Nu mai arunca la gunoi capsulele de cafea. 10 moduri uimitoare de a le folosi în casă, sunt aur curat

Nu mai arunca la gunoi capsulele de cafea. 10 moduri uimitoare de a le folosi în casă, sunt aur curat

Aparatele de cafea instant sunt cu siguranță o soluție eficientă pentru a economisi timp dimineața și pentru a evita deplasarea la cafenea pentru a cumpăra licoarea energizantă care ne aduce atâta plăcere. Cu toate acestea, este important să conștientizăm impactul negativ asupra mediului pe care îl au capsulele folosite de aceste aparate.

Capsulele de la aparatul de cafea se pot refolosi

În 2013, Nespresso a produs aproximativ 8,3 miliarde de capsule, ceea ce reprezintă o cantitate alarmantă de deșeuri. Majoritatea acestor capsule ajung să fie aruncate la coșul de gunoi și să contribuie la creșterea cantităților de deșeuri din depozitele de gunoi.

Dacă sunteți un consumator înfocat al acestor cafele, ar trebui să luați în considerare opțiunile ecologice și să vă gândiți de două ori înainte de a arunca aceste capsule la gunoi.

Totuși, există alternative mai sustenabile, cum ar fi reciclarea sau utilizarea capsulelor reutilizabile, care pot contribui la reducerea amprentei ecologice a consumului dvs. de cafea.

Citește și: Ce conțin capsulele de cafea, de fapt. Specialiștii atrag atenția asupra unui ingredient periculos

Cum poți reutiliza capsulele de cafea

  • Reutilizați capsulele pentru a vă depozita rechizitele de birou sau materialele de cusut. Ele pot fi perfecte pentru organizarea micilor obiecte.
  • Transformați capsulele Nespresso în decorațiuni creative. Faceți găuri în partea de jos a capsulelor și treceți o sfoară sau o ghirlandă prin ele pentru a crea decorațiuni frumoase pe tot parcursul anului.

  • Utilizați capsulele pentru a cultiva ierburi aromatice în jurul casei. Adăugați pământ și semințe în capsule și le puteți agăța sau așeza în grădină.
  • Sau utilizați capsulele pentru a crea un abajur de design pentru lămpi. Vopsiți-le sau decorați-le în stilul preferat pentru a adăuga un element de originalitate în decorul casei.
  • Capsulele pot fi folosite pentru a crea un corp de iluminat sferic. Așezați mai multe capsule în jurul unei sfere și montați-o ca o lampă suspendată.

Vezi și: Ce să nu faci niciodată când prepari cafeaua. Greșeala majoră care îi strică gustul

Alte metode prin care le puteți refolosi

  • Dacă sunteți creativ, capsulele pot deveni matrițe perfecte pentru a face înghețata pentru copii. Turnați suc sau piure de fructe în capsule, adăugați un băț de înghețată și congelați-le pentru o gustare delicioasă.
  • Creați un suport de lumânare în formă de floare, ale cărui petale sunt realizate din capsule reciclate.
  • Dacă doriți să creați bijuterii unice, puteți presa două capsule colorate pentru a obține o floare frumoasă.

Te poate interesa și: Trucul cu zațul de cafea la care nimeni nu s-a gândit. Uluitor ce poți să faci cu el, de fapt

  • Capsulele reciclate sunt ideale pentru a face porții mici de dulciuri pentru copii. Puteți crea bomboane sau ciocolată în capsule pentru a face delicii pentru cei mici.
  • De asemenea, se pot folosi pentru a împodobi cadourile într-un mod original, astfel puteți crea un clopoțel drăguț folosind o capsulă goală.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan, mărturisiri despre relația cu Victor Cornea
7.5 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *