Nu mai pune lapte în piure. Ingredientul secret care îi dă un gust fenomenal

Nu mai pune lapte în piure. Ingredientul secret care îi dă un gust fenomenal

Cartofii zdrobiți și preparați sub formă de pastă consistentă sunt întotdeauna pe placul românilor. Piureul poate fi preparat cu brânză, cremă de brânză, unt și alte produse, în funcție de preferințele gospodinelor. EGO îți recomandă să renunți la lapte. Ce ingredient îi dă un gust excelent, de fapt.

Cum să gătești cel mai savuros piure

Când nu ai la dispoziție foarte mult timp pentru a găti, piureul reprezintă o opțiune potrivită. Se pregătește rapid, cu ingrediente savuroase, în funcție de preferințe. Indiferent dacă e vorba despre o masă în familie sau despre o zi de sărbătoare, acest preparat nu dezamăgește niciodată.

Nu trebuie neapărat să cureți cartofii pentru a găti acest fel de mâncare, deși majoritatea româncelor așa procedează. Este suficient să îi speli foarte bine și să îi pui la fiert în mod clasic. Ulterior, îi poți găti cu cremă de brânză, unt sau alte ingrediente, în funcție de ce îți place.

Cartofii sunt foarte versatili. Dacă nu sunt multe persoane cărora vrei să le servești acest fel de mâncare, este bine să fii atentă cu ingredientele, fiindcă din doar câțiva tuberculi de cartofi poate rezulta o porție mare de mâncare. Însă nu asupra acestor aspecte ne oprim astăzi.

Multe românce obișnuiesc să gătească piureul cu lapte, în încercarea de a-i oferi o consistență aparte, dar și un gust savuros. EGO îți recomandă să renunți să folosești acest ingredient. Cel mai bine este să îl înlocuiești cu un alt produs, din aceeași gamă.

Cu ce să înlocuiești laptele, de fapt

În loc să prepari piureul cu lapte, înlocuiește acest ingredient cu smântâna lichidă, de grăsime mare. Rezultatul te va impresiona negreșit! Preparatul va avea o consistență cremoasă și va fi foarte gustos. Ai grijă, însă, să nu-l mixezi exagerat de mult, pentru a se menține aerat.

Dacă obișnuiești să mănânci piureul cu brânză sau cașcaval, este bine să nu adaugi aceste produse în cadrul procesului de preparare, ci ulterior. Preîncălzește cuptorul, pune piureul în acesta și adaugă deasupra lui brânza sau cașcavalul. Mâncarea va avea un gust excepțional.

Citește și: Multe gospodine nu au auzit de acest truc. Ce să pui în apa în care fierbi cartofii pentru piure. Secretul care face diferența

În cazul în care îți place ca piureul să aibă o aromă ușor afumată, poți adăuga în el un ardei iute. Îi va schimba gustul. Ca mâncarea să nu prezinte bulgări de cartofi, alege tuberculi mai puțin amidonați. Îi poți lăsa în apă 15 minute înainte de a-i găti, pentru ca excesul de amidon să fie îndepărtat.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.8 86 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *