi nu spunea absolut nimic. În clipa aceea i-am spus că merg la Înaltpreasfinţit şi îi spun”, a mai povestit călugărul Gherasim.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
4.9 18 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *