Pâinea este nelipsită de pe mesele românilor. De regulă, ea este consumată în combinație cu alte preparate, dar unele gospodine o adaugă și în chiftele pentru ca acestea să aibă o textură pufoasă și să iasă delicioase. Însă, înainte de a o pune în compoziție, ele o înmoaie în apă, lucru greșit spun specialiștii. Iată în ce se înmoaie, de fapt, pâinea pentru chiftele!
Nu mai este niciun secret că românii sunt unii dintre cei mai mari consumatori de pâine. Nu o spunem noi, ci studiile efectuate recent. Ei o consumă ca atare sau în combinație cu diferite mâncăruri, dar sunt și persoane care obișnuiesc să o adauge în compoziția pentru chiftele.
Asta pentru că acest produs face ca, la final, chiftelele să aibă o textură pufoasă și un gust delicios. Însă, pâinea nu se adaugă pur și simplu în compoziție, ci mai întâi se înmoaie în apă.
Totuși, bucătarii iscusiți nu sunt de acord cu acest procedeu. Ei susțin că pâinea ar trebui, de fapt, înmuiată în lapte. Iată mai jos rețeta de chiftele cu care nu vei da greș!
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început, se pun feliile de pâine într-un bol adânc și se acoperă cu lapte. Se lasă să se înmoaie circa 10 minute. Între timp, se toacă carnea și se pune într-un vas. Se adaugă ouăle, cățeii de usturoi și ceapa, date prin răzătoarea cu găuri mici.
De asemenea, se pun mărarul, pătrunjelul, cimbrul uscat, sarea și piperul. Ulterior, se adaugă și feliile de pâine, stoarse foarte bine, și se frământă carnea până când rezultă o compozitie bine legată.
Mai departe, se acoperă vasul cu folie de plastic alimentară și se introduce în frigider pentru o jumătate de oră. După ce s-a scurs acest timp, se formează chiftelele și se dau prin făină.
Ulterior, se pune uleiul într-o tigaie antiaderentă și se lasă să se încălzească, apoi se adaugă chiftelele și se lasă să se prăjească circa șase minute. Spor la treabă și poftă bună!
Citește și Secretul celui mai bun sos pentru chiftele marinate. Ce să adaugi când dă în clocot, gustul va fi demențial!