Nu mai arunca cojile de mandarine. Au întrebuințări nebănuite în gospodărie, iată în câte moduri te poți folosi de ele

Scris de: Dana Cazacu

23 Feb. 2023

Nu mai arunca cojile de mandarine. Au întrebuințări nebănuite în gospodărie, iată în câte moduri te poți folosi de ele

Dulci, aromate și extrem de delicioase, mandarinele se numără printre cele mai consumate citrice. Acest fructe au un conținut bogat de vitamine, însă și cojile lor por fi întrebuințate în gospodărie. Haideți să aflăm împreună cum mai putem utiliza cojile de mandarine. Cu siguranță nu le vei mai arunca de acum.

Cum poți folosi cojile de mandarine în gospodărie

În caz că nu știați, cojile de citrice pot fi întrebuințate în nenumărate moduri în casă. De fapt, toate ingredientele naturale sunt utile în gospodărie. După cum bine știm, fructele sunt excelente pentru sănătatea organismului uman, însă cojile multora dintre ele nu trebuie aruncate, pentru că ne pot fi de folos.

Este cunoscut faptul că, printre altele, lămâile sunt foarte utile și la curățarea diferitelor suprafețe din locuință. Ei bine, acest lucru este valabil și pentru mandarine. Acestea fiind spuse, iată câteva întrebuințări nebănuite ale cojilor de mandarine.

Poți prepara un desert delicios

De obicei pulpa mandarinelor este consumată, însă și coaja acestui fruct poate deveni o gustare delicioasă. Mai exact, poți prepara coji de mandarine confiate. Ba chiar mai mult de atât, nu trebuie să fii maestru în bucătărie pentru a găti acest preparat.

Tot ceea ce trebuie să faci este să pui 500 ml de apă într-o cratiță și să o aduci la punctul de fierbere. Apoi, pune cojile de mandarine și lasă-le să fiarbă aproximativ un sfert de oră. După ce s-au scurs cele 15 minute, scoate cojile și lasă-le să se răcească.

Între timp, pune în cratiță încă 500 ml de apă și 100 g zahăr brun, amestecă bine și lasă să dea un clocot. Apoi, pune cojile și lasă să fiarbă 35 – 40 de minute. După ce au fiert, scoate-le din sirop și presară deasupra lor zahăr brun.

Nu mai arunca cojile de mandarine. Au întrebuințări nebănuite în gospodărie
Nu mai arunca cojile de mandarine. Au întrebuințări nebănuite în gospodărie

Lumânare din coajă de mandarină

După cum spuneam, nu doar în bucătărie se pot folosi mandarinele. Cojile de citrice sunt perfecte atunci când vrei să îți parfumezi casa în mod natural. Așadar, poți face o lumânare din coajă de mandarină. Iată ce trebuie să faci.

Taie o mandarină pe jumătate și îndepărtează ușor pulpa fără să rupi tija din centrul fructului (aceasta va acționa ca un fitil). Apoi, umple jumătate de coajă cu ulei, iar lumânarea este gata. Mirosul degajat va fi extraordinar, iar casa va fi parfumată în mod natural.

Poți face o mască de față din cojile de mandarine

De asemenea, cojile mandarinei pot fi utilizate cu succes și pentru frumusețe. O mască de față parfumată și proaspătă poate face minuni pentru tenul gras.

Mai întâi, cojile se mărunțesc într-un robot de bucătărie. Apoi, peste acestea vom adăuga jumătate de albuș de ou. Amestecăm bine totul, iar masca de față este gata.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *