Nu mai arunca la gunoi cojile de portocală. Ce poți să faci cu ele, de fapt. 10 întrebuințări geniale

Așa trebuie să procedezi și tu.
Nu mai arunca la gunoi cojile de portocală. Ce poți să faci cu ele, de fapt. 10 întrebuințări geniale

Cine nu apreciază aroma portocalelor? Cu siguranță, majoritatea dintre noi am lăsat, la un moment dat, cojile de portocală într-un bol pentru a parfuma casa într-un mod natural. Totuși, este interesant de știut că aceste coji de portocală au multe alte utilizări neobișnuite, pe lângă faptul că ne aduc aminte de perioada sărbătorilor.

Cojile de portocale sunt extrem de utile

Portocalele sunt o gustare sănătoasă, reprezentând o alegere excelentă pentru cei care se preocupă de aportul caloric. Aceste fructe oferă un adevărat impuls de energie și sunt o opțiune delicioasă.

Valoarea calorică a unei portocale variază între 45 și 90 de calorii, în funcție de mărimea lor, iar atunci când sunt consumate sub formă de suc, devin o alegere excelentă.

Nu mai arunca la gunoi cojile de portocală
Coji de portocală

Cu toate acestea, cojile de portocală nu ar trebui să fie considerate deșeuri inutile. Ele pot avea multe întrebuințări, iar în acest articol, vom explora câteva moduri neconvenționale în care le puteți folosi în mod util.

Citește și: A pus coji de mere pe calorifer și a descoperit un truc fantastic. Ce s-a întâmplat în câteva zile

În ce mod poți refolosi cojile de portocală

Condiment pentru mâncare

Tot ce trebuie să faci este să introduci jumătatea de portocală deja spălată în congelator, iar apoi le poți răzui. Astfel, poți adăuga aceste coji rase în salate, supe, cereale, smoothie-uri, orez, sushi, pește și multe altele.

Exfoliant pentru corp

Amestecă 200 de grame de sare Epsom, 200 de grame de sare de mare, 3 linguri de coajă de portocală și 150 de mililitri de ulei de măsline (sau de cocoș). Amestecă toate ingredientele cu grijă și asigură-te că se combină bine, apoi transferă amestecul într-un borcan de sticlă pentru depozitare și folosește-l în momentul în care faci duș.

Vezi și: A pus o lingură de sare și câteva coji de portocală în frigider. Trucul e uimitor, te scapă de o mare problemă

Poți face ceai

Coaja de portocală este utilizată și sub formă de infuzie sau ceai de plante pentru a ajuta la reducerea crampelor stomacale sau pentru a stimula pofta de mâncare. Pentru a prepara această infuzie, adaugă coaja de portocală în apa fierbinte și las-o să se infuzeze timp de câteva minute.

Pudră pentru prăjituri

Rade coaja de portocală și așează-o pe o tavă de copt. Coace-o în cuptor la 170°C timp de aproximativ 4 ore, apoi mărunțește-o fin în robotul de bucătărie. Depozitează pudra într-un borcan de sticlă în frigider, unde va rămâne proaspătă timp de cel puțin 1 an și folosește-o la prăjituri.

Masca de față

Pentru a crea o pastă, amestecați cantități egale de coajă de portocală uscată cu apă sau lapte. Apoi, aplicați această pastă pe piele, fie pe față, fie pe corp și lăsați-o să acționeze aproximativ 15 minute pe tenul curat.

Alte întrebuințări ale cojilor de portocale

Odorizant natural

Cojile de portocală sunt perfecte pentru a da un parfum plăcut casei tale. După ce ai savurat fructul, pur și simplu așează cojile într-un bol și lasă-le să își răspândească aroma minunată.

Împiedică întărirea zahărului

Introduceți o bucată de coajă de portocală de aproximativ 5 cm în pachetul de zahăr, închizându-l ermetic. Coaja va menține umiditatea și va împiedica zahărul să se întărească.

Te poate interesa și: Singurul loc din casă în care să pui coji de portocală pentru noroc la bani și în iubire. Alungă tot ghinionul

Zahăr cu aromă de portocale

Pentru a obține zahăr aromat, adăugați câteva coji de portocală în borcanul de zahăr. Lăsați-le să se odihnească și să-și îmbibe aroma de portocală timp de câteva săptămâni, apoi folosiți zahărul la prepararea prăjiturilor.

Ulei aromatizat

Pune coaja de portocală, ierburile aromatizate și afinele într-o sticlă cu ulei de măsline extravirgin. Închide sticla și pune-o într-un loc întunecat. Asigură-te că amesteci ușor conținutul sticlei în fiecare zi, iar după câteva săptămâni, uleiul va fi îmbogățit cu o aromă minunată.

Compost pentru grădină

Spre deosebire de părerea generală, citricele pot fi integrate în procesul de compostare. Totuși, este important să nu le adăugați în exces, deoarece pot oferi prea multă aciditate amestecului de compost. Însă, folosite cu atenție pot oferi un surplus de beneficii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum reușește fiul cel mare al Alinei Pușcaș să câștige mai mulți bani de la părinți
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *