Nu mai arunca cojile de banane la gunoi. Sunt aur curat, 10 moduri uimitoare de a le folosi în casă

Nu mai arunca cojile de banane la gunoi. Sunt aur curat, 10 moduri uimitoare de a le folosi în casă

Cojile de banane pot fi o adevărată comoară în casă, pe care deseori avem tendința să o aruncăm la coșul de gunoi. Existența lor nu trebuie subestimată, așa că te informăm că există numeroase modalități uimitoare de a le folosi în gospodărie, de la soluții de curățare naturale până la îngrășăminte pentru plante. În continuare, veți descoperi 10 moduri ingenioase de a profita de cojile de banane în loc să le aruncați la gunoi.

Cojile de banană pot fi reutilizate

Cojile de banane pot fi reutilizate într-o varietate de moduri ingenioase și utile. În loc să le aruncăm la gunoi, putem profita de ele în gospodărie, în îngrijirea pielii și a plantelor.

Astfel, te invităm să citești acest articol și să te pui în temă cu modalitățile în care și tu poți beneficia de proprietățile cojilor de banană.

Citește și: Nu mai pune bananele în frigider. Unde se țin de fapt, rămân proaspete mai mult timp

Cum îți sunt de folos cojile de banană

Cojile de banană au numeroase beneficii, în special în ceea ce privește îngrijirea pielii, dar pot fi utile și în tratarea unor probleme de sănătate.

Acestea pot ajuta la reducerea migrenelor, la tratarea afecțiunilor oculare și pot fi benefice chiar și în cazurile de depresie. Deci, în loc să aruncați cojile, învățați cum să le utilizați în mod eficient!

Albirea dinților

Frecați ușor coaja de banană pe dinți pentru a obține un efect natural de albire. Repetați acest procedeu timp de 3-4 minute și clătiți. Faceți acest lucru de două ori pe zi pentru rezultate notabile.

Reducerea durerii de cap

Coaja de banană poate ajuta la reducerea migrenelor. Plasați o coajă de banană pe frunte și veți observa o ameliorare a durerii.

Vezi și: De ce devin bananele maro. Nu multă lume știe asta

Tratarea afecțiunilor oculare

Coaja de banană conține luteină, un antioxidant care poate proteja celulele oculare. Plasați o bucată de coajă de banană pe zona oculară pentru a ajuta la menținerea sănătății ochilor.

Combaterea depresiei

Extractul din coajă de banană conține serotonină, care poate contribui la atenuarea simptomelor depresiei. Consumul regulat de banane poate, de asemenea, ajuta la combaterea radicalilor liberi și la prevenirea diabetului de tip 2.

Reduce vergeturile

Frecați coaja de banană direct pe zona cu vergeturi. Pentru rezultate mai bune, lăsați coajă de banană să acționeze peste noapte.

Alte modalități în care puteți utiliza cojile de banană

Tratează acneea

Coaja de banană conține o mulțime de antioxidanți care pot ajuta la distrugerea bacteriilor responsabile de acnee. Frecați pielea cu ea și lăsați-o să acționeze timp de 5 minute, repetând procesul de mai multe ori pe zi.

Vindecă problemele pielii

În cazul înțepăturilor de insecte, plasați o bucată de coajă de banană pe zona afectată pentru a ajuta la reducerea disconfortului.

Reduce ridurile

Coaja de banană conține nutrienți și vitamine esențiale pentru întinerirea pielii și previne apariția ridurilor.

Te poate interesa și: Trucul care te ajută să salvezi o plantă de interior, care a început să se îngălbenească. Efecte uimitoare

Hidratează pielea

Faceți o pastă din coajă de banană și iaurt și aplicați-o pe pielea cu probleme pentru a o face mai catifelată. Lăsăți să acționeze timp de 10 minute și clătiți după cu apă.

Tratează negii

Coaja de banană conține acid salicilic, care poate ajuta la înmuierea negilor. Frecarea coajei de banană pe neg în fiecare zi timp de două săptămâni poate ajuta la eliminarea lor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
8.9 39 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *