Greșeala pe care o fac toate gospodinele când pun supa la fiert. De asta face multă spumă și nu iese gustoasă

Ce trebuie să faci pentru ca supa să iasă limpede

Scris de: Daoud Andra

17 Feb. 2023

Greșeala pe care o fac toate gospodinele când pun supa la fiert. De asta face multă spumă și nu iese gustoasă

Supele și ciorbele se numără printre preparatele cele mai des întâlnite în bucătăria românească. Le regăsim în meniurile restaurantelor, dar și în majoritatea frigiderelor românilor, fiind variante delicioase și sățioase pentru prânz. Care este greșeala pe care o fac toate gospodinele când pun supa la fiert? Detaliul de care trebuie să ții cont pentru ca supa să iasă limpede.

Aceasta este greșeala pe care o fac toate gospodinele când pun supa la fiert

A face o supă sau o ciorbă nu este deloc complicat. Pe lângă carne, legume, apă și condimente, ai nevoie de multă răbdare, dacă vrei să obții un rezultat ca la carte. Secretul supelor delicioase și limpezi constă în felul în care sunt gătite. Supa de carne trebuie să fie fiartă la foc mic, timp de cel puțin 2 ore. Multe gospodine nu au răbdare și măresc focul, din dorința ca supa să fie gata mai repede.

Citește și: Ce conține supa la plic, de fapt. Puțini sunt atenți la detaliile de pe etichetă

Carnea pentru supă, indiferent că este de porc, de vită sau de pasăre, se spală bine cu apă rece, pentru a elimina toate urmele de sânge. Se pune la fiert apoi într-o oală cu o cantitate suficientă de apă, tot rece. Nu pune apă călduță sau fierbinte în oala în care fierbi carnea. Focul trebuie să fie mic de la inceput, pentru a ajuta la formarea spumei.

O greșeală pe care o fac multe gospodine este să dea focul mare la început, până când supa dă în clocot, apoi să micșoreze flacăra. Dacă focul este mare, spuma nu se va forma uniform și va ajunge să tulbure supa.

Citește și: Trucul pentru cea mai bună supă de pui. Ce trebuie să faci cu legumele înainte. E foarte important

Greșeala pe care o fac toate gospodinele când pun supa la fiert
Pentru ca supa să iasă limpede, trebuie să fie fiartă la foc mic

Ce este spuma care se formează la suprafață și de ce trebuie îndepărtată

Atunci când carnea începe să fiarbă, la suprafață se formează o spumă de culoare albă sau cenușie. Aceasta rezultă în urma coagulării proteinelor din carne. Spuma reprezintă impuritățile care se aflau în carne, urme de sânge și se grăsime. Dacă nu este îndepărtată, aceasta se va risipi în oală și va tulbura supa.

Este esențial când supa începe să fiarbă să stai lângă ea și să dai la o parte spuma de la suprafață. Aceasta se poate forma din nou, de aceea este indicat să o îndepărtezi până când nu mai apare deloc. Lasă în continuare carnea să fiarbă la foc mic și adaugă o linguriță de sare. Aceasta ajută la frăgezirea cărnii și dă gust supei încă de la început.

Citește și: Condimentul pe care îl adaugă bucătarii de top în supa de pui. Îi dă un gust special

Când carnea este pe jumătate fiartă, adaugă legumele în supă. Acestea pot fi adăugate întregi, curățate de coajă și spălate bine. În cazul supelor, legumele vor fi scoase la sfârșit. Dacă gătești ciorbă, taie legumele cubulețe și pune-le la fiert când carnea este pe jumătate gătită.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
8.5 63 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *