Supa de pui cu găluște de griș este o delicatesă în bucătăria românească. Însă, adesea, prepararea găluștelor de griș poate fi o provocare, deoarece se pot întări sau deveni prea dense. În articolul nostru vei afla modul de preparare care va transforma găluștele tale de griș în cele mai fine și aerate bucățele de delicii pentru supa de pui. Astfel, ne bucurăm să împărtășim această tehnică simplă, dar eficientă, care va impresiona cu siguranță familia și invitații la masa ta.
Cum se fac cele mai pufoase găluște de griș
Sunt multe rețete de găluște de griș, dar cea mai sigură rețetă este cea simplă, cu griș și ou. Principala regulă pentru a prepara găluște de griș pufoase este de a lăsa compoziția de griș cu ou la ”odihnit” pentru 10 minute. Astfel, compoziția devine mai legată, mai densă deoarece grișul absoarbe umiditatea din ou și se umflă. Iată o listă cu câteva reguli de bază pentru prepararea găluștelor de griș:
- Pentru prepararea găluștelor de griș se folosesc doar ouă și griș. Nu este nevoie de bicarbonat de sodiu, praf de copt sau alți agenți de creștere.
- Cântărește ingredientele: cantitatea de ouă ( fără coajă) trebuie să fie egală cu cantitatea de griș. Dacă se pune mai mult griș, găluștele vor ieși tari, dacă se pune prea puțin, găluștele se vor dezintegra în supă.
- Compoziția de griș, după omogenizare, în prima fază va fi un pic moale, spre lichidă. Din acest motiv, compoziția se lasă deoparte timp de 10-15 minute, pentru ca grișul să absoarbă lichidul din ouă.
- Găluștele se pun în supă spre sfârșitul preparării, după ce carnea și legumele au fiert.
- Temperarea găluștelor de griș: Pentru a obține găluște pufoase și moi, după ce s-au ridicat la suprafața supei, se toarnă apă rece peste găluște.
Vezi și Greșeala pe care o fac toate gospodinele când pun supa la fiert. De asta face multă spumă și nu iese gustoasă
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Supa de pui cu găluște de griș
Ingrediente
- o jumătate de pui sau aripi, spinări, gât, pulpă cu os, tacâm de pui
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 rădăcină păstârnac
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 felie groasă de țelină
- sare, piper
- pătrunjel verde tocat
Cum se prepară:
- Se curăță și se taie bucățile de pui apoi se pun la fiert într-o oală cu apă rece ( aproximativ 3 litri de apă)
- Între timp se curăță și se toacă legumele, cubulețe sau la robotul de bucătărie.
- Când apa dă în clocot, se spumează supa. Apa nu se saruncă, spuma formată este compusă din proteine coagulate, nu altceva.
- Se adaugă legumele tocate, sarea și piperul.
- Se lasă supa la fiert, pentru încă aproximativ 30 de minute se verifică carnea și legumele daca sunt moi.
- Se prepară găluștele de griș după pașii de mai sus.
- Cu o lingură umezită, se ia cam jumătate de lingură din compoziția pentru găluște și se pune în supă, se repetă până când se termină compoziția.
- Supa cu găluște se mai lasă să fiarbă aproximativ 10 minute, timp în care găluștele se vor umfla și se vor ridica la suprafață. Găluștele se stropesc cu apă rece, apoi se închide focul.
- La final, supa se condimentează cu sare, piper și pătrunjel verde tocat.
- După ce ai închis focul, lasă capacul pus peste supă, pentru 10 minute, înainte de servire.
Vezi și Găluște cu prune. Ingredientul secret pe care să îl adaugi ca să iasă delicioase
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!