Nu mai fierbe găluștele direct în supă. Greșeala pe care mulți o fac, strică tot gustul

De ce este important să fierbi găluștele separat

Scris de: Daoud Andra

11 Aug. 2023

Nu mai fierbe găluștele direct în supă. Greșeala pe care mulți o fac, strică tot gustul

Supa cu găluște este una dintre cele mai populare mâncăruri tradiționale. O prepară mamele și bunicile noastre, este sățioasă și ușor de făcut, însă trebuie să ții cont de câteva trucuri pentru a ieși ca la carte. Iată de ce nu e bine să fierbi găluștele direct în supă și cum obții găluște pufoase și moi.

Trucuri pentru cea mai bună supă cu găluște

Secretul mâncărurilor tradiționale este să fie făcute pe îndelete. Nu face excepție nici supa cu găluște care, pentru a avea un gust deosebit, are nevoie să fie fiartă la foc mic, timp de cel puțin două ore. De asemenea, pentru o aromă aparte, este recomandat să folosești pui de țară sau găină de țară. Ai nevoie și de multe legume, care vor da savoare supei.

În ceea ce privește găluștele, acestea vor fi pufoase și moi, dacă respecți cantitățile. La un ou se pun aproximativ 60 de grame de griș și un praf de sare. De asemenea, pentru a obține găluște care își dublează volumul, poți adăuga în compoziție un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu.

Citește și: Secretul celor mai fine și gustoase găluște. Fă asta când le pui la fiert, în supă. Așa nu se vor sfărâma niciodată

Carnea de pasăre se spală bine și se pune la fiert, la foc mic. Se adună spuma care se formează la suprafață, pentru a obține o supă limpede. După ce carnea a fiert timp de 30 de minute, se pun legumele curățate, întregi. Poți folosi morcov, ceapă, păstârnac, țelină și rădăcină de pătrunjel. Acestea vor fi scoase din supă ulterior. Adaugă sare după gust și lasă să fiarbă cel puțin două ore.

Găluștele nu vor mai ieși niciodată tari2
Supă cu găluște

Nu mai fierbe găluștele direct în supă

Supa se lasă să fiarbă la foc mic, cu sau fără capac. Se completează cu apă pe parcurs, dacă este nevoie. Pentru a prepara găluștele, este recomandat ca oul să fie la temperatura camerei. Acesta se separă și se bate albușul spumă, cu un praf de sare. Se adaugă apoi gălbenușul, grișul și bicarbonatul se sodiu.

Citește și: Ce să adaugi în grișul pentru supa de găluște. Așa ies pufoase și moi, ca la mama acasă

Găluștele se fierb separat, pentru a nu tulbura supa. Oricât de atent le pui în oală, tot se vor desprinde mici fragmente care ajung să se piardă prin oală. Supa va avea un aspect tulbure dacă fierbi găluștele direct acolo.

Pune o oală cu apă și sare la fiert, ca pentru paste. Când apa începe să fiarbă, dă focul mic și adaugă compoziția pentru găluște, cu lingura. După ce ai terminat de pus compoziția, toarnă o ceașcă de apă rece peste și pune capacul. Lasă găluștele să fiarbă până când își dublează volumul și devin pufoase și moi.

Citește și: Cum faci cele mai bune găluște pentru supă. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi neapărat, te vei bucura de o rețetă savuroasă

Testează o gălușcă și dacă ți se pare că este tare, poți repeta pasul cu apa rece de încă două ori. Când găluștele se ridică la suprafață, vei ști că sunt fierte. La final, găluștele se scurg de apă și se transferă în supă. Astfel, supa cu găluște va fi limpede și delicioasă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *