Noodles sau tăiței de orez cu carne de pui și legume

Noodles sau tăiței de orez cu carne de pui și legume, o rețetă rapidă și delicioasă, ideală pentru musafiri.

Scris de: Oana Matei

23 Jun. 2022

Noodles sau tăiței de orez cu carne de pui și legume

Noodles sau tăiței de orez cu carne de pui și legume pot fi un prânz delicios. Prima dată  am servit noodles la un restaurant chinezesc, mi- au plăcut atât de mult încât mi- am zis că pot replica și eu acest fel de mâncare. După mai multe încercări, am ajuns să fac acest preparat în diverse mixuri, cu creveți, carne de vită, doar cu legume, etc. Fiind o mâncare ușoară, poate fi servită atât la prânz cât și la cină, potrivită pentru întreaga familie.

Noodles sau tăiței de orez cu carne de pui și legume. Rețeta pas cu pas

Ingrediente

  • 1/2 pachet paste de orez Vermicelli
  • 300 gr pulpe dezosate
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1 felie groasă țelină
  • 1 buc. ceapă galbenă
  • 3 buc. căței de usturoi
  • 3 buc. ciuperci champignon
  • 2 lingurițe amidon
  • sos de soya
  • sos dulce acrișor
  • semințe de susan
Noodles sau tăiței de orez cu carne de pui și legume
Ingredientele de care ai nevoie pentru noodles sau tăiței de orez cu carne de pui și legume

Mod de preparare noodles sau tăiței de orez cu carne de pui și legume

  1. Se taie fâșii pulpele de pui
  2.  Se pune puiul într-un bol, se presară două lingurițe de amidon peste care se toarnă sosul de soya si cel dulce acrișor. Se lasă la marinat pentru 1- 2 ore
  3.   Ceapa se taie julien, restul legumelor, bastonașe
  4.  Într-un wok sau într-o tigaie încăpătoare puneți bucățile de pui la prăjit in puțin ulei, pentru 5- 6  minute, pe fiecare parte.
  5.  Scoateți carnea și o puneți într-un castron
  6. Peste uleiul rămas de la carne, adăugați legumele, mai întâi morcovul, după care restul legumelor. Le lăsați la prăjit până se pătrund mediu.
    7.  Când legumele sunt făcute, adăugăm carnea si un pic de apă pentru ca sosul să fie consistent. De la amidonul de pe carne devine gros.
    8.  Între timp punem o oală cu apă la fiert, când începe să fiarbă, punem tăițeii de orez. Lăsăm 2-3 minute la fiert, după care îi luăm de foc si îi scurgem de apă.
    9.  Adăugăm tăițeii peste carne și legume în tigaie, amestecăm și lăsăm încă 5 minute la foc mic.
    10.  Dacă doriți, mai puteți turna puțin sos de soya peste preparat. Atenție, nu puneți sare suplimentar, sosul de soya este foarte sărat.

11. Semințele de susan se trag în tigaie, la foc iute, pentru câteva minute. Astfel se intensifică aroma și dau gust și textura aparte preparatului cu noodles. Atenție să nu le ardeți, devin amare.

12.  Presărați semințele de susan peste noodles.

Poftă bună!

Avantajele consumului tăițeilor de orez

  • Ajută la menținerea greutății.

Tăițeii de orez au zero grăsimi care ajută la menținerea greutății. Caloriile din tăițeii de orez se transformă în energie fără a provoca depozitarea grăsimilor. Dau senzația rapidă de sațietate fără a favoriza îngrășarea.

  • Nu conțin gluten

Glutenul se găsește în alimentele din grâu.   Consumul de tăiței de orez îi ajută pe cei care au intoleranță la gluten sau pe cei care își doresc să scadă consumul acestuia.

  • Util pentru diabetici.

Diabetul este cauzat de creșterea nivelului de zahăr din sânge. Tăițeii de orez au un indice glicemic scăzut, care ajută la controlul nivelului zahărului din sânge, de asemenea, la prevenirea diabetului.

  • Aport ridicat de fibre

Îmbunătățesc funcțiile digestive acționând ca un agent de îndepărtare a reziduurilor digestive

  • Conținut de minerale

Pe lângă fier și o parte din vitaminele din complexul B, tăițeii de orez conțin și calciu,  Aportul de calciu este necesar sănătății sistemului osos.

Îți recomandăm și rețeta de Sărățele fragede cu brânză telemea și chimen

 

9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.