Sărățele fragede cu brânză telemea și chimen. Cea mai simplă și rapidă rețetă

Sărățele fragede cu brânză telemea și chimen sunt o gustare perfectă atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Scris de: Oana Matei

22 Jun. 2022

Sărățele fragede cu brânză telemea și chimen. Cea mai simplă și rapidă rețetă

Îmi plac tare mult sărățelele și cred că pot fi cele mai potrivite gustări atât pentru adulți cât și pentru copii, in orice moment al zilei. Sărățele fragede cu brânză telemea și chimen pot fi preparate cu orice fel de brânză telemea, brănză de burduf amestecată cu brânză de vaci grasă, cașcaval sau orice tip de brănza, de preferință tare, aveți in frigider.

Sărățele fragede cu brânză telemea și chimen

Cu cașcaval, chimen, mac, susan, parmezan, sunt ușor de făcut doar foarte puțin migăloase. Sărățelele merg bine cu bere, vin sau lapte bătut.
Vă prezint o rețetă simplă, cu ingrediente la indemâna tuturor, fără praf de copt, drojdie sau alți agenți de creștere.

Ingrediente

  • 500 gr făină
  • 200 gr unt 80% sau 150 gr untură
  • 350 gr telemea tare de vacă
  • 3 ouă ( 1 ou pentru uns)
  • 100 gr smântână
  • chimen, susan, mac, parmezan, cașcaval
Sărățele fragede cu brânză telemea și chimen
Ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea sărățelelor fragede cu brânză telemea și chimen

Timp și temperatură de coacere

20 minute/ 180 grade

Mod de preparare sărățele fragede cu brânză telemea și chimen

1. Într- un bol incăpător se cerne făina. Poate fi orice tip de făină, ooo, 650 sau 480.

2. Peste făină se adaugă ouăle, smântâna, untul la temperatura camerei și la final, brânza telemea.

3. Se amestecă bine aluatul, cu măna până devine un aluat omogen. Nu frământam prea mult pentru a nu lega glutenul din făină.
Dacă aluatul este moale , se mai adaugă făină până devine ferm și puțin lipicios.

4. Aluatul se înfășoară cu folie alimentară și se dă la frigider minim o oră ( se poate lăsa și peste noapte).
Cu cât aluatul stă mai mult la rece, cu atât va crește mai frumos la copt.

5. Pe masa de lucru presărăm puțină făină și întindem aluatul de circa 1/2 cm grosime, daca doriți ca sărățelele să fie mai crocante,
puteți întinde foaia mai subțire, de aproximativ 2-3 mm.
Decupăm cu o formă specială sau tăiem cu un cuțit, fășii de circa 1 cm lățime.

6. Sărățelele se ung cu ou, peste care se presară chimen, susan, mac, sare grunjoasă sau/și parmezan.
Mie îmi place sa presar puțin parmezan sau cașcaval afumat și neapărat chimen.

7. Se așază în tavă,pe hârtie de copt, la o distanță de 1 centimetru și se dau la cuptor 20- 25 de minute, la 170 de grade,
până se rumenesc ușor.

Sărățele fragede cu brânză telemea și chimen
Sărățele fragede cu brânză telemea și chimen la cuptor

Spor la treabă și poftă bună!

Încearcă și rețeta de Panna cotta cu jeleu de cătină

8.8 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.