Noi detalii despre „Operațiunea London Bridge”. Cum se pregăteşte Casa regală pentru momentul morţii Reginei Elisabeta a II-a

O operațiune de amploare va avea loc la moartea reginei, cu o zi de doliu național, pauză de la toate lucrările Guvernului și alte acțiuni în semn de respect față de monarh
Noi detalii despre Operațiunea London Bridge. Cum se pregăteşte Casa regală pentru momentul morţii Reginei Elisabeta a II-a

Au fost dezvăluite noi detalii despre modul în care bisericile din Marea Britanie vor aduce omagiile la moartea reginei Elisabeta a II-a. „Operațiunea London Bridge”, planul pentru zilele care vor urma după decesul monarhului, va face ca țara să intre într-o perioadă de doliu oficial.

Noi detalii despre „Operațiunea London Bridge”

Casa Regală va formula o solicitare Consiliului Clopotarilor de Biserică prin care să anunțe lăcașele de cult, ca la moartea reginei, să tragă clopotele astfel încât să creeze un sunet solemn. Acest lucru se poate realiza îmbrăcând capătul limbii de clopot în piele.

Cu toate acestea, multe biserici și-au dat seama acum că mufele din piele sunt putrede pentru că nu au mai fost folosite de la moartea regelui George al VI-lea, în urmă cu 70 de ani.

Drept urmare, pielarii au fost inundați de comenzi, bisericile grăbindu-se să se asigure că sunt pregătite pentru ziua în care regina va trece în neființă, relatează Mail on Sunday.Și se pare că vânzările s-au dublat în ultimele luni.

Vicki Chapman, de la Central Council of Church Bell Ringers (Consiliul Central al Clopotarilor Bisericii), a declarat pentru Mirror că adăugarea amortizorului transformă sunetul normal al clopotelor „dong, dong, dong” într-un sunet mai degrabă zdrobitor.

„Am petrecut mult timp discutând cu Casa Regală și cu Palatul Lambeth despre ziua în care monarhul va trece în neființă, care sperăm că nu va fi prea curând. Este important, deoarece este vorba de a aduce respectul cuvenit serviciului monarhului și de a o comemora.”, a spus aceasta

Cum va arăta ziua în care va fi anunțat decesul reginei

Anul trecut, au fost dezvăluite toate detaliile Operațiunii London Bridge cu prezentarea completă a evenimentelor ce se vor desfășura după moartea reginei.

Ziua respectivă va fi cunoscută sub numele de Ziua Z, iar zilele următoare se vor numi Ziua Z plus numărul de zile care au trecut. De exemplu, a doua zi va fi Ziua Z plus unu.

Prințul Charles – care va deveni rege la decesul mamei sale – se va adresa națiunii în ziua morții acesteia, în timp ce premierul va fi primul membru al guvernului care va face o declarație.

Departamentele guvernamentale au fost instruite să arboreze steagurile la jumătate de catarg în termen de 10 minute de la anunț, iar membrii cabinetului vor fi chemați pentru a le comunica trista veste și vor fi îndemnați să dea dovadă de „discreție”.

Se preconizează că regina va fi înmormântată la 10 zile după ce va muri, iar Prințul Charles va porni într-un turneu prin Marea Britanie înainte de înmormântare.

Sicriul suveranei va fi depus timp de trei zile la Palatul Parlamentului, iar autoritățile se așteaptă ca sute de mii de oameni să vină la Londra, ceea ce va genera temeri legate de blocaje și chiar penurie de alimente.

De asemenea, orice altă activitate parlamentară va fi suspendată timp de 10 zile.

Ziua înmormântării va fi zi de doliu național, dar angajatorii nu vor fi obligați să acorde personalului o zi liberă.

Slujba va avea loc la Westminster Abbey, iar la prânz va fi ținut un moment de reculegere de două minute în toată Marea Britanie.

Regina va fi înmormântată la Capela memorială Regele George al VI-lea, care se află la Castelul Windsor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
8.3 79 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii
  • Iulius Caesar

    Aceasta Alien se pregateste sa plece de pe Terra, intrucat nu mai suporta energia crescuta a planetei noastre. Asa sa faca toti nemernicii si tradatorii, toti cei care au contribuit intr-un fel sau altul la subjugarea cetatenilor acestei planete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *