Nu mă înțeleg cu părinții iubitului meu. Simt că tot timpul mă compară cu alte femei, mă critică mereu

Totul a început de când am început să vorbim depre căsătorie. Viitoarea mea soacră parcă a luat foc.
Nu mă înțeleg cu părinții iubitului meu. Simt că tot timpul mă compară cu alte femei, mă critică mereu

De când le-am spus viitorilor mei socri că ne vom căsători, parcă totul a luat-o razna. Mereu tună și fulgeră, critică, nimic nu-i mai mulțumește. Nu știu ce s-a întâmplat dar nu mă înțeleg cu părinții iubitului meu absolut deloc.

Încerc să am o relație de respect cu ei

Nu aș putea spune că am avut o relație excepțională nici până acum. Dar cel puțin ne respectam reciproc. De doi ani, de când m-am mutat cu iubitul meu și i-am cunoscut părinții, relația cu ei a fost rezonabilă. Nu și-au ascuns nemulțumirea pentru faptul că ne-am mutat împreună, dar nici nu aș putea spune că au existat animozități. Însă de când vorbim despre căsătorie, parcă nu-i mai recunosc.

Mereu mă critică, mă compară cu alte femei, ba chiar îmi spune viitoarea mea soacră că ea ar fi fost mai fericită Emil s-ar fi căsătorit cu fosta lui iubită.

Asta a fost o remarcă răutăcioasă și gratuită. I-am spus atunci iubitului meu despre reacția mamei lui și chiar s-a supărat pe ea, dar am decis amândoi să lăsăm lucrurile așa, pentru că doar am crea un scandal care nu va duce la nimic, dacă i-am spune ceva.

Nu mă înțeleg cu părinții iubitului meu

Viitoarea mea soacră a îndrăgit-o foarte mult pe fosta iubită a lui Emil, iubitul meu. Mi-a povestit câte ceva despre ea și știu că provenea dintr-o familie foarte înstărită. Ea a făcut studiile în străinătate și apoi a revenit în țară, dar își dorea foarte mult să se întoarcă în Statele Unite. Astfel că planurile lor de viitor nu au mai corespuns. Din ce am mai aflat de la Emil, nici nu se gândea prea mult să-și facă o familie, ci cariera era, pentru ea, cea mai importantă. Iubitul meu își dorește foarte mult copii. El este profesor și este foarte apropiat de elevii lui. Este extraordinar de sufletist. De altfel, așa ne-am și cunoscut, având aceeași meserie.

Acum, nu mai înțeleg de ce mama lui este atât de pornită împotriva mea. Nu își ascunde absolut deloc dezacordul față de această căsătorie. Mai mult, parcă pe măsură ce se apropie, e tot mai enervată.

Îmi spune mereu cât de mult o regretă pe Simona și cât de mult și-ar fi dorit-o de noră. Și, de asemeena, ea crede că ar fi fost mult mai potrivită pentru fiul ei. Își imaginează că ea l-ar fi ajutat să avanseze în carieră, în timp ce eu îl țin pe loc.

Mă compară cu fostele lui iubite

Emil nu i-a prezentat foarte multe iubite, deși s-a întâlnit cu mai multe, până să ne cunoaștem noi. Nu a fost să fie, îmi spune el acum. Totuși, mama lui îmi spune despre fiecare în parte, cât de frumoase erau, cât de elegante sau de rafinate. Asta în timp ce pe mine mă critică pentru tot felul de lucruri. Inclusiv pentru că nu știu să fiu elegantă.

Adevărul este că eu provin de la țară, iar eleganța vetimentară nu este punctul meu forte. Nici nu am avut niciodată posibilități financiare foarte mari, ca să-mi permit să mă îmbrac în haine scumpe. Am considerat că eleganța se vede în comportament, nu neapărat în haine. Dar se pare că nu e valabil pentru toată lumea.

Nu știu, acum, cum să mai procedez. Dacă nu-i voi spune nimic, probabil va continua așa la nesfârșit. Dar dacă îi vom spune să se oprească, mă tem că o vom porni și mai tare.

Nu știu cum se face de nu mă înțeleg cu părinții iubitului meu. Mi-ar prinde bine un sfat avizat pentru a gestiona cât mai bine această situație.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Dacă ai și tu o poveste despre care crezi că merită spusă, nu ezita sa ne ajuți să o facem cunoscută comunității Ego.ro. Aici se leagă prietenii sau poți afla răspunsuri pe care alte persoane e posbil să ți le ascundă, din diferite motive. Scrie-ne povestea ta pe redactia@ego.ro, anunță-ne cum vrei să apară și dacă ai nevoie și de opinia unui specialist. Putem cere părerea unui expert și poate așa găsești mai ușor o rezolvare, o alinare sau măcar un gând bun din partea comunității EGO.RO!. De asemnea, la cerere, identitatea persoanei care ne scrie nu va fi făcută publică!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *