Nu mai spăla carnea înainte de a o găti. Bucătarii cu experiență desființează acest obicei al gospodinelor

Sfat util din partea specialiștilor
Nu mai spăla carnea înainte de a o găti. Bucătarii cu experiență desființează acest obicei al gospodinelor

Multe gospodine obișnuiesc să spele carnea înainte de a o prepara, însă bucătarii cu experiență desființează acest obicei. Iată de ce spălarea cărnii poate fi periculoasă pentru noi. De acum înainte, nu vei mai proceda așa!

De ce nu este bine să speli carnea înainte de a o prepara

Este larg cunoscut faptul că fructele și legumele se spală înainte de a se consuma pentru a se îndepărta impuritățile de pe suprafața acestora. Cu toate acestea, aceeași logică nu poate fi aplicată tuturor alimentelor. Spre exemplu, este mai indicat să nu speli carnea înainte de a o găti. Care este motivul?

Conform bucătarilor cu experiență, în momentul în care pui carnea sub jetul de apă, bacteriile pot ajunge să se răspândească prin toată bucătăria, mai exact pe tacâmuri, pe haine sau pe alte suprafețe.

Experții susțin că cele mai des întâlnite și cele mai periculoase bacterii cu care te poți contamina sunt Campylobacter sau Salmonella. Odată intoxicat cu ele, vei începe să resimți dureri abdominale, febră și, de asemenea, pot apărea și vărsăturile.

Te-ar mai putea interesa și Trucul genial al marilor bucătari. De ce să pui zahăr pe carne înainte de a o găti. O să-ți pară rău că nu ai știut asta până acum!

Cum se dezinfectează carnea înainte de preparare

Ești îngrijorat de prezența bacteriilor în carnea crudă? Nu știi cum să le distrugi? Ei bine, gătește carnea și vei scăpa de ele. Da, ai auzit bine! Specialiștii susțin că toți germenii mor la temperaturi ridicate, de peste 60 de grade Celsius. Iată mai jos cum să te asiguri că bacteriile din diferite tipuri de carne sunt eliminate definitiv:

  • Carnea roșie – se gătește la o temperatură situată între 71 și 74 grade Celsius;
  • Carnea de pui – se gătește la o temperatură situată între 74 și 78 rade Celsius;
  • Carnea de porc – se gătește la o temperatură de 74 de grade Celsius;
  • Peștele – se gătește la o temperatură situată între 63 și 65 grade Celsius.

Dacă nu consumi carnea imediat este bine să o congelezi. Așa vei evita toate riscurile. Păstrarea cărnii la o temperatură scăzută nu oferă bacteriilor șansa de a se dezvolta sau de a se reproduce.

Te-ar mai putea interesa și Ingredientul special pe care să-l adaugi în carnea tocată pentru sarmale și chifteluțe. Ceva mai bun nu ai mâncat niciodată!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
4 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *